Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - Το Τέλειο Έγκλημα / Νέο Άλμουμ!

 
Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
«Το Τέλειο Έγκλημα» 
    

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος συνθέτης μουσικής και τραγουδιών  που έχουν “ντύσει” ιστορίες για το γυαλί και το πανί, κατάφερε να μπει στην ουσία της μελωδικής μουσικής και εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Από τα 90's έως σήμερα, έγραψε μερικά από τα πιο μεστά κομμάτια της εποχής μας: «Με τα Μάτια Κλειστά», «Λευκό μου Γιασεμί», “Summertime in Prague”.

Η Νεφέλη Φασουλή και η Μαντώ Παναγιωτάκη (Les Trois Femmes) είναι δύο νέες γοητευτικές και διάφανες φωνές που μοιράζονται πολλά από τα νέα τραγούδια στο στυλ του Mεσοπολέμου όπως « Το Τέλειο Έγκλημα», «Τ’ αρσενικό».

Στο νέο αυτό CD, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος παρουσιάζει 11 καινούργια τραγούδια και 3 ορχηστρικά μερικά από τα οποία έχουν γραφτεί πάνω σε μονόστηλα εφημερίδων για εγκλήματα γυναικών – δράματα για κλάμματα.

Μια μουσική σύμπραξη "Το Τέλειο Έγκλημα" παίζει, χορεύει, συγκινεί... σε μια παράδοξη συνύπαρξη pop-art μελόδραμα, σουϊνγκ, παιδικό κιτς και θολές προσευχές.

ΠANAΓIΩTHΣ KAΛANTZόΠOYΛOΣ

Γεννήθηκα μία Τρίτη βράδυ στην Αθήνα του 57. Mεγάλωσα σ’ ένα ρετιρέ πίσω από τον Παναθηναϊκό και πριν τελειώσω το γυμνάσιο, έπαιζα μουσική. Ήταν πάντα αυτό που ήθελα να κάνω. Ήμουν τυχερός, οι γονείς μου ήταν ανοιχτοί, με έστειλαν στο Λονδίνο και μετά στο Παρίσι, από το 75 ως το 80 στο Guildhall School Music and Drama κι έπειτα στην Ecole Normale de Musique. Μετά την επάνοδο μου στην Ελλάδα, γνώρισα τον Μάνο Χατζιδάκι, που με επηρεάζει ακόμα και σήμερα όπως ο Τσιτσάνης και πολλοί άλλοι που δεν γνώρισα ποτέ από κοντά. Έπαιξα για κάποια χρόνια σαν μουσικός. Από το 1986 γράφω μουσική και τραγούδια για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και σχεδόν για όποιον μου το ζητήσει.Το 2003 ιδρύσαμε με την γυναίκα μου Eυανθία Ρεμπούτσικα την ανεξάρτητη δισκογραφική Cantini. Ζω σ’ ένα κτήμα στην Παλλήνη με την Ευανθία, τα παιδιά μας Ραχήλ και Παύλος μεγάλωσαν κι έχουν φύγει από το σπίτι.

Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - Το Τέλειο Έγκλημα

Εταιρεία: Cantini
Κυκλοφορία: Μάρτιος / 2016
 

video

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη