Δώρος Δημοσθένους - Compere / Νέο Άλμπουμ!

 
Δώρος Δημοσθένους
«Compere» 
   

Το νέο album του Δώρου Δημοσθένους κυκλοφορεί κι έχει τίτλο Compere.

Διαχρονικά ελληνικά τραγούδια περασμένων δεκαετιών με νέες, πειραγμένες ενορχηστρώσεις, ανανεωμένο ήχο και την σφραγίδα της ερμηνείας του.

Ένας διαφορετικός δίσκος που έχει αφετηρία το χθες του ελληνικού τραγουδιού φιλοδοξώντας να φέρει στο σήμερα κάτι από την μαγεία της ατμόσφαιρας των κλασσικών standard και ταυτόχρονα να ενσωματώσει στοιχεία από την jazz και το swing για να υπηρετήσει τα τραγούδια μακριά από μόδες και ταμπέλες.

«Ας ερχόσουν για λίγο, Η ταμπακιέρα, Τα ταίρι μου, Δεν σε θέλω πια ,Τα ζηλιάρικα σου μάτια, Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει» μεταμορφώνονται σε σημερινές εκδοχές με τα πνευστά και την μεγάλη ορχήστρα να κυριαρχούν χωρίς να λείπουν οι ατμοσφαιρικές ,βελούδινες στιγμές («Θα θελα να’μουνα εκείνος που αγαπάς, Αναπνοή μου ,Σήμερα σε γνώρισα») Μια άλλη διάσταση δίνεται στο λαϊκό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», στο διεθνές « Whatever Lola wants» ενώ κυριαρχούν τα θεατρικά στοιχεία στο «Δεν είναι Compere» του Λουκιανού Κηλαηδόνη από το Ελεύθερο Θέατρο που δίνει και τον τίτλο του δίσκου. Τέλος υπάρχει κι ένα καινούργιο τραγούδι το «Πάει και αυτή η μέρα» σε στίχους και μουσική του ίδιου, μια τρυφερή μπαλάντα, μια περιπλάνηση στους δρόμους της νυχτερινής Αθήνας

Ο δίσκος φιλοδοξεί να γίνει κλασσικός, μια ματιά στο μουσικό παρελθόν που δεν είναι παρωχημένο, ένας επαναπροσδιορισμός στο ρετρό, με προσωπικό στυλ χωρίς επιτήδευση.

Ο χαρισματικός ερμηνευτής αποτυπώνει δισκογραφικά ένα ρεπερτόριο που αποτελεί την βάση των πολύ πετυχημένων παραστάσεων του τα τελευταία χρόνια και συνδέει την μεγάλη αγάπη του για τα ρετρό τραγούδια, την jazz,το swing ,τις big band κι όλα όσα ορίζουν ένα σύγχρονο performer στην Ελλάδα του 2016.

Σημείωμα του Δώρου Δημοσθένους για το album:

«Απ’τα σκοτάδια μου στην αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι μου.

Ακροβάτης κι εγώ της αβεβαιότητας των καιρών, θέλησα εδώ και τρία χρόνια να χαρώ κάποιες στιγμές τραγουδώντας, ευελπιστώντας να ξεγελάσω το διάχυτο κλίμα της εποχής.

Πάνω κάτω τα κατάφερα ,προσπαθώντας να αποτυπώσω αυτά τα τραγούδια που μου ασκούσαν έλξη και που πότε θέλανε να θυμίζουν το παρελθόν και πότε να πειραματιστούν με το σήμερα.
Διάλεξα να βρεθώ στη μέση αυτής της διαδρομής, κρατώντας τη μαγεία της ατμόσφαιρας που προβάλουν αυτά τα τραγούδια και βάζοντας τη δική μου διάθεση, χωρίς ταμπέλες και στερεότυπα.

Σας εύχομαι καλή ακρόαση.»

Δώρος Δημοσθένους - Compere

Κυκλοφορία: 8/11/2016
 
Εταιρεία: Purplelily Records
 

video

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη