Είδαμε: Βατραπουνζέλ: Δύο ιστορίες σε μία με γνήσια ατμόσφαιρα παραμυθιού!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Το σπίτι των παραμυθιών
  • Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Αλεξανδρής
  • Παίζουν: Νίνα Αδαμοπούλου, Βάλια Παπακωνσταντίνου

Βατραπουνζέλ στο Σπίτι των Παραμυθιών

Δύο ιστορίες σε μία με γνήσια ατμόσφαιρα παραμυθιού

 

«Το Σπίτι των Παραμυθιών» ή «Tο μουσείο αλλιώς» φιλοξενεί αυτό το φθινόπωρο το θεατρικό έργο Βατραπουνζέλ. Μετά την έκθεση ζωγραφικής στο Βυζαντινό Μουσείο με τα έργα των παιδιών στο τέλος της παράστασης την προηγούμενη σεζόν η Βατραπουνζέλ ξαναπαρουσιάζεται σε έναν πολύ ξεχωριστό χώρο.

Με αφορμή τα γνωστά παραμύθια των αδερφών Γκριμ «Βασιλιάς Βάτραχος» και «Ραπουνζέλ» δύο αδερφές επιστρατεύοντας τη φαντασία τους μετατρέπουν το δωμάτιο τους σε σκηνή θεάτρου.

Αυτή η δημιουργική διαδικασία τους φέρνει πιο κοντά ενώ εμείς παρακολουθούμε δύο ιστορίες όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί για ένα μικρό βατραχάκι και μια όμορφη πριγκίπισσα που θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας καθώς η αγάπη φτιάχνει κόσμους που χωράνε παντού.

Το κείμενο του έργου είναι γραμμένο σε ποιητικό λυρικό λόγο με ευαισθησία χιούμορ και φαντασία συνοδευόμενο από κλασική μουσική. Οι δύο ηθοποιοί εντυπωσιάζουν πολλές φορές το κοινό με το ταλέντο τους, την πλαστικότητα στην κίνηση τους και τις ευρηματικές μεταμορφώσεις τους. Εντύπωση προκαλούν τα καλαίσθητα και λειτουργικά σκηνικά που αξιοποιώντας τις πλευρές τους μεταμορφώνονται σε κάστρο – λίμνη – κήπο. Η 'ΒατΡαπουνζέλ' χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού αποδεικνύοντας ότι η απλότητα είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Η αγάπη είναι βασιλιάς, η αγάπη είναι λύκος... Είναι ελεύθερη, τον δρόμο εκείνη ξέρει, όποιος βρεθεί εμπόδιο χάνεται από χέρι. Μια παράσταση που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους βασισμένη σε ένα επιτελείο ταλαντούχων ανθρώπων.

Διεγείρει τη φαντασία, συγκινεί, μαγεύει με έναν πρωτόγνωρο τρόπο καθώς μας αφήνει το περιθώριο να ξαναφτιάξουμε την ιστορία στο μυαλό μας. Πώς γίνεται αυτό; Θα το διαπιστώσετε μόνοι σας αν έρθετε να δείτε την παράσταση στο σπίτι των Παραμυθιών. Η παράσταση παίζεται στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Μετά το τέλος της παράστασης τα παιδιά ζωγραφίζουν την ιστορία με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Θέατρο για τα παιδιά