Μαρία Παπαγεωργίου "Βόλτα στον Υµηττό"| Συνέντευξη στο TechMatrix Gadget & Entertainment magazine

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Μαρία Παπαγεωργίου

Βόλτα στον Υμηττό

 

Ήταν εύκολη η αλλαγή πλεύσης από τα χρηµατοοικονοµικά στην τέχνη;

Πέρασα πέµπτη στη σχολή µου από θεωρητική κατεύθυνση και βγήκα πέµπτη από το τέλος κι αυτό µε µεγάλη δυσκολία (γέλια). Παράλληλα, ψαχνόµουν βέβαια µουσικά. Έφυγα από τα Γρεβενά που ήµουν η «πρώτη του χωριού» και νόµιζα ότι η Αθήνα περίµενεεµένα (γέλια).

Γιατί τραγουδάς;

Στην ουσία τον ψυχισµό µας τραγουδάµε, γι' αυτό δεν µπορώ σήµερα να τραγουδάω όπως θα τραγουδάω σε 5 χρόνια. Τραγουδάω για να εκφράσω τον εαυτό µου κι επειδή γίνοµαι πιο υγιής µέσα από τη µουσική, το ψάξιµο και τις ανακαλύψεις που κάνω µέσα της. Προσπαθώ να επικοινωνήσω αυτά που έχω βρει και µε έχουν βοηθήσει. Nα δηµιουργηθούν συναισθήµατα και να αλλάξει έστω και κάτι µικρό στη ζωή σου. Όλο τον χειµώνα που εµφανιζόµουν ∆ευτέρες στον Σταυρό του Νότου, απορούσα που ερχόταν ο κόσµος ενώ δούλευε την εποµένη, αλλά µου έλεγαν ότι ξυπνάµε ωραία την άλλη µέρα. Γι' αυτό τραγουδάω λοιπόν. ∆ε θέλω να αλλάξω τον κόσµο, θέλω να αλλάξουµε λίγο µεταξύ µας. Λίγο.

∆ηµιουργείς µια µυσταγωγία στα live, την οποία πετυχαίνουν λίγοι... Τι δίνεις και τι εισπράττεις από τις ζωντανές σου εµφανίσεις;

Κατ' αρχάς, νιώθω πολύ ευλογηµένη που µε πίστεψε και µε στήριξε τόσο ο κόσµος που έρχεται και ξανάρχεται όσο και ο Σταυρός του Νότου. Είναι τροµερό να υπάρχει τόση υποστήριξη κι επικοινωνία. Όσον αφορά τη µυσταγωγία στην οποία αναφέρεσαι, νοµίζω ότι πρέπει να ξέρεις καλά τον εαυτό σου. Πάντα αγχωνόµουν µε την αίσθηση ότι οι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από εµένα, που στην ουσία είναι µια άγονη σύγκριση. Γι' αυτό πιστεύω ότι µετά τα 30, που γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και τον αποδέχεσαι, είσαι πιο ειλικρινής και αυθεντικός και στη σκηνή.

Γίνεται να µπεις σε κατάσταση δηµιουργίας χωρίς να είσαι παρέα;

Σε κάθε δηµιουργική δουλειά πρέπει να υπάρχει µια παρέα, δε γίνεται αλλιώς, νοµίζω. Προσωπικά µε τους µουσικούς µου υπάρχει µεγάληεκτίµηση µεταξύ µας και µε τα χρόνια έχουµε γίνει παρέα.

Με τον Κοσµά Λαµπίδη και τον Σταύρο Ρουµελιώτη έχουµε αναπτύξει µια σχέση τροµερής αγάπης, εκτίµησης και ανταλλαγής µουσικής ενέργειας, ενώ µε τον Χρήστο Τόλη παίζουµε7 χρόνια µαζί. Είναι όλοι καταπληκτικά παιδιά, όπως η βάση της µπάντας, ο Νίκος Παπαβρανούσης
και ο Ντίνος Μάνος. 

Το συναίσθηµα έχει «µνήµη», που πολλές φορές έχει και σκληρές πλευρές, οι οποίες αυλακώνουν την ψυχή µας και αφήνουν σηµάδια. Αυτές τις δύσκολες µνήµες πώς πιστεύεις ότι πρέπει να τις διαχειριζόµαστε;

Να τις ανακαλείς µόνο για να θυµηθείς τι σου έχουν µάθει. Μέχρι εκεί. Γιατί, αν τις υπεραναλύσεις, µετά θα δηµιουργείς µόνο κακές µνήµες. Είναι σαν το νόµισµα που έχει δύο όψεις: Κοίτα την κακή εµπειρία και στρίψ' τη για να δεις τι σου έχει µάθει. Και κλάψε, αν χρειαστεί. Πάντως, αναρωτιέµαι γιατί µε ρωτάς για τις κακές µνήµες, γιατί εγώ νιώθω ότι τις καλές µνήµες τις έχουµε αποβάλει από το κεφάλι µας και πρέπει να τις υπενθυµίζουµε στον εαυτό µας.

Γιατί έβγαλες τον προηγούµενο δίσκο σου µόνο σε βινύλιο;

Η ποιότητα ήχου δε συγκρίνεται, όπως και το µοίρασµα. ∆εν έχει καµία σχέση µε ένα τραγούδι που ακούς µόνος σου στον υπολογιστή. Με το βινύλιο, όπως και µε την κασέτα, ακούς τον δίσκο από την αρχή µέχρι το τέλος, το µοιράζεσαι µε τον άλλο κι έτσι δηµιουργείς ιστορίες. Αν και πρώτη φορά έβαλα τη βελόνα πάνω στον δικό µου δίσκο σε δανεικό πικάπ, έκτοτε έχω αποκτήσει µεγάλοκόλληµα. Κάθε πρωί ξυπνάω και ακούω δίσκους όλων των ειδών και εποχών.

Στο σηµείωµα του δίσκου λες ότι θέλεις να νιώσουν οι ακροατές ότι είναι εκεί µαζί σας στο ηχοµονωµένοδωµάτιο...

Ήθελα να είµαι αυθεντική σε αυτό τον δίσκο, όλα τα τραγούδια τα έχω τραγουδήσει µία φορά. ∆εν είναι κάθε όργανο ηχογραφηµένο µόνο του ή η φωνή µου ραµµένη από διαφορετικές ερµηνείες. Μπορεί το σωστό και άρτιο να είναι αυτό, αλλά βγαίνει αποστειρωµένο. Ας πούµε στο «∆εν έχω δρόµο» παίζω κιθάρα και τραγουδάω, δεν µπορεί να διορθωθεί τίποτα. Το «Πουλάκι», για παράδειγµα, είναι γραµµένο στο σπίτι µου. Όλος ο δίσκος είναι γραµµένος πολύ ετερόκλητα!

Τι ονειρεύεσαι για τη «Μνήµη»;

Για εµένα επιτυχία για αυτό τον δίσκο θα είναι να µπορέσει να µε πάει ένα βήµα παραπέρα. Τώρα, µας ενδιαφέρει να το ακούσει ο κόσµος, να αγαπηθεί, να µοιραστούν στα αυτιά και στα χείλη τα τραγούδια για να πάρουµεδύναµη και να συνεχίσουµε να δηµιουργούµε. 

Στην Αθήνα πότε θα σε δούµε;

Προς το παρόν έχουµε προγραµµατίσει µόνο µια µεγάλη συναυλία στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας,στα πλαίσια των Αισχυλίων 2016 στις 26 Σεπτεμβρίου!

Info: Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία

 

Συνεργασία: Musicity.gr & Tech Μatrix - Το απόλυτο περιοδικό Gadget & Entertainment!

Κάπου ανάμεσα στον ιδιαίτερο κόσμο της τεχνολογίας και του πολιτισμού το Tech Matrix συνεχίζει να φιλοξενεί στις σελίδες του θέματα του musicity.gr. 

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

 

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα