Ρένος Χαραλαμπίδης - Κήπος Μυστκός / Νέο τραγούδι!

 

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης τραγουδάει και μας καλωσορίζει στο “Μυστικό Κήπο” του.

Ρένος Χαραλαμπίδης ή Ρένος σκέτο; Είναι καλλιτέχνης ή κάποιος που έρχεται να μας γλιτώσει από την πλήξη; Το σίγουρο είναι πως δεν μας αφήνει σε ησυχία. Είτε με τις ταινίες του είτε με τις απόψεις του είτε με τα τραγούδια του. Ναι, με τα τραγούδια του. 

Όσοι δεν τον έχετε δει στη μουσική σκηνή χάνετε. Τραγουδάει σαν να χορεύει και απευθύνεται στον κάθε θεατή ξεχωριστά οδηγώντας τον στο “Μυστικό Κήπο” του. Γιατί όλοι έχουμε ένα μυστικό κήπο. Που ανθοφορεί όταν γευόμαστε τη στιγμή. Αυτή και μόνο. Χωρίς θεωρίες και προσποιητά γιατί. “Ποιος είμαι εγώ για να είμαι εγώ;”, αναρωτιέται. “Είναι αργά για να είναι αργά”, τραγουδάει φλερτάροντας με τη σιωπή.

Εκείνη τη σιωπή που μας συνδέει με το τώρα και δίνει νόημα στο μετά. “Όπου και αν φτάνω, φτάνω εδώ”, μας λέει με τη σιγουριά του ταξιδευτή. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης με το τραγούδι του “Ο Μυστικός Κήπος”, το πρώτο μιας συλλογής που ξαφνιάζει και κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI, μοιάζει να έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή προς την αυτογνωσία. Το μεγαλύτερο ταξίδι, μας διαβεβαιώνει, είναι η επιστροφή στον εαυτό μας. Τότε -στα σίγουρα - “ένας κήπος μυστικός, ανθίζει”.

Στο νέο – πρώτο του – τραγούδι όλα φαντάζουν αρμονικά. Ρίμες και μελωδία – όλα δικά του – δένουν “ακροβατικά”. Ο Ρένος μας οδηγεί με τα τραγούδια του σε ξέφωτο. Παρόλο που πρώτη φορά παρουσιάζει τραγούδια του μοιάζει να τα ετοίμαζε χρόνια στο υπόγειο της έμπνευσής του. Και παρόλο που είναι καταχείμωνο μιλάει – Ρένος είναι αυτός- για ανθισμένους κήπους. Αν και αυτοδίδακτος – όπως σε όλα του – δείχνει να ξέρει να ξεκλειδώνει τους κώδικες, να αποκαλύπτει τις νότες, να απογειώνει τους στίχους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, απίστευτα απρόβλεπτος με το μικρόφωνο στο πρόσωπο, μοιάζει να έχει δεύτερο εαυτό. Τραγουδάει σαν να βρίσκεται πάνω από μια πλατεία που όλοι νιώθουν ότι κάτι λείπει. Και αυτό το κάτι είναι ένα τραγούδι που τα αλλάζει όλα. Και ζεσταίνει την ψυχή.

Ρένος Χαραλαμπίδης - Κήπος Μυστκός

Στίχοι: Ρένος Χαραλαμπίδης

Μουσική: Ρένος Χαραλαμπίδης 

Εταιρεία:  MINOS EMI

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη