Ελένη Δήμου - Παναγιώτης Πετράκης @ Γραμμές «Εξ αντιθέσεων οι ισορροπίες» : Φωτογραφίες & Ρεπορτάζ

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Ελένη Δήμου - Παναγιώτης Πετράκης @ Μουσική σκηνή «Γραμμές» 

«Εξ αντιθέσεων οι ισορροπίες» 

Στις ζυγαριές του κόσμου πάντα τα νούμερα κλείνουν προς τη μία πλευρά. Θέλεις λόγω κριτηρίων, θέλεις λόγω αδικίας, καμιά φορά η ισορροπία είναι έννοια δυσεύρετη ή ίσως και αντικαταστατή. Όταν, λοιπόν, τη συναντάς, έστω και στα μέτρα που την ορίζεις προσωπικά, γίνεσαι θαυμαστής...

Δευτέρα βράδυ, στις «Γραμμές» στην Κωνσταντινουπόλεως. Στην αφίσα με μεγάλα γράμματα η λέξη «Αντιθέσεις», κάτω από το όνομα της Ελένης Δήμου και του Παναγιώτη Πετράκη. Λέξη σύνθετη, με το «θέσεις» ως δεύτερο συνθετικό, αλλά ως πρωτεύον νόημα.
Μα πώς θα δέσουν τις ουσίες τους; Πώς θα συνυπάρξουν αρμονικά, χωρίς το παράταιρο να τους χτυπήσει την πόρτα;
Η απάντηση δεν αργεί, έρχεται στην ακρόαση...

Από το προσωπικό της ρεπερτόριο, μέχρι τις εσωτερικές στιγμές του, από τον Άκη Πάνου, μέχρι τους αδερφούς Κατσιμίχα, το Γιάννη Σπανό, το Jacques Brel, από το Γιάννη Μαρκόπουλο στο Γιώργο Ανδρέου, στο Μάνο Χατζιδάκι. Και ύστερα από λίγο, μια ωδή στην κατάντια, με μάσκες που ανεβοκατεβαίνουν στα πρόσωπα, να κρύβουν όσα τα τραγούδια λένε με τρόπο καταφανή.

Εκείνη, με τη μοναδικότητα που τυλίγει την καλλιτεχνική της παρουσία, γίνεται αγωγός για τη μεταφορά σε αισθήσεις και κρυμμένα νοήματα. Όμορφη, με μια ομορφιά πηγασμένη εκ των έσω, που δε σκορπίζεται ασκόπως, αλλά μοιράζεται με σύνεση. Σου θυμίζει, σε ξυπνά, σε επαναφέρει...
Εκείνος, ιδιαίτερος, με τη φρεσκάδα να το χαρακτηρίζει και την ανάγκη για έναν περίπατο στα μονοπάτια μιας άλλης έκφρασης να γίνεται εμφανής σε κάθε νόημα, που δημιουργεί..

Κι αν ρωτάς για τη σύνδεση; Ουσιαστική, όμορφη, σχεδόν φυσική, με μια φυσικότητα που πηγάζει από την αλήθεια του κάθε στίχου, ο οποίος, αν και τοποθετημένος σε ξεχωριστά πλαίσια, χτυπάει στο κεντρί και πιάνεται από τον επόμενο, με κρίκο την αλήθεια, που τους συνδέει. Αυτήν την αλήθεια, που μένει στο χρόνο, συναντιέται με το εκάστοτε σήμερα και έρχεται να το αποκωδικοποιήσει ξεχωριστά. Έτσι συναντιούνται, λοιπόν, σε αυτήν την αγνότητα του συναισθήματος, που έρχεται να δέσει όλες τις πλευρές και μέσα από μια επιφανειακή αντίθεση να τις οδηγήσει στη βαθειά σύνδεση.
Έτσι, απλά και ήσυχα, με αυτήν την ησυχία, που κρύβει τον πιο μεγάλο «θόρυβο»...

 

1) Κάντε κλίκ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το play για να τις δέιτε σε slideshow ή κλικάρετε τα βελάκια πάνω δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή.

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα