Μαρίζα Ρίζου - Μεγάλη Γιορτή / Νέο Άλμπουμ!

 
Μαρίζα Ρίζου
«Μεγάλη Γιορτή» 
   

Η Μαρίζα Ρίζου, έπειτα από έναν χειμώνα κι ένα καλοκαίρι γεμάτα sold out εμφανίσεις, αλλά και πυρετώδεις προετοιμασίες στο studio, εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με μια «Μεγάλη Γιορτή», όπως ονομάζεται ο νέος της δίσκος που θα κυκλοφορήσει από τη Feelgood Records.

H «Μεγάλη Γιορτή» βρίσκει την αγαπημένη τραγουδοποιό κι ερμηνεύτρια να εξελίσσει τον ήχο της. Ένας δίσκος με “feel-good” τραγούδια, με εσωστρεφείς στιγμές -όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε μεγάλη γιορτή- πιο αντιπροσωπευτικός από ποτέ των ζωντανών εμφανίσεών της.

Ο φρέσκος κι ανανεωμένος ήχος του άλμπουμ ακούγεται απόλυτα προσωπικός και διακρίνεται από ειλικρίνεια και αυθορμητισμό, στοιχεία που χαρακτηρίζουν έτσι κι αλλιώς την έκφραση, την ερμηνεία, αλλά και τον χαρακτήρα της Μαρίζας. Ευφυείς οι ενορχηστρώσεις του Δημήτρη Σιάμπου με την εναλλαγή πνευστών κι εγχόρδων να κατέχουν τον πρώτο ρόλο και να δίνουν έντονο ρυθμό. Δίχως να ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος, o δίσκος αυτός έχοντας σαν αφετηρία και βάση τη Μεσόγειο, χαρακτηρίζεται από την πηγαία θεατρική ερμηνεία της Μαρίζας και διεκδικεί τον δικό του χώρο στα σύγχρονα μουσικά ελληνικά πράγματα.

Η «Μεγάλη Γιορτή» περιέχει εννέα τραγούδια, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τα ήδη γνωστά singles, «Είναι Μικρή η Ζωή» και «Πες Μου» που κυκλοφόρησαν τους περασμένους μήνες και ήδη αγαπήθηκαν από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Η Μαρίζα Ρίζου συμμετέχει συνθετικά ή στιχουργικά σε όλα τα κομμάτια, εκτός από το «Ζητάτε Να σας Πω». Ένα κλασικό αριστούργημα γραμμένο απ’ τον Αττίκ στην Αθήνα του 1930, το οποίο δε θα μπορούσε να λείπει από τον δίσκο μιας και η έντονη ερμηνευτική άποψη της Μαρίζας το φέρνει ξανά στο τώρα, αλλιώς.

Στα υπόλοιπα κομμάτια έχουν συμβάλει οι Δημήτρης Σιάμπος, Όθωνας Λαμπρόπουλος και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

Η «Μεγάλη Γιορτή» είναι ένας δίσκος γεμάτος φως και αισιοδοξία που σε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ενώ αποτυπώνει όλο το ταλέντο της Μαρίζας Ρίζου, τόσο ως τραγουδοποιού, όσο και ως ερμηνεύτριας.

Η «Μεγάλη Γιορτή» κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Σημείωμα της Μαρίζας Ρίζου:

Πριν λίγες μέρες κάθισα να ακούσω ξανά –μετά από πάρα πολύ καιρό- τον πρώτο δίσκο.Ύστερα, πήγα στο στούντιο για τελικές διορθώσεις. Πήρα ανάσα βαθιά, γεμάτη κλάματα χαράς. “Εξέλιξη” σκέφτηκα. Σε κάποιους θα αρέσει, σε άλλους όχι, όμως εγώ νιώθω καθαρή και ειλικρινής απέναντι σε μένα, αλλά και στον κόσμο που θα με τιμήσει αγοράζοντας αυτόν τον δίσκο.

Αληθινά τραγούδια, ευφυείς ενορχηστρώσεις, εξαιρετικοί μουσικοί, ωραίος ήχος. Εγώ ευθύνομαι μόνο για το πρώτο. Μετά, ο Δημήτρης Σιάμπος –παντοντινός συνεργάτης και δικός μου άνθρωπος- με έκανε μάγκα με τις ενορχηστρώσεις του, οι μουσικοί ένας κι ένας ήρθαν με αγάπη και ψυχή να παίξουν. Ο Γιάννης Παξεβάνης πάντα εκεί φύλακας άγγελος και οδηγός μου. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Ευχαριστώ τους γονείς και την αδερφή μου, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση και η βάση για τα “πάντα” μου.

Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη που μου μίλησε για το “Ζητάτε να σας πω”, που με έφερε ακόμα πιο κοντά στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και που υπήρξε αφορμή για γέλια, ιδέες, τραγούδια.

Τέλος, ευχαριστώ όλους εσάς που κρατάτε στα χέρια σας αυτόν τον δίσκο παραμερίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες, αγνοώντας τις ευκολίες του Internet και εκτιμώντας την πολλή αγάπη και προσπάθεια όλων μας, ώστε να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές.

Ανυπομονώ να σας δω σε κάποιο live να τα τραγουδήσουμε παρέα.

Με αγάπη,

Μαρίζα

Μαρίζα Ρίζου - Μεγάλη Γιορτή

Κυκλοφορία: 17/10/2016
 
Εταιρεία: Feelgood Records
 
Tracklist

1. Μέσα στη θάλασσα

2. Μεγάλη Γιορτή

3. Εγώ δεν πιστεύω

4. Παιδιά του ουρανού

5. Είναι μικρή η ζωή

6. Πάμε μια βόλτα

7. Πες μου

8. Όχι δε θα μπορέσω

9. Ζητάτε να σας πω

video

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη