Ορέστης Ντάντος - Θα το ΄κανα ξανά Νέο άλμπουμ!

Ορέστης Ντάντος 
«Θα το ΄κανα ξανά»

 

Ο Ορέστης έχει καιρό να μας απασχολήσει. Όλοι, έστω και μια φορά, τραγουδήσαμε το ρεφραίν «..και πες στο Χάρο, θα πάω όταν γουστάρω» του πρώτου του δίσκου. Επιστρέφει. Ανοργάνωτος, αλλά όχι άεργος. Δηλώνει «Θα το ‘κανα ξανά» που είναι κι ο τίτλος του τρίτου του δίσκου και του ενός εκ των δύο singles που ακολουθεί το κείμενο αυτό.

Ανάμεσα στην αμήχανη παρουσία του στη σκηνή που ταλαντεύεται μεταξύ Πασχαλίδη και Αγγελάκα και την ιδιοφυή στιχουργία και σύνθεση του που θυμίζει Θανάση και Παυλίδη, ο Ορέστης Ντάντος ωριμάζει και αποκαλύπτει τον τραγουδοποιό που κρύβει από την εφηβεία μέσα του. Με βάση πάντα τον στίχο των τραγουδιών, αρχίζει πάλι από την αρχή και υπόσχεται, τουλάχιστον στον εαυτό του, πως θα το κάνει ξανά και ξανά μέχρι να ακουστεί και πάλι το Ελληνικό τραγούδι δυνατά. Μέχρι να βρει το κάθε τραγούδι τον αποδέκτη του, μέχρι να καταφέρει να παρασύρει η απλότητα του τραγουδιού τον ακροατή του στη συγκίνηση και την ειλικρίνεια.

Τα δύο τραγούδια που επιλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν την ολοκληρωμένη δουλειά του Ορέστη και να λειτουργήσουν ως προπομπός της επιστροφής του είναι το «Θα το ‘κανα ξανά» και το «Ανοιχτά». Και τα δύο, το καθένα με τον τρόπο του, είναι ένα κάλεσμα στη λύτρωση της ψυχής και του μυαλού μας κόντρα στις απογογητεύσεις και τις ματαιώσεις της εποχής μας. Επιλέξτε τη λύτρωση σας..

Ορέστης Ντάντος - Θα το ΄κανα ξανά

Κυκλοφορία:  Ιούνιος/2015

Tracklist   

01 Αλάνα
02 Ανοιχτά
03 Επαρχία
04 Χαραμάδα
05 Κάνω ό,τι μπορώ
06 Να μην πονάς
07 Κοντεύει έξι
08 Για αυτούς που δεν ανήκουν
09 Μάρτης
10 Θα το ‘κανα ξανά
11 Κόκκινος στρατός (μουσική Lev Knipper 1933)

video

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη