Συνέντευξη: Σtella «Ο μουσικός electro – pop εθισμός της χρονιάς»!

stella Μάνος Χατχηκωνσταντής

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Σtella

Ο μουσικός electro – pop εθισμός της χρονιάς

Οι περισσότεροι από εμάς θυμούνται την Στέλλα Χρονοπούλου, πιο γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Σtella, από τους Fever Kids το 2011 και το εθιστικό πρώτο single τους "Holding Grass”. Είναι ποπ τραγουδίστρια-συνθέτρια, ζωγράφος και πολυ-οργανίστρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου τέλειωσε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε να γράφει μουσική. Μετά από πολλές συνεργασίες και συμμετοχές (My Wet Calvin, Sillyboy, Coti K., Expert Medicine, Nteibint, Sad Disco) και δύο side projects (Fever Kids, Chest) ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο album της με τίτλο το όνομά της. Το άλμπουμ Σtella κυκλοφόρησε τέλη Φεβρουαρίου 2015 και ήδη τα κομμάτια “Madetoattack”, “Detox” και “PickingWords” έχουν ξεχωρίσει στο ραδιόφωνο «στοιχειώνοντας» μουσικά, τις μέρες και τις νύχτες μας. Πατάμε play λοιπόν στον κόσμο του “Σtella”, που ξετυλίγεται σε 10 κομμάτια με εμφανή αγάπη για τα 80’s και electro-popήχους, και πάμε να γνωρίσουμε την Σtella.

 

Τόπος διαμονής και εργασίαςΣτο Πεδίον του Άρεως είναι το σπίτι μου και το «γραφείο» μου. Κινούμαι στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Η Σtella παιδί και η μουσική. Θυμάμαι να έχω μια φοβερή λαχτάρα για τη μουσική και να νιώθω φοβερά χαρούμενη όταν άκουγα κάτι  που μου άρεσε ή όταν τραγουδούσα, και κάποιες στιγμές σαν να οραματιζόμουν κάτι που δεν είχε εικόνα αλλά είχε μουσική μέσα.

Η ζωγραφική Πάντα ζωγράφιζα, οπότε η σχολή Καλών Τεχνών για εμένα ήταν η μόνη σχολή που θα μπορούσα να δώσω σε αυτή την ηλικία των σπουδών. Δεν έχω παράπονο, ωραία τα περάσαμε τότε αλλά δεν ήταν κάτι που ήθελα να ακολουθήσω σαν επάγγελμα. Πλέον ζωγραφίζω μαζί με άλλους 13 φίλους μου καλοτεχνίτες στην «λέσχη σχεδίου» που διατηρούμε με όνομα «Ούτε Ίσια Γραμμή».

(Φωτο: Αφροδίτη Φέστα)

Από τις συνεργασίες και τα μουσικά sideprojects στο ντεμπούτο άλμπουμ Σtella.Ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο αφού εδώ και κάποια χρόνια συγκέντρωνα κομμάτια για κάτι δικό μου. Όλα αυτά παράλληλα με τις συνεργασίες και τα sideprojects.

H Σtella ως τραγουδοποιός. Η μουσική και ο στίχος που πάνε πάντα μαζί. Είναι κάτι που μου βγαίνει έτσι. Σπάνια έχω γράψει μόνο μουσική ή μόνο στίχο.

Τα τραγούδια της Σtella «μιλούν»… Μάλλον για διαφορετικά πράγματα σε όποιον τα ακούει αλλά σε γενικό πλαίσιο ίσως απλά μιλούν για τους ανθρώπους και τις σχέσεις και τη ζωή. Τα βασικά.

Μουσικά ακούσματα. Michael Jackson, Freddie Mercury, Kurt Cobain, Jim Morrison, Whitney Huston, Susan Vega και Kate Bush.

Οι μουσικές δεκαετίες ‘80s και ‘90s και η μουσική της Σtella. Έχουν κάποια κοινά. Ήταν οι δεκαετίες που άκουγα την περισσότερη μουσική που έχω ακούσει στη ζωή μου νομίζω.

(Φωτο:Τάκης Σπυρόπουλος)

Η διαδικασία δημιουργίας ενός τραγουδιού. Είναι πάντα τυχαίο, δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι πολύ συγκεκριμένη στα συναισθήματα μου όταν συμβαίνει να γράψω κάτι. Κάποιες φορές νιώθω πολύ αποστασιοποιημένη από αυτή τη στιγμή.

Electropop αγγλόφωνη μουσική σκηνή στην Ελλάδα και ελληνικό κοινό. Την αντιμετωπίζουν ζεστά θα έλεγα, ειδικά αν γνωρίζουν τα κομμάτια. Βέβαια δεν έχω παίξει στο εξωτερικό για να έχω μέτρο σύγκρισης.

Η πορεία του άλμπουμ “Σtella. Δεν το έχω φανταστεί. Προτιμώ να χαίρομαι με αυτά που συμβαίνουν στο τώρα και να προχωράω με ένα βήμα τη φορά.

Κι αν ξεχώριζε ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ… Το Wet Cigarette είναι από τα πολύ αγαπημένα μου κομμάτια. Έχει ξεχωριστή θέση για εμένα γιατί υπάρχει κάτι σε αυτό, ηχητικά και στιχουργικά που με συγκινεί πολύ.

Βιοπορισμός από τη μουσική στην Ελλάδα, σήμερα. Δεν είναι καθόλου εύκολο και προς το παρόν προσωπικά δεν ζω από τη μουσική.

Κι αν έκανες κάποια άλλη δουλειά… Όχι θα προτιμούσα να πέσω από την ακρόπολη.

Όταν η Σtella δε γράφει μουσική… Κάνω πρόβες, πάω στούντιο για άλλες δουλειές, ψάχνω διάφορα στον υπολογιστή που έχουν να κάνουν με μουσική και πάω βόλτες.

Άλλοι νέοι καλλιτέχνες. Μου αρέσουν όλοι αυτοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί  και κατά καιρούς ακούω κομμάτια τους (sillyboy, mywetcalvin, nteibint, cotik, saddisco) και επίσης μου αρέσουν οι whereswilder.

Επιτυχία και αποτυχία για έναν νέο καλλιτέχνη. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, γενικά αυτό που κάνουμε θέλει γερό στομάχι. Εγώ το δουλεύω ακόμα.

Κατά τη διάρκεια των live. Τα liveδεν είναι ποτέ ίδια μεταξύ τους, οπότε κάθε φορά για εμένα είναι και διαφορετικά. Έχει να κάνει με την ψυχολογία μου στην συγκεκριμένη φάση και λίγο με τον κόσμο, αλλά όταν είναι καλά αυτό που νιώθω είναι μια φοβερή ολοκλήρωση.

Το άλμπουμ “Σtella” κυκλοφορεί στην πόλη… Στα δισκοπωλεία. Σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.

Info

Η Σtella παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ της ζωντανά την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Ρομάντσο. Θα ακολουθήσει ένα μεγάλο εορταστικό after party με τους NΤΕΙΒΙΝΤ και Blue Lagoon ενώ τη βραδιά θα ανοίξει ο Big Fat Lips.

Η Σtella είναι ήδη γνωστή ως η πιο χαρακτηριστική γυναικεία φωνή στην ελληνική electro-pop σκηνή. Μετά από πολλές συνεργασίες και συμμετοχές (My Wet Calvin, Sillyboy, Coti K., Expert Medicine, Nteibint, Sad Disco) και δύο side projects (Fever Kids, Chest) ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο το όνομά της.

Ο κόσμος του Σtella ξετυλίγεται σε 10 κομμάτια όπου η αγάπη για τα 80’s είναι εμφανής, τα συνθεσάιζερ ενισχύονται από τους ήχους funky κιθάρας και δυναμικού μπάσου, τα disco beats και οι πολύχρωμες ποπ υφές αγκαλιάζουν τα μοναδικά φωνητικά της Στέλλας. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 2014 και η ίδια έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους και έχει παίξει τα περισσότερα όργανα, ενώ την παραγωγή υπογράφουν η Σtella και ο Nteibint. Τα κομμάτια Detox και Picking Words έχουν ήδη αγαπηθεί από το ραδιόφωνο και το άλμπουμ αναμένεται να είναι ανάμεσα στους καλύτερους ποπ δίσκους της χρονιάς.

www.stellathemusic.com

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

video

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα