Η Athena (Αθηνά Ανδρεάδη) featured artist στο νέο άλμπουμ του Leonard Cohen "You want it darker"!

 
Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για την ανερχόμενη νεαρή μουσικό Athena (Αθηνά Ανδρεάδη)! Το ίνδαλμα της, ο Leonard Cohen, την επέλεξε ως featured artist στο νέο του άλμπουμ "You want it darker".
Ήδη έχει λάβει τις εγκωμιαστικές κριτικές των Billboard, Daily Mail, Guardian και άλλων.
 
Η πολυτάλαντη ελληνοβρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με την πρώτη της κυκλοφορία, τον Μάιο, στις ΗΠΑ, "You Βring Me Luck".
Το Billboard την αναγνώρισε ως "ανερχόμενη ταλαντούχο pop star" και η Daily Mail ως "ευλογημένη φωνή, ένα σπάνιο διαμάντι". Η νεαρή Αθηνά μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του ντεμπούτου της στις ΗΠΑ "Ready for the Sun, Part 1" - και το κεντρικό κομμάτι "You bring me luck" - κάνει ένα όνειρο ζωής... πραγματικότητα.
 
Το ίνδαλμα της, ο θρυλικός Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Leonard Cohen, την επέλεξε ως featured artist στο πολυαναμενόμενο άλμπουμ του "You Want It Darker", που κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου. Η Αθηνά ερμηνεύει το ρεφρέν του ποιητικού τραγουδιού "Traveling Light", τους στίχους του οποίου έχει γράψει ο Cohen. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε στο Los Angeles με παραγωγό τον γιο του Cohen, Adam Cohen και χαρακτηρίζεται από τους ήχους του μαντολίνου, αλλά και από μια γενικότερη ελληνική αύρα που ταιριάζει απόλυτα στις πλούσιες πολυπολιτισμικές εμπειρίες της Αθηνάς. Η Αθηνά έμαθε ότι ο Cohen ενδιαφερόταν για αυτήν, σε μια συνέντευξη που πήρε Έλληνας δημοσιογράφος από τον Leonard Cohen με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ της "Breathe With Me" στην Ευρώπη. Ο δημοσιογράφος της είπε πως όταν ο Cohen ρωτήθηκε ποιά είναι η αγαπημένη του Ελληνίδα τραγουδίστρια, εκείνος ανέφερε την Αθηνά. Την ίδια χρονιά, ο γιος του Leonard, o Adam, έμαθε πως η Αθηνά ζούσε και ηχογραφούσε το "Ready For The Sun, Part I" στο Los Angeles με τον γνωστό παραγωγό Ethan Allen. Ο Adam λάτρεψε αμέσως τη φωνή της και της πρότεινε να τη δοκιμάσουν στο νέο άλμπουμ. Ήταν ιδανική για αυτό το τραγούδι.
 
"Ο Leonard είναι μια από τις μεγαλύτερες επιρροές μου, ένας πραγματικός ήρωας", λέει η Αθηνά. "Είναι ένας απόλυτα ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, ένας αληθινός ποιητής, του οποίου η σοφία και η εσωτερική του λάμψη αποτυπώνονται στoυς εμπνευσμένους στίχους του. Ήμουν ανέκαθεν επηρεασμένη από τις πνευματικές αναζητήσεις του και τα μεγάλα ερωτήματα. Είμαι επίσης λάτρης της ποιητικής του συλλογής "Book of Longing". Αιχμαλωτίζει τη φαντασία μου, όσο κανείς άλλος καλλιτέχνης και πάντα εκτιμούσα το γεγονός ότι συνεργάζεται με σπουδαίες γυναικείες φωνές".
 
"Έκανα την ηχογράφηση χωρίς να ξέρω πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν τα φωνητικά μου", προσθέτει, "και ενθουσιάστηκα όταν συνειδητοποίησα, ότι το τραγούδι "Traveling Light" βασίζεται στην ποίηση του βιβλίου. Οι ελληνικές επιρροές στο τραγούδι είναι κάτι φυσικό κι αναμενόμενο· μεγάλωσα γνωρίζοντας ότι έγραψε πολλά από τα τραγούδια του στην Ύδρα, καθώς και ότι έχει μια βαθιά σύνδεση με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, όπως άλλωστε κι ο γιος του Adam. Ο Leonard είναι γνωστός για την τελειομανία του, για αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι έκανε μεγάλες τροποποιήσεις στο "Traveling Light", αλλάζοντας πολλά πράγματα, αλλά διατήρησε τα φωνητικά μου άθικτα, κάτι που είναι μεγάλη τιμή!"
 
Η Αθηνά, ή αλλιώς Αθηνά Ανδρεάδη, βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή στην καριέρα της, μετά την κυκλοφορία του EP πέντε κομματιών, "Ready For The Sun, Pt. 1". Δημιούργησε ένα συναρπαστικό βίντεο για το πρώτο της track "You Bring Me Luck", από το "The World's Ugliest Dog" (που έγινε διάσημο στο "America's Got Talent"), σε παραγωγή της Uprising Creative, της ομάδας πίσω από κλασσικά βίντεο της Rihanna και του Justin Timberlake. Επίσης, έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε open & private shows τόσο στις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένης sold out εμφάνισης στο Hotel Cafe στο Hollywood), όσο και στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.
Αυτό το φθινόπωρο θα βάλει όλη της την ενέργεια για να ολοκληρώσει το νέο της άλμπουμ "Ready For The Sun". Ένα άλμπουμ που αποτελείται από 13 τραγούδια και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αρχές του 2017, ενώ το καινούργιο της focus track "Stronger" κυκλοφορεί πριν τα Χριστούγεννα μαζί με ένα holiday single έκπληξη.
 
"Λατρεύω να δημιουργώ μουσική, να γράφω τραγούδια και να τα ερμηνεύω", λέει η Αθηνά. "Όπως έγραψε κι ο Cohen στο Anthem, "υπάρχει μια ρωγμή σε κάθετι και από εκεί εισχωρεί το φως"· είναι αυτές οι ρωγμές που μας καθιστούν ανθρώπινους και μας συνδέουν με κάτι μεγαλύτερο απο εμάς. Θέλω να είμαι παρούσα σε κάθε στιγμή του ταξιδιού που λέγεται ζωή, και είμαι κατενθουσιασμένη με τη συμμετοχή μου στο "Traveling Light"· είναι ένα τραγούδι που αποτυπώνει υπέροχα το μέρος αυτό του ταξιδιού, ενώ αποτελεί κομμάτι της προσωπικής μου διαδρομής. Είμαι ευτυχισμένη και ευγνώμων για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στα τραγούδια μου και ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερη από τη μουσική μου στο μέλλον».

 

 

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη