Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Flitcraft - Flitcraft album!

Flitcraft
«Flitcraft (Album)»  

 

Οι Flitcraft είναι ένα ακουστικό δίδυμο από τα όρη της Μοντάνα και τα παράλια της Αττικής. Τους απαρτίζουν οι Jessica Kilroy και ο Μανώλης Φάμελλος. Με την από καρδιάς συνδρομή μιας ομάδας φίλων μουσικών μεγάλωσαν και έγιναν ορχήστρα.

Η ιστορία τους ξεκινά το 2002 την χρονιά που ο Μανώλης Φάμελλος επιμελήθηκε την παραγωγή στο THE UGLY AMERICAN του Mark Eitzel (American Music Club). Τότε ο Mark ξεκίνησε να μεταγράφει κάποια από τα τραγούδια του Μανώλη στα αγγλικά ώσπου μετά από λίγα χρόνια και αρκετά ταξίδια στο San Francisco ωρίμασε και ολοκληρώθηκε η αναθεωρημένη αγγλιστί εκδοχή τους. Μετά τον Mark η σκυτάλη πέρασε στην Tanya Donelly (Throwing Muses, Breeders, Belly) που επεξεργάστηκε με την σειρά της ένα νέο κύκλο τραγουδιών. (Ο Μανώλης συμμετέχει επίσης σαν συνθέτης και στον νέο της δίσκο). Κι έπειτα, το 2011 μπήκε στο κάδρο η μεγαλωμένη στην Μοντάνα Jessica Kilroy στην φωνή της οποίας τα τραγούδια βρήκαν το σώμα και το ταίρι τους.

Το πρώτο, ομώνυμο album των Flitcraft είναι μια συλλογή τραγουδιών για την αγάπη, την απώλεια, τον ρεμβασμό και την επιστροφή, κομμάτια ενός μαγικού δρόμου όπου όσες φορές κι αν επιστρέφουμε πάντα τον ανακαλύπτουμε και μας φανερώνεται από την αρχή.

Αποτελείται από 7 αναθεωρημένα τραγούδια και 4 πρωτότυπες συνθέσεις, δύο από αυτές στηριγμένες σε ποιήματα του William Blake και ηχογραφήθηκε ως επί το πλείστον στην Γλυφάδα των Αθηνών και στο Trego της Μοντάνα.

 

Flitcraft - Flitcraft (Album)

Εταιρεία: MINOS EMI
Κυκλοφορία: 18/1O/2014
 

video