Τριήμερο αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος!

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Τριήμερο αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη
Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
5, 6 και 7 Οκτωβρίου 2017

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τιμά έναν από τους Έλληνες δημιουργούς, τον πολυβραβευμένο κι ασυμβίβαστο Νίκο Νικολαΐδη. Το έργο του που συγκινεί κάθε γενιά, από εκείνη «της πρώτης αμφισβήτησης και της φυγής» της δεκαετίας του ’50 ως τα νέα παιδιά του σήμερα, θα παρουσιαστεί σε ένα γεμάτο με εκδηλώσεις τριήμερο, 5-7 Οκτωβρίου 2017.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφιστής, σεναριογράφος, παραγωγός και συγγραφέας Νίκος Νικολαΐδης, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου 1939, και στις 5 Σεπτεμβρίου, συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατό του.

Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και σκηνογραφία στη Σχολή Βακαλό (1962). Βοηθός του Βασίλη Γεωργιάδη από το 1960, πρωτοεμφανίζεται στη σκηνοθεσία το 1962 με τη μικρού μήκους ταινία LacrimaeRerum. Επίσημο ντεμπούτο στο χώρο του κινηματογράφου κάνει το 1975 με τη μεγάλου μήκους ταινία Ευρυδίκη ΒΑ 2037, ενώ ακολούθησαν οι ταινίες σταθμοί Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα, Γλυκιά Συμμορία, Πρωινή Περίπολος και Singapore Sling.

Στη δεκαετία του ’70 εργάστηκε, για σύντομο χρονικό διάστημα, σε δισκογραφική εταιρεία ενώ, επί 20 χρόνια, εργάστηκε και ως σκηνοθέτης διαφημιστικών δημιουργώντας περισσότερες από 200 ταινίες. Παράλληλα, με την κινηματογραφική του δραστηριότητα ανέπτυξε σημαντικό συγγραφικό έργο, υπογράφοντας τα βιβλία: Οι Τυμβωρύχοι, Ο οργισμένος Βαλκάνιος, Γουρούνια στον άνεμο, Μια στεκιά στο μάτι του Μοντεζούμα. Είναι ο μόνος Έλληνας σκηνοθέτης που βραβεύτηκε πέντε φορές με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το τριήμερο αυτό εκδηλώσεων που πραγματοποιείται στο ΚΠΙΣΝ, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας σειράς αφιερωμάτων σε Έλληνες δημιουργούς, αναπτύσσεται σε τρεις διαφορετικούς άξονες με κοινό παρονομαστή το έργο του Νίκου Νικολαΐδη: προβολές ταινιών του, ομιλίες γύρω από το έργο του και τη σημασία του στις μέρες μας και συναυλίες καλλιτεχνών και συγκροτημάτων με μουσική γραμμένη για τις ταινίες του ή με αφετηρία αυτές.

Το αφιέρωμα καθώς και όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχεδιασμός αφιερώματος και καλλιτεχνική επιμέλεια:
Έφη Παπαζαχαρίου
Δημοσιογράφος

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της κάθε ημέρας παρακάτω:

1η Ημέρα - 05/10

2η Ημέρα - 06/10

3η Ημέρα - 07/10

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 5 με 7 Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 

Τιμή εισόδου: Είσοδος ελεύθερη

Προπώληση: 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

Διέυθυνση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

Περιοχή: Καλλιθέα

Τηλέφωνο: 216 8091000

Πρόσβαση: Mε λεωφορείο ή συνδυασμό μετρό λεωφορείου

Από Κέντρο
Γραμμές Β2, 550: Οι εν λόγω γραμμές διέρχονται από τον σταθμό μετρό Συγγρού – Φιξ στον οποίο μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε. Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο» στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού).

Από Γλυφάδα
Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο» στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα.

Από Πειραιά
Γραμμές Α1, Β1: Αποβιβάζεστε στη στάση «Τζιτζιφιές» επί της Λ. Εθνάρχου Μακαρίου. Στη συνέχεια κινείστε επί της οδού με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα και δεξιά στην οδό Πεισιστράτου.

Τραμ: Αποβιβάζεστε στη στάση «Δέλτα Φαλήρου» και κινείστε προς τη θάλασσα μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου Τάε Κβον Ντο και της Εσπλανάδας έως ότου συναντήσετε τη σκάλα η οποία σας ανεβάζει στο επίπεδο της Εσπλανάδας.

  Χάρτης

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα