Είδαμε: Ο μικρός κάστορας και η ηχώ: Η αναζήτηση της φιλίας μέσα από ένα μαγικό ταξίδι!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Μικρός Γκλόρια
  • Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Αλεξανδρής
  • Παίζουν: Νίνα Αδαμοπούλου, Βάλια Παπακωνσταντίνου

Ο μικρός κάστορας και η ηχώ

Η αναζήτηση της φιλίας μέσα από ένα μαγικό ταξίδι

 

Η θεατρική διασκευή του ομότιτλου παραμυθιού της Amy MacDonald μεταφέρεται στο θέατρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον παιδαγωγό και συγγραφέα, Παναγιώτη Τσιρίδη και από την ομάδα Λόγου Παίγνιον στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό.

Ένας κάστορας ζει μόνος στην άκρη της λίμνης. Όταν ακούει την ηχώ της φωνής του νομίζει ότι του μιλάει κάποιος άλλος. Η ανάγκη του για παρέα θα τον οδηγήσει σε μια ενδιαφέρουσα περιπλάνηση μέσα από την οποία θα έρθει πιο κοντά στους άλλους. Η ζωή του θα αποκτήσει άλλο νόημα, όταν θα μπορέσει να μοιραστεί αυτά που νιώθει.

Η μοναξιά και η φιλία είναι από τα βασικά θέματα που προσεγγίζει αυτή η παράσταση. Το τοπίο της λίμνης αναπαριστάται με καλαίσθητα σκηνικά από ανακυκλώσιμα υλικά. Η ατμόσφαιρα συμπληρώνεται με πρωτότυπη μουσική, χορό και τραγούδι από τους ηθοποιούς. Μαζί με τους ηθοποιούς πρωταγωνιστούν και 2 κούκλες, η Ενυδρίδα και η Χελώνα, συμπληρώνοντας την παράσταση με στοιχεία κουκλοθεάτρου.

Όλα μοιάζουν στάσιμα όταν είσαι μόνος σου. Το κανονικό είναι να είμαστε διαφορετικοί. Ο φόβος υπάρχει για κάποιο λόγο. Όταν βρεθεί ο λόγος, παύει να υπάρχει ο φόβος. Η απεγνωσμένη προσπάθεια του μικρού κάστορα για αποδοχή προκαλεί συγκίνηση όπως και η διαπίστωση του ότι οι άλλοι έχουν τα ίδια προβλήματα με αυτόν. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με ευαισθησία και χιούμορ στην ανακαινισμένη σκηνή του Μικρού Γκλόρια.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Θέατρο για τα παιδιά