«Παι-ζωντας με τις λέξεις» με τη Βικτωρία Ταγκούλη!

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Βικτωρία Ταγκούλη

Παι-ζωντας με τις λέξεις

 

Εάν γυρίσεις το φιλμ της ζωής της πίσω, θα τη βρεις ανάμεσα σε εκείνα τα πρώτα παιδιά που μπήκαν στη Σπείρα Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη. Όταν αυτός ο κύκλος τελειώσει, τα βήματα θα διαδέχονται το ένα το άλλο μέσα από μια πορεία που έχει τόσο ταλέντο, όσο και βαθιά επιθυμία για εκείνους τους δρόμους που ορίζονται με γνώμονα την ανάγκη της και μόνο. Πιστή στη φιλοσοφία ζωής που τη θέλει να κοιμάται τα βράδια ήρεμη, θα επιλέξει να βρίσκεται εκεί που χτυπάει η καρδιά της. Πουθενά αλλού.

Με φωνή που φέρει μια γλύκα όμοια με αυτή του πηγαίου χαμόγελού της και ένα λυρισμό που υπογράφει την αισθητική της, η Βικτωρία Ταγκούλη μετράει τρεις δίσκους, με το «Τετράδιο» να είναι ο πιο πρόσφατος. Ο Χρίστος Θεοδώρου, μουσικός και συνθέτης όλων των δίσκων της, θα στέκεται δίπλα της σε κάθε επιλογή της κάνοντάς την τελικά την κοινή τους επιλογή. Καθισμένος σε ένα πιάνο, με μόνη τη συνοδεία ενός μεταλλόφωνου, φέτος θα βρεθεί μαζί της ακόμη μια φορά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για μία Τετάρτη κάθε μήνα. Σε ένα πρόγραμμα τόσο γνώριμο, όσο και διαφορετικό, θα μετρήσουν όσα έχουν γράψει τόσα χρόνια στις σελίδες τους και θα βάλουν πλώρη για καινούριες εγγραφές!

«Παίζουμε;» την ρώτησα.
«Τι εννοείς;» μου απάντησε όλο απορία.
«Παί- ζουμε με τις λέξεις;»
«Μα αυτό δεν κάνουμε πάντα;»
«Μόνο, που, αυτή τη φορά, θα υπάρχουν κανόνες...»
«Δηλαδή;»
«Οι κανόνες είναι πως... δεν υπάρχουν κανόνες. Για κάθε λέξη ή φράση που θα σου δίνω, θα μου δίνεις πίσω αυτό που έρχεται πρώτα στο μυαλό σου. Είτε είναι μια λέξη, είτε σελίδα ολόκληρη. Κι έτσι θα μιλήσουμε για τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη που συγκατοικούν μέσα σου, για τον τρόπο που βλέπεις την τέχνη και για την αφορμή που βρεθήκαμε.»
«Και θα λέμε μόνο αλήθεια;»
«Μόνο!»

Ο άνθρωπος

Ο πιο σημαντικός ρόλος...:

Ο  ρόλος της μαμάς. Έγινα μαμά πριν από πέντε μήνες και έφερα στον κόσμο τη μικρή μου Ισιδώρα. Είναι το πιο μεγάλο γεγονός της ζωής μου. Μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τη ζωή. Ευτυχία!

Όταν μεγαλώσω, θέλω...:

Όταν μεγαλώσω θέλω να ξεπεράσω τους φόβους μου, να τραγουδάω ακόμα, να είμαι υγιής και να ταξιδεύω πολύ.

Μια σκέψη που έγινε φιλοσοφία ζωής...:

Να κοιμάμαι το βράδυ ήρεμη, με καθαρή συνείδηση χωρίς ενοχές και τύψεις. Θέλω ό, τι πετυχαίνω να είναι με την αξία μου και μόνο.

«Never fear shadows. They simply mean there'light shining somewhere»:

Καθετί άσχημο στη ζωή μας συνοδεύεται κι από κάτι καλό, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί να το δούμε. Μου επιβεβαιώνεται καθημερινά. Πίσω από κάθε συννεφάκι ξεπροβάλλει μια αχτίδα φωτός και πίσω από τον ήλιο περιμένουν τα συννεφάκια. Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής, χαρά –λύπη, φως –σκοτάδι, όλα ένα.

 

Ο καλλιτέχνης

Συναίσθημα: απαιτούμενο, ζητούμενο ή ποθούμενο...;:

Το συναίσθημα στη ζωή μου είναι απαιτούμενο.

Σκηνή- ζωή: κόσμοι παράλληλοι ή τεμνόμενοι;:

Δυστυχώς αρκετές φορές τεμνόμενοι. Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς που απαιτεί την απόλυτη αφοσίωση με μεγάλο κόστος πολλές φορές.

Το πρώτο- πρώτο φλερτ με το μικρόφωνο...:

Ουυ! Στο δημοτικό μέσα στο λεωφορείο πηγαίνοντας εκδρομή. Δεν θυμάμαι τάξη...Ήταν το πιο όμορφο συναίσθημα. Είχα πολύ μεγάλη χαρά!

Χρίστος Θεοδώρου:

Ο άνθρωπός μου, ο συνεργάτης μου, ένας, κατά τη γνώμη μου, πολύ σημαντικός συνθέτης και μουσικός.



Μια «ματιά» στην τέχνη

Τέχνη, αυτή που προκαλεί συναίσθημα και αυτή που προκαλεί εντύπωση: η ειδοποιός διαφορά...:

Η πρώτη έχει ως στόχο την αλήθεια και τη διαρκεια στο χρόνο ενω η δεύτερη την καριέρα και τη διασημότητα με όποιο κόστος. Ο καθένας επιλέγει αυτό που έχει ανάγκη, η αληθινή όμως τέχνη δεν έχει σχέση με φρου-φρου κι αρώματα. Αγγίζει απλά την ψυχή σου μέσα από την αλήθεια και την απλότητά της.

Αυθεντικότητα, όπως...:

Ειλικρίνεια, αυθορμητισμός, αλήθεια.

Καλλιτέχνης- κοινό: η γραμμή που τους ενώνει- η γραμμή που τους χωρίζει:

Είναι μία σχέση που χτίζεται με τα χρόνια. Τους ενώνει η ανάγκη για εκφραση των συναισθημάτων, εκτόνωση και διασκέδαση. Τους χωρίζει η σκηνή. Πάντα ο καλλιτέχνης ξεκινάει αυτή τη σχέση και είναι στο χέρι του κοινού να τη συνεχίσει.



Η αφορμή:

Βικτωρία Ταγκούλη & Χρίστος Θεοδώρου στον Σταυρό του Νότου Club την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 και για μία Τετάρτη κάθε μήνα:

Φέτος παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα σε σχέση με τα προηγούμενα live μας και η ιδιαιτερότητά του είναι ότι στηρίζεται σε ένα πιάνο, ένα μεταλλόφωνο και τύμπανα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τους τρεις μας δίσκους με τελευταίο και πιο πρόσφατο το «Τετράδιο» και άλλα αγαπημένα μας τραγούδια.

 

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

video

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα