Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτρος Κουμπλής: "Με το παιδικό θέατρο αντιμετωπίζω το πιο ελεύθερο κομμάτι του εαυτού μου"

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Πέτρος Κουμπλής

Με το παιδικό θέατρο αντιμετωπίζω το πιο ελεύθερο κομμάτι του εαυτού μου

 

Παρουσιαστής της τηλεόρασης, ραδιοφωνικός παραγωγός, συγγραφέας βιβλίων και θεατρικών έργων, ο Πέτρος Κουμπλής εκπροσωπεί την νέα γενιά δημοσιογράφων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Απελευθερωμένος από κάθε είδους σοβαροφάνειας και προσήλωσης στο αδιάφορο, ο Πέτρος Κουμπλής ασχολείται με το οτιδήποτε θα μπορέσει να δώσει χαρά στον ίδιο και τους άλλους. Τον φετινό χειμώνα το θεατρικό του έργο για παιδιά "Δεν είμαι Φλαμίνγκο" που πραγματεύεται με χιούμορ, κέφι και ευαισθησία το ζήτημα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού.

Για αυτό του λοιπόν το πόνημα, την ενασχόλησή του με το θέμα "παιδί" και το τι ανακαλύπτει για τον εαυτό του μέσα από την συγγραφή έργων για παιδιά, ο Πέτρος Κουμπλής μίλησε στο musicity.gr και μας αποκάλυψε το πόσο συναρπαστικό είναι το να έρχεσαι αντιμέτωπος με την παιδική σου διάσταση!

 

Το «Δεν είμαι Φλαμίνγκο» είναι μία μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Πώς μπορούν να απολαμβάνουν οι μικροί χωρίς να βαριούνται οι μεγάλοι και αντίστροφα;

Η επιτυχία του «Δεν Είμαι Φλαμίνγκο» μέχρι στιγμής, είναι τ' ότι τα παιδιά συμμετέχουν, σκάνε στα γέλια, σηκώνονται όρθια, βοηθούν τους χαρακτήρες του έργου, συγκινούνται, χορεύουν, τραγουδούν και οι μεγάλοι...κάνουν ακριβώς το ίδιο! Για όλους εμάς τους συντελεστές τις παράστασης είναι αληθινή τιμή να φεύγουν όλοι ενθουσιασμένοι, γεμάτοι συναισθήματα, οι μεγάλοι σαν μικρά παιδιά και τα παιδιά ακόμα πιο... παιδιά, να έχουν γίνει όλοι μια μεγάλη παρέα. Είναι ίσως η ίδια η φύση του έργου, με το στοιχείο της μουσικής να κυριαρχεί, με το κείμενο που δεν υποτιμά τα παιδιά , με τους εκπληκτικούς ηθοποιούς, που ξεχειλίζουν από ταλέντο και δίνουν όλη τους την ενέργεια πάνω στην σκηνή. Έτσι κι αλλιώς ένα καλό έργο για παιδιά είναι πάντοτε αυτομάτως κι ένα καλό έργο για μεγάλους.

Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να ασχοληθείς με το παιδικό θέατρο και γιατί πιστεύεις ότι είναι ένα είδος που ανθεί στην θεατρική Αθήνα;

Γράφω εδώ και πολλά χρόνια για παιδιά, για μένα παραμένει ό,τι πιο δύσκολο και συγχρόνως ό,τι πιο γοητευτικό να 'ρχεσαι αντιμέτωπος με το πιο ελεύθερο και γεμάτο φαντασία κομμάτι του εαυτού σου. Αποφάσισα να γράψω το κείμενο, γιατί ήδη είχα συνθέσει τα περισσότερα τραγούδια του έργου και η ίδια η χαρά της μουσικής γέννησαν και την ιστορία του Φλαμίνγκο. Χαίρομαι πραγματικά που υπάρχουν τόσες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά στην Αθήνα. Ανάμεσα σε πολλές πρόχειρες και κακοφτιαγμένες, που απλώς κοιτάζουν στο πορτοφόλι των γονιών, βρίσκει κανείς θεατρικά διαμάντια και πραγματικά προσεγμένες παραγωγές, που αξίζει να παρακολουθήσουν τα παιδιά μας. Οι σύγχρονοι γονείς, που έχουν πλέον άλλη κουλτούρα, ψάχνουν ό,τι καλύτερο για τα πιτσιρίκια τους κι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πια τη σημασία του θεάτρου και της τέχνης στη ζωή ενός μελλοντικού πολίτη αυτού του κόσμου.

Μίλησε μου λίγο για την ιστορία του «Δεν είμαι Φλαμίνγκο».

Πρωταγωνιστής του έργου είναι ο Μιλώ, ένα ευγενέστατο και κεφάτο στρουθοκαμηλάκι που προσπαθεί απελπισμένα να γίνει μέλος της παρέας των κακομαθημένων φλαμίνγκο, υποστηρίζοντας πεισματικά σε όλους «Είμαι κι εγώ Φλαμίνγκο!». Η μη αποδοχή του εαυτού του το οδηγεί από τη μία γκάφα στην άλλη, μπλέκει σε τρελές περιπέτειες και η αγωνία κορυφώνεται όταν βρίσκεται φυλακισμένο στο κλουβί του Ξεπουπουλιαστή.

Το «Δεν είμαι Φλαμίνγκο» διαπραγματεύεται θέματα διαφορετικότητας και κοινωνίας. Σε τι σημείο πιστεύεις ότι τα παιδιά μπορούν να αντιληφτούν την διαφορετικότητα και πολύ περισσότερο να την αποδεκτούν.

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα, πολύ περισσότερα απ' όσα νομίζουμε εμείς οι μεγάλοι ή απ' όσα επιτρέπουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας, εγκλωβισμένοι συχνά στις εμπειρίες μας, να κατανοήσουμε. Τα παιδιά παρακολουθούν το έργο με καρδιά ανοιχτή, με μυαλό σφουγγάρι και με μια θεϊκή αίσθηση δικαίου, που εκφράζεται αμέσως χωρίς κανένα φίλτρο. Για τα παιδιά είναι αυτονόητος ο σεβασμός της διαφορετικότητας και μόνο να διδαχθούμε έχουμε από κείνα.

Info:

Παραστάσεις: Από 3 Απριλίου 2016
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10€, 8€ ομαδικό
Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Περισσότερες πληροφορίες...

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.