Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Acid Baby Jesus - Selected Recordings!

Acid Baby Jesus 
«Selected Recordings»  

 

Acid Baby Jesus - "Selected Recordings" Κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd στις 18 Νοεμβρίου. Είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελίες στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear

Οι σαρωτικοί Έλληνες psycho-rockers Acid Baby Jesus επιστρέφουν με το δεύτερο album τους, "Selected Recordings", που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια ετήσιας απομόνωσής τους μακρυά από τον πολιτισμό και τον ήχο της πόλης.

Τα σκοτεινά, εξωτικά πειράματα του "Selected Recordings" ξεκίνησαν ενώ το συγκρότημα βρισκόταν σ’ ένα απομονωμένο νησί στη Μεσόγειο. Πολλοί δίσκοι ακούστηκαν και πολλά τραγούδια γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν. Όλα τα κομμάτια χαρακτηρίζονται από έναν ήχο πολύ πιο εξελιγμένο και ευέλικτο σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους κι αυτό χάρη στο γεγονός ότι αυτό το album δεν ήταν προγραμματισμένο να ηχογραφηθεί αλλά προέκυψε μέσα από τις περιπλανήσεις τους σ’ έναν επίγειο παράδεισο. Μαζί με τα πρωτότυπα κομμάτια και μια διασκευή, το “Trouble Maker” του Chrissy "Zebby" Tembo, που είναι ο «βρώμικος» άρχοντας του feedback & fuzz και βασιλιάς του κινήματος Zamrock στη Ζάμπια.

Πιστά στις βασικές rock’n’roll ρίζες τους, τα κομμάτια βυθίζονται σε στρώματα πλήκτρων, εβραϊκής άρπας, bongos, κυμβάλων και άλλων μουσικών οργάνων. Ακόμα και οι κιθαριστικές γραμμές άλλοτε είναι ηχογραφημένες ανάποδα και άλλοτε όχι. Το single “Vegetable”, ένας fuzzy δυναμίτης γεμάτος κρουστά, αναδύεται από μια λίμνη ολισθηρού ψυχεδελικού θορύβου και μετά βίας δραπετεύει. Το “Selected Recordings” συνδυάζει πρωτόλειους χορευτικούς ρυθμούς της Ανατολής, όχι πολύ μακριά από τις πιο ακραίες χορευτικές φιγούρες του Bo Diddley, με παραγωγή που ακούγεται σαν ένα τετραφωνικό album του Les Paul παιγμένο σε λάθος ζυγισμένο πικάπ. Αποφεύγοντας κλισέ όπως η χρήση του echo και των ψυχοτροπικών οπτικών εφέ που κυριαρχούν στη σύγχρονη ψυχεδελική σκηνή, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η αληθινή ψυχεδέλεια αφθονεί εδώ.

To “Selected Recordings” κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd στο εξωτερικό από την Slovenly και στην Ελλάδα σε αποκλειστική διανομή από την Inner Ear.

 

Acid Baby Jesus - Selected Recordings

Εταιρεία: Inner Ear
Κυκλοφορία: 18/11/2014
 

video