Είδαμε: "Λάχανα και χάχανα" στο θέατρο Γκλόρια: Ένα τραγούδι πάντα ανοίγει νέους δρόμους!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Γκλόρια
  • Σκηνοθεσία: Τάσος Ιωαννίδης
  • Παίζουν: Αλέξανδρος Αμερικάνος, Μαριλένα Γερμανού, Μάρα Δαρμουσλή κ.α.

Λάχανα και χάχανα

Ένα τραγούδι πάντα ανοίγει νέους δρόμους

 

Η παράσταση «Λάχανα και Χάχανα - Η Στριγγλένια και η Τραγουδομηχανή» στο θέατρο Μικρό Γκλόρια συνεχίζει την επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Λάχανα και Χάχανα» για τρεις συνεχείς χρονιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα τραγούδια «Λάχανα και Χάχανα» έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ως «Παιδαγωγικά και Επιστημονικά κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά του Δημοτικού».

Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση με ζωντάνια, γρήγορο ρυθμό και ωραίες χορογραφίες που ασχολείται με τον παιδικό εκφοβισμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Έχει εγκριθεί και είναι προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Στην χώρα του Γέλιου και της Χαράς ο χρόνος σταμάτησε στο Τώρα. Εκεί που οι φίλοι μας η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρός Ατσίδας επιχειρούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της μαγικής Τραγουδομηχανής, μιας μηχανής που ανταμείβει κάθε χαμόγελο με ένα τραγούδι! Σύμμαχος τους η Νεράιδα του Γέλιου.

Η Στριγγλένια όμως, η μάγισσα με τα κόκκινα κατσαρά μαλλιά που της αρέσουν μόνο οι στριγγλιές, μισεί τα τραγούδια και γι' αυτό έχει άλλα σχέδια! Μαζί με τους βοηθούς της, τη Σάρα τη Μάρα και το Κακό Συναπάντημα προσπαθούν να καταστρέψουν την Τραγουδομηχανή! Θα τα καταφέρουν άραγε;

Με τη μουσική και σκηνοθετική διεύθυνση του δημιουργού Τάσου Ιωαννίδη, μια ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς- τραγουδιστές-χορευτές καταφέρνουν να μας ταξιδέψουν ως την Λαχαχανοχώρα. Έντονη παρουσία αποτελεί το σκυλί και το φίδι ενώ η μάγισσα κλέβει την παράσταση με τα αστεία και την σπιρτάδα της. Τα καλαίσθητα κοστούμια της Νατάσας Δημητρίου, οι κινησιολογικοί συνδυασμοί και οι χορογραφίες της Σοφίας Πάσχου μαζί με τις τρισδιάτατες βιντεοδημιουργίες του σκηνογράφου Στάθη Μήτσιου συντελούν σε μία σύγχρονη και θεαματική θεατρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Μην είμαστε απόλυτοι. Όλοι ζητάμε κατανόηση και αγάπη. Απλά κάποιοι δεν ξέρουν πως μπορούν να την ψάξουν. Το να είμαστε διαφορετικοί σημαίνει ότι είμαστε μοναδικοί. Εμείς καθορίζουμε τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Ακόμα και οι παραφωνίες έχουν το δικό τους μοναδικό νόημα. Αν αποδεχτούμε τον εαυτό μας μπορούμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα μηνύματα σε αυτήν την παράσταση γι' αυτό ελάτε μέχρι το Μικρό Γκλόρια για να τα βρείτε και να περάσετε ένα ξένοιαστο δίωρο μαζί με τα παιδιά σας.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Θέατρο για τα παιδιά