«Αυτός ο κόσμος ο Μικρός ο Μέγας» καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά στο Loft nice n easy

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

«Αυτός ο κόσμος ο Μικρός ο Μέγας»
καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά στο Loft nice n easy
κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11.30 π.μ
έναρξη Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

 

Το Loft nice n easy ετοίμασε για τους μικρούς του φίλους ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με καλλιτεχνικά εργαστήρια υπό τον τίτλο «Αυτός ο κόσμος ο Μικρός ο Μέγας».

Τα παιδιά καλούνται μέσα από μια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών που έχουν να κάνουν με τον χορό, τη μουσική, το θέατρο, την όπερα και τα εικαστικά, να συμμετέχουν ενεργά και να φανταστούν έναν πιο όμορφο κόσμο γνωρίζοντας την Τέχνη που είναι σύντροφος και αρωγός σε όλη μας την ζωή!

Με την σωστή καθοδήγηση των έμπειρων και ταλαντούχων εκπαιδευτών, το παιδί ενεργοποιεί τη φαντασία του, οξύνει την κρίση του, γνωρίζει το σώμα του, μαθαίνει να παρατηρεί, να εξασκεί τη συγκέντρωση και την προσοχή του. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει την γλωσσική του ανάπτυξή και πλουτίζει το λεξιλόγιό του. Μαθαίνει να διακρίνει καταστάσεις, χαρακτήρες και συναισθήματα. Αποκτά την δυνατότητα να εκφραστεί τόσο ατομικά όσο και μέσα από τη «φωνή» της ομάδας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά αυτοπεποίθηση, να δραστηριοποιηθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και την αξία τους, ενώ ταυτόχρονα να αποκτήσουν γνώσεις διασκεδάζοντας! Μαθαίνουν να εργάζονται συλλογικά, έχοντας ως στόχο την δημιουργία Τέχνης.
Σχεδιασμός προγράμματος: Αποστολία Παπαδαμάκη, Σκηνοθέτης - Χορογράφος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: : Αποστολία Παπαδαμάκη, Νίκος Τσαούσης
Οργάνωση παραγωγής: Νίκος Τσαούσης

Τιμή εισόδου με αναψυκτικό ή χυμό 10 ευρώ

Καλλιτεχνικά εργαστήρια:
Όπερα, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, 11.30 – 13.30
Πρόγραμμα Συμμετοχικής Όπερας

Την εποχή του Μότσαρτ και του Βέρντι οι αντίστοιχοι ποπ σταρ ήταν οι πρωταγωνιστές της όπερας, ενώ οι αγαπημένες μελωδίες που άκουγε κανείς στην καθημερινότητά του δεν ήταν άλλες από τις σημερινές άριες που ανήκουν πια στο χώρο της κλασικής μουσικής.
Εισαγωγή στην ιστορία της όπερας και ανάλυση των τεσσάρων φωνών.
Εκμάθηση ενδεικτικών μελωδιών και τραγούδι μαζί με τα παιδιά.
Παρουσίαση της όπερας «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ
Παρουσίαση αποσπάσματος σε θεατρικό διάλογο και ερμηνεία από παιδιά/εθελοντές επί σκηνής μέσα από το κοινό, ερμηνεία μίας σκηνής από τους καλλιτέχνες, εκμάθηση αποσπασμάτων και τραγούδι με τα παιδιά.
Ηλικίες 8 – 12 ετών (Γ', Δ', Ε' & ΣΤ' Δημοτικού)
Το πρόγραμμα της συμμετοχικής όπερας έχει σχεδιαστεί από το ίδρυμα ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ και παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία από τον Μάιο του 2012.
Καλλιτέχνες:
Κάτια Πάσχου, Σοπράνο
Δημήτρης Παπαγεωργίου, Βαρύτονος
Γιάννης Τσανακαλιώτης, Πιάνο

Χορός & Μουσική
Τα Μαγικά Δέντρα, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, 11.30 – 13.30
Εμψυχωτές
Ειρήνη Τσιμπραγού, Χορογράφος - Παιδαγωγός
Έλενα Ιωάννου, Μουσικοθεραπεύτρια - Ψυχολόγος

Το δέντρο αποτελεί σύμβολο της ανάπτυξης του ανθρώπου και της μοναδικότητάς του.
Το Δέντρο μεγαλώνει προς τον ουρανό, ενώ είναι πάντα ριζωμένο γερά στην γη. Παίρνει τον χώρο του, αλλά δεν παίρνει τον χώρο των άλλων δέντρων. Προσαρμόζεται στις συνθήκες! Λυγίζει στον δυνατό αέρα και απλώνει τα κλαδιά του στον ήλιο! Από τους σπόρους του δημιουργούνται νέα δέντρα. Το δέντρο ζει και αναπτύσσεται με μια κυκλικότητα και συμβολίζει την ίδια τη ζωή!
Με τη βοήθεια της κίνησης, των ήχων, της φωνής μας και κρουστών ιδιόφωνων οργάνων, θ' ακούσουμε τα φύλλα των δέντρων όταν τα χαϊδεύει ο άνεμος, όταν τα φιλάει η βροχή, όταν απλώνονται στον ουρανό να μαζέψουν ήλιο. Θα τρυπώσουμε κάτω από το χώμα και θ΄ ακολουθήσουμε τις ρίζες τους που σέρνονται και ψάχνουν για ωφέλιμα συστατικά και υγρασία. Θα γίνουμε κι εμείς δέντρα και ψηλώσουμε σαν τα κλαριά τους να φτάσουμε στα σύννεφα. Αρκεί ν΄ανοίξουμε τα χέρια, τα αυτιά και την καρδιά μας...!

Θέατρο & Φωνή
Θεατρικό παιχνίδι
Γνωριμία με το Αρχαίο Δράμα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, 11.30 – 13.30

Όρνιθες του Αριστοφάνη (414 π. Χ.)
Εμψυχωτές :
Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Ηθοποιός - Παιδαγωγός
Ειρήνη Γεωργαλάκη, Σκηνοθέτης - Συγγραφέας

Στο έργο δύο πολίτες Αθηναίοι, για να αποφύγουν τους συκοφάντες και τους δημαγωγούς της πατρίδας τους, προσφεύγουν στους όρνιθες (πουλιά) και προσπαθούν να κατασκευάσουν ανάμεσα στη Γη και στον Ουρανό μια φανταστική πόλη, τη "Νεφελοκοκκυγίαν".
Με όχημα τους Όρνιθες (Τα πουλιά ) του Αριστοφάνη που διαδραματίζονται στην Νεφελοκοκκυγία θα «παίξουμε» με την δημιουργία της δικής μας ιδανικής χώρας. Σε ποιά χώρα θα ήθελα να ζω; Πως θα μοιάζει αυτή η χώρα; Τι διαφορετικό θα είχε από τη χώρα που ζω τώρα; Θα μυηθούμε στην δομή της κωμωδίας, θα υποδυθούμε ρόλους, θα τραγουδήσουμε υπέροχα χορικά του Μάνου Χατζηδάκη, θα πραγματευτούμε βιωματικά έννοιες όπως :Το περιβάλλον μου. Πόλη η φύση? Τι είναι μια δίκαιη κοινωνία? Από τι υλικό φτιάχνονται τα όνειρα? Διαφέρει η χώρα που φτιάξαμε με αυτή που ζούμε σήμερα; Ποιά συναισθήματα μας προκαλεί η χώρα που φτιάξαμε; Ας της δώσουμε ένα όνομα όλοι μαζί!

Εικαστικά & Κατασκευές
Χρωματιστά Δεντρόσπιτα, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 11.30 – 13.30
Πιάσε κόλλα και χαρτί –δημιούργησε κι εσύ! Το σπίτι πάνω σ ένα δέντρο αποτελεί σε όλα τα παιδιά ένα κρυφό αποθετήριο φαντασίας και ονείρου. Εσύ θα ήθελες ένα δεντρόσπιτο? Πως το φαντάζεσαι? Όταν το δέντρο αντιμετωπίζεται σαν σπίτι, τονίζεται η σημασία της συνύπαρξης με τη φύση και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Τα χρωματιστά σπιτάκια –καταφύγια που θα φτιάξουμε θα είναι ο προσωπικός μας χώρος ελευθερίας! Τα παιδιά φτιάχνουν μικρά δεντρόσπιτα από καθημερινά/ ανακυκλώσιμα υλικά. Χρησιμοποιούν την φαντασία τους κι εκφράζουν την προσωπικότητα τους. Στο τέλος του εργαστηρίου θα πάρουν το δεντρόσπιτο τους μαζί για να συνεχίσουν να ονειρεύονται !
Υλικά
Συσκευασίες από γάλα και άλλες μικρού μεγέθους/ Κύλινδροι από ρολά κουζίνας και υγείας/Καλαμάκια/Περιοδικά και άλλα έγχρωμα έντυπα/Χαρτόκουτες /Χαρτοταινίες/Χρωματιστά χαρτιά/Ψαλίδια και μερικά κοπίδια/Ρευστές κόλλες τύπου uhu /Μολύβια

Συντελεστές :
Χορός & Μουσική
Η Ειρήνη Τσιμπραγού είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού και του Studio Harmonic στο Παρίσι. Έχει ολοκληρώσει τον Α΄ κύκλο σπουδών Εκπαιδευτικού Δράματος στο εργαστήριο του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και έχει ειδίκευση στη διδασκαλία σύγχρονου χορού σε άτομα με αναπηρίες. Είναι συντονίστρια της ομάδας χορού Very Special Art HellasΒε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλλών Τεχνών από το 2011.
Συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο» από το 2013 για δραστηριότητες και παιχνίδια με βάση την κίνηση και την μουσική, σε παιδιά από 2 χρονών. Τον Δεκέμβριο του 2015 σχεδίασε και υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδία και τους γονείς τους στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών .
Από το 2011 ως το 2014 συμμετείχε στο παιδικό Musical «Λάχανα και Χάχανα» σε σκηνοθεσία της Αποστολίας Παπαδαμάκη. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχετίζονται με την τέχνη του χορού σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Η Έλενα Ιωάννου σπούδασε Φιλοσοφία- Παιδαγωγικά- Ψυχολογία, με ειδίκευση στην Ψυχολογία, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μεταξύ άλλων, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, φωτογραφίας και stop motion animation.
Παίζει drums, κιθάρα, πιάνο, κρουστά, όργανα Orff και τραγουδάει.
Από το 2000 ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και με την εμψύχωση ομάδων σε σχολεία, μουσεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς (Very Special Arts Hellas, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Seed School Washington DC κ.α.), στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Δουλεύοντας με ποικίλες ομάδες ατόμων διαφόρων ηλικιών, συνδυάζει την ψυχολογία με την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω του παιχνιδιού και της τέχνης, χρησιμοποιώντας κυρίως τη μουσική, την κίνηση, τα εικαστικά και το θεατρικό παιχνίδι.
Θέατρο & Φωνή
Η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2012 και έκτοτε έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, με τους Μάρθα Φριντζήλα, Σταμάτη Φασουλή, Σωτήρη Χατζάκη, Αποστολία Παπαδαμάκη, Νίκο Αρβανίτη, Γιώργο Κορδέλλα κ.α , Τσάι στης Κοντέσσας Περγκόλι , Φιλουμένα , Πρόβα Νυφικού , Λάχανα και χάχανα the musical, Το τρίτο κύμα , Ένα καπέλο γεμάτο βροχή. Σε μεγάλου μήκους ταινίες έχει δουλέψει με τον Πέτρο Σεβαστίκογλου [Ηλέκτρα , Alternative Illusions ] και τον Χρήστο Νικολέρη [Κάνε το βήμα ]. Παράλληλα τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται με τον συντονισμό ερασιτεχνικών ομάδων σε συνεργασία με το Baumstrasse και τη Μάρθα Φριντζήλα [Πελοποννησιακοί πολέμοι (2013), Τραχίνιες, Κασσάνδρες ], και τη σκηνοθεσία [Ο χρυσός σκαραβαίος- Πλατφόρμα Εθνικού Θεάτρου), Αν αυτό είναι ο άνθρωπος (, φεστιβάλ Page 31)].
Η Ειρήνη Γεωργαλάκη αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Την ίδια χρονιά έκανε και την πρώτη της σκηνοθεσια με τη μουσικοθεατρική παράσταση Ερωτικά Δεκεμβριανά, η οποία βασίστηκε σε δικά της κείμενα. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους σκηνοθέτες όπως ο Δ. Λιγνάδης, ο Β. Θεοδωρόπουλος, ο Θ. Μοσχόπουλος, ο Ν. Αρβανίτης κ.α.Είναι μόνιμο μέλος της ομάδας Oper(O) οπου πρωτο-συνεργάστηκε ως ηθοποιός για την παράσταση Fiammifero. Έκτοτε, έχει σκηνοθετήσει τις παραστασεις Ταξίδι για το TEDx Academy Athens, μια εκδοχή της Carmen για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. "Αναμονή για τη Νύχτα", έναν οπερατικό μονόλογο βασισμένο στο έργο του Σ. Μπέκετ ( Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν) και στο πλαίσιο της Ανοιχτής Πλατφόρμας του Εθνικού Θεάτρου, συνσκηνοθέτησε με την Α. Ταβουλάρη τον "Χρυσό Σκαραβαίο" του Ε. Α. Πόε. Σκηνοθετεί εθελοντικά τη θεατρική ομάδα οικογενειακής υποστήριξης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ καθώς και παιδικές θεατρικές ομάδες Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Πάρε - Δώσε κυκλοφόρησε το 2009, από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Εικαστικά & Κατασκευές
Η Ηλιάνα Νάτσου είναι απόφοιτος της σχολής Μωραίτη και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 2004 έως σήμερα καθοδηγεί παιδικά καλλιτεχνικά εργαστήρια (Κέντρο Τέχνης » του Δημήτρη Πανταζίδη , παιδικό εργαστήριο « Δημιουργική Έκφραση)
Υπήρξε υπεύθυνη εικαστικής διδασκαλίας στα καλλιτεχνικά παιδικά εργαστήρια του Φεστιβάλ ‹‹Μικρόκοσμος» διοργάνωσης του Δήμου Αθηναίων.
Εργάζεται στο φροντιστήριο του Γρηγόρη Κολλιζέρα στο τμήμα προετοιμασίας εισαγωγής στην Σχολή Καλών Τεχνών, υπεύθυνη διδασκαλίας του παιδικού εργαστηρίου, καθώς και στα εργαστήρια του Δήμου Κορυδαλλού (ΕΡΤΕΚΟ) ως υπεύθυνη διδασκαλίας των παιδικών εργαστηρίων. Έχει κάνει την εικαστική επιμέλεια και εκτέλεση σκηνικών για το παιδικό παραμύθι «Το αηδόνι του αυτοκράτορα», σε σκηνοθεσία της Μαρίας Κορδώνη.
Η Ζωή Αρβανίτη είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών /Θεατρολογία και της Σχολής Καλών Τεχνών /Γλυπτική. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις (Κρεμάστρες Δημόσιου χώρου – Δήμος Χαλανδρίου, Resounding Cities – Taf Μοναστηράκι, City travellers – Booze, Saint Martins College of Art and Design/TAF /"Invisible Cities" κ.ά. Έχει βραβευτεί για την εγκατάσταση της σε δημόσιο χώρο στο Guardistallo, στην Τοσκάνη, Ιταλία. Από το 2013 μέχρι σήμερα έχει εργαστεί ως σκηνογράφος σε παραστάσεις σε πολλά θέατρα της Αθήνας αλλά και ως art director σε ταινίες μικρού μήκους. Καθοδηγεί εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το 2010.

Όπερα
Η λυρική σοπράνο Κάτια Πάσχου, «η συναρπαστική και πολυτάλαντη καλλιτέχνης», όπως αναφέρεται στο New York Review της Νέας Υόρκης, το Δεκέμβριο του 2014 ερμήνευσε στην Εθνική Λυρική Σκηνή το ρόλο της Musetta στην όπερα La Bohème του Puccini και το 2015 την Papagena στο Μαγικό Αυλό του Mozart .
Το 2014 εμφανίστηκε επίσης στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως Αντέλε στην Νυχτερίδα του Στράους στην Εθνική Λυρική Σκηνή, και «ξεχώρισε απ' τους σολίστ για την ερμηνευτική της ικανότητα τόσο σε μουσικό όσο και σε υποκριτικό επίπεδο», (Absurdum.gr). Το 2012-13 εμφανίστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τη «...μεταδοτική νεανική ζωντάνια της παρουσίας της» (Σβώλος, Το Ποντίκι) ως Valencienne στην Εύθυμη Χήρα του Lehàr, αλλά και ως «πικάντικη Παπαγκένα» (Σβώλος, Εφημερίδα των Συντακτών) στο Μαγικό Αυλό της Cuore per L'Arte. Τον Ιανουάριο του 2011 ερμήνευσε το ρόλο της Susanna στην όπερα Le Nozze di Figaro του Mozart στο Teatro Araldo στο Τορίνο, ενώ τον Απρίλιο 2011 εμφανίστηκε στον ομώνυμο ρόλο της Κρητικοπούλας του Σαμάρα στην πρώτη επίσημη εκτέλεση από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το 2009-2011 έως συμμετέχει σε συναυλίες δίπλα στο διεθνούς φήμης μπάσο Δημήτρη Καβράκο σε φεστιβάλ της Λίμνης Πλαστήρα, Ζακύνθου, Ναυπλίου, Σαντορίνης, Ίδρυμα Θεοχαράκη. Το 2009 κέρδισε βραβείο για το ρόλο της Adina στην όπερα του Donizetti L' Elisir d' amore στο διαγωνισμό της Opera Rinata στο Τορίνο της Ιταλίας.
Το Μάιο του 2008 έδωσε το πρώτο της επίσημο ρεσιτάλ στο Weill Recital Hall του Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, ως νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού Artists International Presentations. To 2007 συνεργάστηκε με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σε έργα του Θ. Σακελλαρίδη, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.
Το 2004 με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου συνέχισε τις σπουδές της και ανέπτυξε την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, με ρόλους όπως Zerlina, Musetta, Micaela, Traviata.
Έχει συμμετάσχει στα καλοκαιρινά φεστιβάλ Ναυπλίου, Κέρκυρας, Σαντορίνης, Ρεματιάς, Αναβρύτων, Κυκλάδων και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2001-2004 έλαβε μέρος σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – όπερα για παιδιά με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις όπερες Σταχτοπούτα, Μαγικός Αυλός, Ελεύθερος Σκοπευτής, Κουρέας της Σεβίλλης, και συμμετείχε σε παραστάσεις του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού. Γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μονωδία στο Mannes College of Music της Νέας Υόρκης και υποκριτική στο Transformational Acting Studio της Sande Shurin.
Το όνομα της Κάτιας Πάσχου είναι επίσης συνδεδεμένο με την επιτυχημένη μουσική παράσταση «Τρεις Σοπράνο στο Τσάι μου», αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες που αναδεικνύουν με ανατρεπτική και φρέσκια ματιά το λυρικό τραγούδι, όπως το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος Θεοχαράκη, «Συμμετοχική Όπερα», και την δυναμική της συνεργασία «Νύχτα Αστεριών» με το hip hop συγκρότημα ΝΕΒΜΑ που παρουσιάζει η Heaven Music. Το 2012 παρουσιάστηκε ως performer και ομιλήτρια στη διεθνή διοργάνωση Tedx Athens, με θέμα «Πώς να δεις την όπερα πιο «cool». Για τη σαιζόν 2015-2016 η Κάτια Πάσχου ετοιμάζει μια πειραματική ομάδα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για νέους καλλιτέχνες στο πλαίσιο του προγράμματος του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Loft Nice n Easy
Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά
τηλέφωνα κρατήσεων 210 8082014

 

 

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα