Live Report: Γιάννης Αγγελάκας @Block 33, Θεσσαλονίκη: «Χωρίς κανόνα...»!

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Γιάννης Αγγελάκας @ Block 33, Θεσσαλονίκη

«Χωρίς κανόνα...»

 

Σάββατο, 23 Νοέμβρη,
Είναι γύρω στις 22.00... Η πρώτη από τις δυο εμφανίσεις του Γιάννη Αγγελάκα στη Θεσσαλονίκη είναι sold out και ο κόσμος βρίσκεται ήδη στο συναυλιακό χώρο. Το σκηνικό έξω από το Block 33 άκρως χειμωνιάτικο, όμως η «καταιγίδα» ξεκινά λίγη ώρα αργότερα, με την εμφάνιση του τραγουδοποιού και των συνεργατών του στη σκηνή.

Καρέκλες, κλειστά φώτα και ένας συνδυασμός μπλε-κίτρινου φωτίζει τους καλλιτέχνες. Η βραδιά ξεκινά με τις νότες του συνθέτη Μάρκου Βαμβακάρη στο «Όσοι γενούν πρωθυπουργοί» και προχωρά με το «Γλέντι», κομμάτι από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Αγγελάκα, «Γελαστή Ανηφόρα».

Απλός, αφοσιωμένος και ταυτόχρονα γεμάτος πάθος, ο καλλιτέχνης, κυριαρχεί στη σκηνή. Δεν τραγουδάει... σου μιλάει με κλειστά τα μάτια και νιώθεις μέσα σου τη βαρύτητα κάθε στίχου και το συναίσθημα κάθε νότας. Μπορεί να μην ξέρει από μουσική, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος στο παρελθόν, ξέρει όμως να δίνει την ψυχή του, μια ψυχή βαθιά. Μοναδικό του όριο... η καρέκλα του... και το σπάει, σηκώνεται όρθιος, κοιτάει μπροστά και ταξιδεύει μόνος του και ταυτόχρονα μαζί με όλους . Συνοδοιπόρος σ’ αυτό το ταξίδι, ο συνεργάτης του, Ντίνος Σαδίκης, η παρουσία και η performance του οποίου, συμπληρώνει την ένταση και το χάσιμο της στιγμής. Κάτι σα να «τους βάζει ο διάολος φωτιά», όπως λένε και οι ίδιοι στους «Πόθους».

Το μεταμεσονύκτιο, πλέον, «Σαράβαλο» του Αγγελάκα έχει κάνει μια πορεία-αναδρομή μέσα από μελωδικές μπαλάντες, κομμάτια-μηνύματα και μικρά ξεφαντώματα. Μικροί και μεγάλοι τραγουδούν και θυμούνται παλιά κομμάτια, ανάμεσα στα οποία η «Άγρια των άστρων μουσική», η «Γιορτή», το «Αιρετικό», το «Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι» και το «Ακούω την αγάπη».

Το ύφος, άλλοτε αισθαντικό και άλλοτε επαναστατικό. Κάθε στίχος και μια εικόνα, κάθε νότα και ένας ρυθμός. Το χειροκρότημα αδιάκοπο καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Κάπως έτσι περνάει ένα ευχάριστο μουσικό τρίωρο. Οι καλλιτέχνες σιγά σιγά μας αποχαιρετούν, ενώ το κοινό ζητά επιμόνως ένα ολιγόλεπτο encore. Οι μουσικοί ξαναβγαίνουν στη σκηνή. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια, εξάλλου ο Αγγελάκας μιλά μέσα απ’ τα τραγούδια του. Μόνο μια αφιέρωση στο τέλος, που τα λέει όλα: «Να θυμάστε, όλα είναι δρόμος. Καλή αντάμωση.».

ΥΓ: Οι μουσικοί που τον συνόδευσαν ήταν οι:
Ντίνος Σαδίκης (Μπαγλαμάς, Φωνητικά)
Στάθης Αραμπατζής(Κιθάρα)
Χρήστος Χαρμπίλας(Κρουστά,Ηλεκτρονικά)

 

 

 

 

1) Κάντε κλίκ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το play για να τις δέιτε σε slideshow ή κλικάρετε τα βελάκια πάνω δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα