Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Adam Cohen - We Go Home!

Adam Cohen
«We Go Home»  

 

O Adam Cohen, κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ, “We Go Home” (το οποίο ηχογράφησε στην Ύδρα και το Μόντρεαλ), λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του πατέρα του, Leonard Cohen.

«Νόμιζα ότι έμαθα το μάθημά μου με τον τελευταίο μου δίσκο. Ένα πολύ μεγάλο μάθημα. Το σημαντικότερο πράγμα για μένα είναι οι ρίζες μου, η οικογένειά μου, το σπίτι μου και τελικά η αυτογνωσία.»

Πριν από 3 χρόνια και έπειτα από 3 άλμπουμ, με το ομώνυμο πρώτο του να κυκλοφορεί το 1998, ο Adam Cohen αποφάσισε πως μάλλον είχε φτάσει η ώρα να τα παρατήσει. Λίγο πριν το κάνει, κυκλοφόρησε το καλύτερο και πιο επιτυχημένο άλμπουμ του. Το “Like A Man” κυκλοφόρησε το 2011 και ήταν εκπληκτικό. Τα τραγούδια του ήταν σαν μια προσωπική βαθιά συζήτηση, με μια από τις μεγαλύτερες επιρροές της ζωής του, τον πατέρα του, Leonard Cohen, ο οποίος σχολίασε πως ήταν ένας δίσκος με ερωτικά τραγούδια παγκόσμιας κλάσης. O δίσκος γνώρισε μεγάλη επιτυχία και οδήγησε τον Adam σε μια παγκόσμια περιοδεία μεγάλης διάρκειας.

Σε ένα διάλλειμα μεταξύ των συναυλιών του, μπήκε στο στούντιο, έγραψε ένα δίσκο αλλά τον απέρριψε. «Συνειδητοποίησα ότι χρειαζόταν να πάρω άμεσα άλλα μέτρα που θα μου επέτρεπαν να είμαι ειλικρινής, αλλά και θα με κρατούσαν μακριά από το άγχος της συνέχειας του καλύτερου μου δίσκου. Όμως, έχοντας περιοδεύσει για καιρό, χρειαζόμουν να πατήσω σε κάτι επίγειο, ριζωμένο και αληθινό.»

Το “We Go Home” είναι το πέμπτο άλμπουμ του Cohen και είναι «σπιτικά» φτιαγμένο, από όλες τις απόψεις. Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών του στην Ευρώπη, ο Adam αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο στούντιο στο μικρό του σπίτι, στην Ύδρα, στην Ελλάδα, όπου και είχε περάσει πολύ χρόνο από την παιδική του ηλικία. «Φτιάχνοντας ένα άλμπουμ, μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού με πρόχειρο και αυτοσχέδιο εξοπλισμό, με τους μουσικούς που περιόδευαν μαζί μου, που πλέον είχαν γίνει οικογένεια, δημιουργήθηκε αμέσως μια ελπίδα, που κανένα, στούντιο, κανένας session μουσικός και κανένας εξελιγμένος εξοπλισμός, δε θα μπορούσε να δώσει.»

Οι ηχογραφήσεις συνεχίστηκαν στο Μόντρεαλ, στο σπίτι που μεγάλωσε ο Αdam. “Ξέρω πως ήταν σαν να στοχοποιούσα μόνος μου τον εαυτό μου, φτιάχνοντας το άλμπουμ μου στα σπίτια του Leonard Cohen, όμως είναι και δικά μου σπίτια. Αυτοί είναι οι τοίχοι που με είδαν να μεγαλώνω και είχα ανάγκη να γυρίσω σε αυτούς. Η μούσα μου είναι το σπίτι μου.»

Μερικά από τα θέματα του “We Go Home” συνεχίζουν την συζήτηση που ξεκίνησε στο “Like A Man”. «Θέλω τα τραγούδια να μιλάνε από μόνα τους» λέει ο Cohen, «αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως τα τραγούδια αυτού του δίσκο, είναι μια καταγραφή συζητήσεων που είχα με τον πατέρα μου ή θα ήθελα να κάνω με το γιο μου, και μερικές συζητήσεις που κάνω με τον εαυτό μου. Και φυσικά υπάρχουν και τα ερωτικά τραγούδια.»

«Με το προηγούμενο άλμπουμ μου διεκδίκησα ότι ανήκω σε μια παράδοση και βρήκα τη φωνή μου μέσα από αυτή. Με αυτό το άλμπουμ απλά υψώνω τη φωνή μου.»

 

Adam Cohen - We Go Home

Εταιρεία: Feelgood Records
Κυκλοφορία: 1/10/2014
 
 
Tracklist
 

01.Song of Me and You

02.Too Real

03 We Go Home

04 Put Your Bags Down

05 So Much To Learn

06 Uniform

07 Love Is

08 What Kind of Woman

09 Fall Apart

10 Swear I Was There

11 Boats

12 Sun

13 Don't Crack

video

Σχετικά Άρθρα: