Είδαμε: "Μια τρελή- τρελή αλφαβήτα" με τον άνθρωπο- ορχήστρα: "Όταν η μουσική μπορεί να σε ταξιδέψει ακόμα και με τα γράμματα της ΑΒ"!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Coronet
  • Σκηνοθεσία: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
  • Παίζουν: Βανέσα Αδαμοπούλου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Νεφέλη Παπαδερού, Γιάννης Χατζηγεωργίου

Μια τρελή τρελή ΑΒ

Όταν η μουσική μπορεί να σε ταξιδέψει ακόμα και με τα γράμματα της ΑΒ

 

Η μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «Μια τρελή- τρελή ΑΒ επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Coronet σε ένα μουσικό ταξίδι αναζήτησης των γραμμάτων της αλφαβήτας. Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός), που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας! Τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι τραγουδώντας και χορεύοντας ως το τελευταίο λεπτό.

Στην χώρα της Αλφαβήτας ένας παράξενος ήχος έρχεται να ταράξει την αρμονική ζωή των 24 γραμμάτων που διασκορπίζονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Θα ξανασυγκεντρωθούν όλα μαζί ώστε να μπορούν και πάλι οι άνθρωποι να σχηματίζουν λέξεις, φράσεις και ιστορίες; Τη λύση θα δώσει ο Άνθρωπος-Ορχήστρα με την παρέα του: τις δύο Αλφαβητούλες, τους τρεις Αλφαβητούληδες μουσικούς και τον περίεργο βοηθό του! Όλοι αυτοί, μαζί με τους μικρούς θεατές της παράστασης, θα προσπαθήσουν μέσα από απρόβλεπτες διαδρομές να ενώσουν ξανά τα γράμματα της Αλφαβήτας.

Η παράσταση ξεκινά με την θεαματική είσοδο της ορχήστρας στην σκηνή. Με διάφορες ασκήσεις ζεσταίνεται η φωνή και τα αυτιά μας και προετοιμαζόμαστε σε αυτό που θα ακολουθήσει. Το έργο περιλαμβάνει 25 τραγούδια-μελοποιημένα ποιήματα του βιβλίου, στα οποία οι ηθοποιοί και οι μουσικοί παρουσιάζουν διάφορα είδη ρυθμών και μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά. και τους ήχους που μπορεί να παράγει το καθένα. Οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι ηχοχρωμάτων από ραπ, νησιώτικα μέχρι βαλς και ροκ με έξυπνους στίχους. Μαζί τους ένα cast ταλαντούχων ηθοποιών και μια ορχήστρα που σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Μια διαδραστική παράσταση που συνδυάζει ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο. Είναι ιδανική για παιδιά από 3 μέχρι 8 χρονών. Στο τέλος της παράστασης χορεύουν μικροί και μεγάλοι. Αν θέλετε να πάρετε μέρος σε αυτό το μουσικό πανηγύρι και να γίνετε ένα με τις χαμένες νότες ελάτε στο θέατρο Coronet και δεν θα χάσετε.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Θέατρο για τα παιδιά