Είδαμε: Πάνος Μουζουράκης - Σπύρος Γραμμένος @ Σταυρός του Νότου: «Είναι δύσκολο να είσαι αστέρι...»!

Κατηγορία: Συναυλίες & Lives
Aπό: 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Πληροφορίες

Πάνος Μουζουράκης - Σπύρος Γραμμένος @ Σταυρός του Νότου

Είναι δύσκολο να είσαι αστέρι...

 

Ένα χορταστικό opening act με τη συνοδεία του υλικού που προβάλλεται πίσω θα μας καλωσορίσει με «Σιωπή» και θα φτάσει μέχρι το «Πιάνω φωτιά» πριν το πολυπληθές κοινό της Κεντρικής Σκηνής του Νότου υποδεχτεί τον Πάνο Μουζουράκη και τον Σπύρο Γραμμένο. Σε μια καλοστημένη έναρξη η καλλιτεχνική προβολή πίσω τους θα αποκτήσει κομβικό ρόλο και θα μετατραπεί σε παιχνίδι στα χέρια των δύο καλλιτεχνών, και μάλιστα κουλοχέρη. Εύστοχα σχόλια, ατάκες, ξαφνιάσματα, «Ένα τραγουδάκι για το ράδιο» και ...απρόσμενες ραδιοφωνικές δημιουργίες και διασκευές θα «σπάσουν» τον πάγο και θα δημιουργήσουν υψηλές προσδοκίες που κάποιες φορές δεν βρήκαν εύφορο έδαφος για να πραγματοποιηθούν. 

Νέα σκηνή, νέα δεδομένα, νέοι μπελάδες. Το Club είναι πιο διαχειρίσιμο, πιο άμεσο όπως και να το κάνεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είχε η βραδιά ένα διαφορετικό κοινό. Είχε αυτό που θα φανταζόταν και θα απευχόταν κανείς μετά τον ντόρο του Μουζουράκη στο The Voice. Πράγμα που παρατήρησε και ο ίδιος μεταξύ αστείου και σοβαρού. Αλλά αυτά συμβαίνουν συχνά, μετά από κάποια επιτυχία, όχι μόνο τις τηλεοπτικές.

Ο Πάνος Μουζουράκης ανήσυχος, αστραπιαίος, κάνει τη σκηνή δική του σε κάθε του βήμα, με την άνεση ενός κονφερασιέ. Μπορεί χωρίς καμία ενοχή να δρασκελίσει την απόσταση ανάμεσα σε ένα κάφρικο αστείο και ένα ερωτικό τραγούδι, αλλάζοντας πρόσωπο και συναίσθημα και να είναι και στα δύο εξίσου πειστικός και στον στόχο.

Ο Σπύρος Γραμμένος ήρεμη δύναμη, κεντράρει ύπουλα με τους στίχους του στο γύρω μας και το μέσα μας. Παρατηρεί ησύχως και σατιρίζει ευθέως, χωρίς φιοριτούρες και εξεζητημένες ρίμες.

Δυο τραγουδοποιοί με χιούμορ, με ατάκες, και διαφορετικές ενέργειες που καμιά φορά δεν συναντιούνται στην σκηνή όπως θα περίμενες. «Τύπος αθλητικός», «Λιπαρά», «Από παγκάκι σε παγκάκι», «Κουκουλοφόρος», «Η Αλίκη στη χώρα των γαμάτων», «Χρυσό αβγό», «Σαλάμι», «Μαντάμ», «Πώς να την πεις την αγάπη» θα είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια της βραδιάς σε ένα non stop πρόγραμμα που μαζί με το opening αγγίζει τις 4 ώρες και περιλαμβάνει επίσης ανέκδοτα, ακόμα και ...ποίηση.

Στις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς η ερμηνεία τους στο «16» του Σπύρου Γραμμένου, το show στο «Σονάτα σε ντο μείζονα για πιάνο» του Πάνου και η Μαρίζα Ρίζου. Όπου αφού αλληλοεξομολογήθηκαν τον καλλιτεχνικό τους έρωτα μας πρόσφεραν με τον Πάνο το «Άδεια μου αγκαλιά» και το «Πετάω» κάνοντας μας να θεωρούμε τη σκέψη τους για συνεργασία υπόσχεση.

Info:

Πάνος Μουζουράκης - Σπύρος Γραμμένος
Στο Σταυρό του Νότου - Κεντρική Σκηνή
Από Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και καθε Παρασκευή

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και διαγωνισμός για προσκλήσεις κλικ εδώ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

1) Κάντε κλικ σε μία φωτογραφία 2) Πατήστε το "Play" για να τις δείτε σε μορφή Slideshow ή τα βελάκια πάνω, δεξιά και αριστερά για χειροκίνητη προβολή. 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.