Συνέντευξη: Μαριάννα Πολυχρονίδη «Κόντρα στην ομίχλη των καιρών»!

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Μαριάννα Πολυχρονίδη

Κόντρα στην ομίχλη των καιρών

 

Ένα από τα μεγάλα κέρδη της κατάρρευσης των βιομηχανιών της τέχνης είναι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και η ανεμπόδιστη πραγματοποίηση αναπάντεχων καλλιτεχνικών ενώσεων. Κάπου εκεί είναι που γεννιούνται εκπλήξεις που καταλήγουν σε μεγάλες ιδέες...

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη θα συναντήσει το Θάνο Μικρούτσικο στη σκηνή του Badminton και το μοιραίο της συνύπαρξής τους δε θα αργήσει να φανεί.

Το οξυδερκές του βλέμμα θα προβλέψει τους κρυμμένους θησαυρούς της φωνής της, η λαχτάρα της θα δώσει χώρο και ώθηση σε αυτούς του θησαυρούς να βγουν στην επιφάνεια και ένας δίσκος ποιητικός, σημερινός αλλά και άχρονος θα επισφραγίσει το «μαζί» τους.

«Στην Ομίχλη των Καιρών» οι δυο τους ελπίζουν ακόμα και τολμούν να φέρνουν φως στο αχανές τοπίο!

 

Ποια ήταν η αφορμή της συνεργασία σας με το Θάνο Μικρούτσικο;

Με τον Θάνο Μικρούτσικο συνεργαστήκαμε στο θέατρο Badminton, στην παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» και τότε μου είπε ότι έχει εντοπίσει κάποια πράγματα σε μένα και θα ήθελε να βρισκόμαστε και να δουλεύουμε κάποια κομμάτια. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι...

Σε ποιο βαθμό αισθάνεσαι καλλιτεχνικά «συγγενής» με τη ματιά του;

Σε πολύ μεγάλο βαθμό! Και πιστεύω πως αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που εξελίχθηκε τόσο γρήγορα η συνεργασία μας και σε πολύ λιγότερο από ένα χρόνο δουλειάς έχουμε στα χέρια μας την «Ομίχλη των Καιρών».

Σε αυτό το δίσκο συμμετέχουν στιχουργικά η Λ. Νικολακοπούλου, ο Γ. Δούκας, ο Μ. Ελευθερίου, ενώ συμπεριλαμβάνεται και ένα τραγούδι σε στίχους του Α. Αλκαίου. Σε ποιο κοινό τόπο ενώνονται οι διαφορετικές καταβολές ανθρώπων διαφορετικών γενεών και βιωμάτων και οδηγούν σε ένα και αυτό δημιούργημα, όπως είναι αυτός ο δίσκος;

Οι μεγάλοι ποιητές, στιχουργοί, συγγραφείς, δεν έχουν χρόνο, ούτε τόπο. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι διαβάζουμε ένα σπουδαίο ποίημα ή θεατρικό έργο, ή ακούμε ένα μουσικό έργο που μπορεί να έχει γραφτεί πολλά χρόνια πριν και να νιώθουμε ότι γράφτηκε τώρα. Οι καθαρές ματιές λοιπόν των μεγάλων δημιουργών, αυτή είναι η κοινή γραμμή που οδηγεί σ'αυτό το δημιούργημα. Και νιώθω πολύ τυχερή κι ευγνώμων που καλούμαι να σας το μεταφέρω.

Ποια είναι η μουσική του ταυτότητα;

Μου αρέσει να λέω ότι είναι ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος. Θα έλεγε κανείς ότι περνάει από πολλά διαφορετικά τοπία και ήχους ακούγοντάς τον.

Ερμηνευτικά σε ποιες προκλήσεις σε καλεί;

Ακριβώς επειδή όπως προανέφερα ο δίσκος είναι «πολυσυλλεκτικός», έπρεπε να είμαι πειστική σε διάφορους «ρόλους» και ήχους διαφορετικών κατευθύνσεων. Αυτό ήταν το πιο προκλητικό κομμάτι για μένα, και νιώθω συνεχώς την ανάγκη να ευχαριστώ τον Θάνο που είδε πολλά πρόσωπα σε μένα και με ώθησε να τα βγάλω προς τα έξω.

Τι φέρει αυτή η δουλειά ως αντιστάθμισμα «Στην Ομίχλη των καιρών»;

Νιώθω ότι φέρνει φως, ελπίδα και μας καλεί να σκεφτούμε σοβαρά, κοιτώντας μέσα μας, γύρω μας, και πίσω στους μεγάλους ποιητές μας.

Η τέχνη φέρει την ευθύνη του λόγου της στην εκάστοτε εποχή που βαδίζει. Οι δημιουργοί και οι εκφραστές της επίσης. Μια ερμηνεύτρια που τραγουδά Μικρούτσικο, τι ευθύνη κουβαλά;

Η στάση ζωής της να συμβαδίζει μ'αυτό που τραγουδά. Κι αυτό δεν "φοριέται". Πρέπει να το εμπεριέχεις.

Ποιο ταξίδι θα ακολουθήσει, μετά τις 18 Ιανουαρίου που θα κυκλοφορήσει; Έχεις στα σχέδια σου κάποιες ζωντανές εμφανίσεις;

Θα αρχίσουμε ζωντανές εμφανίσεις με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Χρήστο Θηβαίο από 28/1 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Κάθε Σάββατο. Εκεί θα παρουσιάζουμε την "Ομίχλη των Καιρών", και ο Χρήστος τον νέο του δίσκο, "Tο Σιδερένιο Νησί". Και στο δεύτερο μέρος γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια.

 

Περισσότερες πληροφορίες το νέο δίσκο της Μαριάννας Πολυχρονίδη με το Θάνο Μικρούτσικο θα βρείτε... εδώ

 

Info:

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη
"Στη χώρα των θαυμάτων"
Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Από Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Σάββατο 

Περισσότερες πληροφορίες και διαγωνισμός για προσκλήσεις...

 

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

 

 

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα