Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου | Καλοκαίρι 2015

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη
σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Παρασκευή 31 Ιουλίου & Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Οι Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν περί το 392 π.Χ. Μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Μετάφραση Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία - Δραματουργική Επεξεργασία Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά - Κοστούμια Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική - Στίχοι Κωστής Μαραβέγιας
Κίνηση Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική διδασκαλία Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηοθέτη Ντένια Στασινοπούλου

Διανομή:
Νέος Πάνος Βλάχος
Γριά Β΄ Μπάμπης Γαλιατσάτος
Βλέπυρος Γιάννης Ζουγανέλης
Γριά Γ΄ Θανάσης Ισιδώρου
Άνδρας Παναγιώτης Κατσώλης
Σχολιαστής Κώστας Κοράκης
Γείτονας Νίκος Μαγδαληνός
Χρέμης Λαέρτης Μαλκότσης
Πραξαγόρα Γιάννης Μπέζος
Νέα Δανάη Σκιάδη
Γριά Α΄ Γιωργής Τσουρής

Χορός Χριστέλλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άνδρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Βαλέρια Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου,Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου


 Πληροφορίες:

 Ημερομηνίες παραστάσεων: Παρασκευή 31 Ιουλίου & Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

 Τιμές εισιτηρίων: VIP 45€, Ζώνη Α 40€, Ζώνη Β 20€, Άνω Διάζωμα 13€, Φοιτητικό 13€ και 10€,  Άνεργοι και ΑΜΕΑ 5€. 

 Έναρξη Προπώλησης: Σάββατο 2 Μαϊου 

 Διάρκεια: 

 

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Διεύθυνση: Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου 
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 27530-22026 & 27530-22096

  Χάρτης

 

Πρόσβαση

Το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στην Αργολίδα, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, σε απόσταση μισής ώρας με αυτοκίνητο από το Ναύπλιο και περίπου δύο ωρών από την Αθήνα.

Με ΚΤΕΛ

Αναχώρηση από Αθήνα προς Παλαιά Επίδαυρο, στις 17:00 (διάρκεια διαδρομής 2 ώρες περίπου). Το θέατρο απέχει 5-10 λεπτά με τα πόδια από το τέρμα του ΚΤΕΛ. Επιστροφή από το Αρχαίο Θέατρο 15΄ μετά το τέλος της παράστασης προς την Αθήνα και τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό.

Πληροφορίες
ΚΤΕΛ Αργολίδας
Κηφισού 100
104 42 Αθήνα
Τ.: +30 - 210 51 34 588

Με αυτοκίνητο

Ερχόμενοι με ιδιωτικό μέσο από Αθήνα ακολουθείτε τη σήμανση και αφήνετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου αμέσως μετά τη γέφυρα του Ισθμού. Εξερχόμενοι από τη δεξιά λωρίδα περνάτε κάτω από την Εθνική Οδό και στρίβετε αριστερά προς Επίδαυρο στην επαρχιακή οδό Κορίνθου-Επιδαύρου. Ακολουθώντας τη σήμανση «Προς αρχαίο θέατρο Επιδαύρου» σε μία περίπου ώρα και αφού προσπεράσετε Νέα Επίδαυρο και Παλαιά Επίδαυρο, φτάνετε στη διασταύρωση του Λυγουριού, όπου στρίβετε αριστερά προς Ασκληπιείο.

Εάν έρθετε από Ναύπλιο περνάτε μέσα από το Λυγουριό και κατευθύνεστε προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου.

Στάθμευση

Άνετη στάθμευση για αυτοκίνητα και πούλμαν στο πάρκιγκ του θεάτρου.
Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρίες μπορούν να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου και να αποβιβάσουν άτομα με αμαξίδια.

Άτομα με αναπηρίες

Τα αυτοκίνητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες μπορούν να φτάσουν μέχρι το χώρο του θεάτρου. Η ταξιθεσία αναλαμβάνει να βοηθήσει για να φτάσετε μέχρι το θέατρο.

Η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στην κατώτερη τιμή (φοιτητικό).

Δεν επιτρέπονται:

H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.Τα ψηλά τακούνια.Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της παράστασης.Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά την διάρκεια των παραστάσεων.Το φιλοδώρημα.

Θερμά παρακαλούνται οι θεατές να χρησιμοποιούν τα καλάθια απορριμμάτων για να πετούν διάφορα άχρηστα αντικείμενα (τσίκλες κτλ). Οι βλάβες που προκαλούνται από αυτά στις επιφάνειες του μνημείου είναι ανεπανόρθωτες.

 

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη