Είδαμε: "Ολόγυρα, ολότελα, ολόιδιοι": Η διαφορετικότητα νικάει την βία και τον ρατσισμό!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Άνεσις
  • Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης
  • Παίζουν: Σύλβια Δελικούρα Κατερίνα Τσάβαλου Έλενα Ασημακοπούλου κ.α

Ολόγυρα, ολότελα, ολόιδιοι

Η διαφορετικότητα νικάει την βία και τον ρατσισμό

 

Η παράσταση Ολόγυρα, ολότελα, ολόιδιοι συνεχίζει την επιτυχία που σημείωσε την προηγούμενη χρονιά και ξαναπαρουσιάζεται στο αθηναϊκό κοινό στο θέατρο Άνεσις. Μέσα από ένα πολύ έξυπνο σενάριο προσεγγίζει το θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και προτείνει την δική της άποψη για την αντιμετώπιση τους. Η παράσταση έχει εγκριθεί και είναι προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Ένα αγόρι που δέχεται συνεχώς bullying, βρίσκει ανάμεσα στα δώρα των γενεθλίων του, ένα μαγικό αντικείμενο με το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επιθυμία. Με τη βοήθεια των Οδηγιών Χρήσης της συσκευασίας εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», καθώς έτσι δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος για διαχωρισμούς και διαφωνίες. Μέσα από αυτήν την ιστορία καταλαβαίνουμε ότι τα προβλήματα που οφείλονται στη διαφορετικότητα λύνονται με την αποδοχή της και όχι με την ομοιομορφία.

Αστείες ατάκες που εναλλάσσονται με χορό και τραγούδι σε γρήγορο ρυθμό. Πολύ καλές ερμηνείες σε ένα απαιτητικό σενάριο. Ξεχωρίζει η Ολυμπία Σκορδίλη που υποδύεται τις Οδηγίες Χρήσης αξιοποιώντας στο έπακρο τα εκφραστικά της μέσα. Επίσης η Κατερίνα Τζάβαλου (ως κινέζα έμπορος και Laptalk) όπως άλλωστε κάνει πάντα σε όποιον ρόλο και αν τη δούμε! Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι πολύχρωμα και εντυπωσιακά. Η σκηνοθεσία είναι τόσο καλή που πολλές φορές νομίζουμε ότι βλέπουμε μια καλογυρισμένη ταινία! Κι όμως είναι θέατρο. Μια σπαρταριστή κωμωδία που δεν μας αφήνει λεπτό σε ησυχία.

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια καταλαβαίνει κανείς ότι το να είναι ίδιος με τους άλλους είναι βαρετό και δεν λύνει προβλήματα. Αντιθέτως δημιουργεί και άλλα. Οι θύτες έχουν και αυτοί φόβους. Κανείς δεν είναι άτρωτος και το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες είναι η αποδοχή. Αν θέλουμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά πρέπει πρώτα να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και μετά τους άλλους! Αν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας δεν έχουμε κανέναν λόγο να επηρεαζόμαστε από την κακή συμπεριφορά των άλλων. Η παράσταση απευθύνεται στα παιδιά ως αυριανούς πολίτες αλλά και στους μεγάλους παροτρύνοντας τους να μην δέχονται με ευκολία ότι τους σερβίρουν επειδή είναι στη μόδα ή εκφράζει κάποια ομάδα. Μαθήματα ζωής για μικρούς και μεγάλους με πολιτικές προεκτάσεις στο «ολόγυρα, ολότελα, ολόιδιοι». Μην το χάσετε!

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Θέατρο για τα παιδιά