Το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη βραβεύεται με την υψηλότερη διάκριση του Φεστιβάλ του Λονδίνου!

Το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη βραβεύεται με την υψηλότερη διάκριση του Φεστιβάλ του Λονδίνου!

 

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λονδίνου (BFI London Film Festival, 7 – 18 Οκτωβρίου) απέσπασε η νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, «Chevalier», στην τελετή απονομής των βραβείων το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Η Αθηνά Τσαγγάρη παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ με δύο από τους έξι πρωταγωνιστές της, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και τον Πάνο Κορώνη.

Το βραβείο παρέδωσε στην Τσαγγάρη ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο Πολωνός σκηνοθέτης Pawel Pawlikowski, ο οποίος το 2013 παρέλαβε το ίδιο έπαθλο στο Λονδίνο με την ταινία του, «Ida» (το 2014 βραβεύτηκε αντίστοιχα το «Leviathan» του Andrey Zvyagintsev). Την κριτική επιτροπή συμπλήρωσαν o Βρετανός ηθοποιός Chiwetel Ejiofor, η Βρετανίδα ηθοποιός Kristin Scott Thomas, η Αμερικανίδα παραγωγός Christine Vachon και η Κινέζα σκηνοθέτης Mabel Cheung.

Ο Pawlikowski περιέγραψε την ταινία ως εξής: «Το Chevalier αποτελεί μια μελέτη του ανδρικού ανταγωνισμού μέσα από τα μάτια μιας γενναίας και καινοτόμου σκηνοθέτιδας.

Με υπέροχη φορμαλιστική δριμύτητα και ακαταμάχητο πνεύμα, η Τσαγγάρη κατάφερε να δημιουργήσει μια ξεκαρδιστική κωμωδία και, ταυτόχρονα, μια βαθιά ανησυχητική κατάθεση για την κατάσταση της δυτικής κοινωνίας».

Το «Chevalier», το οποίο βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Νοεμβρίου, είναι η επόμενη ταινία της Τσαγγάρη μετά το «Attenberg». Η Τσαγγάρη έγραψε το σενάριο του «Chevalier» με τον διακεκριμένο σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου (Κυνόδοντας, Άλπεις, Ο Αστακός). Η ταινία είναι μια παραγωγή της Faliro House και της Haos Film.

Σύνοψη:
Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα σκάφος. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Το Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Διάρκεια: 99'

Συντελεστές:
Cast: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς και οι Γιάννης ∆ρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσαγγάρη
Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου & Αθηνά Τσαγγάρη
Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
Παραγωγοί: Μαρία Χατζάκου & Αθηνά Τσαγγάρη
Παραγωγή: FALIRO HOUSE PRODUCTIONS & HAOS FILM

Σε συμπαραγωγή με NOVA & THE MATCH FACTORY και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC
Μοντάζ: Ματ Τζόνσον, Γιώργος Μαυροψαρίδης
Ήχος: Λέανδρος Ντούνης
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Μπιρμπίλης

26 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη