H oρχήστρα «Smyrna» στη μουσική σκηνή «Άλικο»!

 H oρχήστρα «Smyrna»
στη μουσική σκηνή «Άλικο»
Απο 1ης Νοεμβρίου 2015 κάθε Κυριακή
(για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων)

 

Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το 2010 με σκοπό να δημιουργηθεί μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία.

Την αποτελούν έξι νεαρές κοπέλες - μουσικοί, η Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν-τραγούδι), Κάλη Καμπούρη (κανονάκι-τραγούδι), Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα-τραγούδι), Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο-κρουστά-τραγούδι), Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι-τραγούδι), Χρυσάνθη Τζοβάνη (κρουστά-βιολί).

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν τη μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θέλγουν και παρασύρουν το ακροατήριο να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσει, από το «Δεν ξημερώνεις μαύρη αυγή» της Πάτμου, ως την «Τρυγώνα» και το «Καίγομαι και σιγολιώνω» της Ηπείρου και απ' τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας.

Η ορχήστρα «Smyrna» έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα όπου είχε τη χαρά να συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Μαρία Σουλτάτου , ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Σοφία Μάνου, ο Haig Yazdjian κ.α , καθώς και σε πολιτιστικά φεστιβάλ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού (Σητεία,Χίο,Λεωνίδιο,Σάμο,Κύπρο κ.α)

Ηχοληψία : Γιάννης Φώτης

Σύνδεσμοι :
http://www.smyrnaorchestra.gr
https://www.facebook.com/smyrnaorchestra
http://www.youtube.com/user/smyrnaorchestra?feature=mhee

ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ
COSMOCINEMA – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΙΔΗΣ
ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ 3–ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΤΗΛ 2107700616-6972833318

  

 Πληροφορίες:

 Ημέρες Παραστάσεων: Απο 1ης Νοεμβρίου 2015 κάθε Κυριακή

 Ώρα έναρξης: 20:30

 Είσοδος: 5€

 

Άλικο

Διεύθυνση: Αγ.Δημητρίου 16, Ψυρρή

Τηλέφωνο: 210 3253272

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη