Η Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση από την ομάδα Όμορος σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη στο 15νθήμερο Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας Αισχυλείων

Η Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση από την ομάδα Όμορος σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη 
στο 15νθήμερο Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας Αισχυλείων
11 και 12 Ιουλίου 2015

 

Μια ομάδα νέων σε κάποιο κρητικό χωριό. Πανηγύρι.
Το οξύμωρο της χαράς της αφήγησης μιας τραγικής ιστορίας. Το δέος μπροστά στην ανθρώπινη ικανότητα για το καλό και το κακό. Οι μοίρες των ηρώων μεταίωρες πάνω στον τροχό της Τύχης.
Η Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση, έργο γραμμένο στην Κρήτη περίπου στα 1600 μ.Χ., στέκεται μεταξύ του λόγιου και του λαϊκού, του μεσαιωνικού και του αναγεννησιακού, της αρχαίας τραγωδίας και του θεάτρου του μπουλουκιού.

Πώς ακούμε σήμερα τέτοιες ιστορίες υψηλού ηρωισμού, ακραίας οργής, απόλυτου έρωτα (ελληνική «πρόταση» ενός Ρωμαίου και Ιουλιέτας); Μάλλον με την ασφάλεια της απόστασης από τα γεγονότα. Με την ελπίδα πως θα νιώσουμε εκείνο το συναίσθημα της γοητείας που βιώνουν τα μικρά παιδιά στο άκουσμα τέτοιων ιστοριών από τη γιαγιά που τα κοιμίζει.

Για το έργο
Ο Πανάρετος, παιδί βασιλικής οικογένειας που δε φανερώνει την καταγωγή του, ερωτεύεται και παντρεύεται κρυφά την Ερωφίλη, μοναχοκόρη του βασιλιά Φιλόγονου. Όταν το μυστικό τους φανερωθεί ο Φιλόγονος θα εξαντλήσει κάθε όριο εκδικητικότητας και οργής και ο τροχός της Τύχης θα γυρίσει για όλους αντίστροφα.

INFO
Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση | Ομάδα Όμορος
15νθήμερο Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας Αισχυλείων
11 και 12 Ιουλίου 2015
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τηλ.: 210-5565613
Γενική Είσοδος: 5€
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας
www.aisxylia.gr 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μάξιμος Μουμούρης
Παίζουν: (αλφαβητικά) Ελένη Βλάχου, Μαντώ Γιαννίκου, Δώρα Κοφινά, Γιάννης Μοναστηρόπουλος, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Βασίλης Παναγιωτίδης, Αγγελική Παναγιωτοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μουστάκα
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Σκηνικά: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτογραφίες: Γιάννης Καρνεσσιώτης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βασίλειος Παναγιωτόπουλος
Μουσικοί: Γιώργος Μπάκας (ηλεκτρική κιθάρα), Αιμίλιος Μπαργιαμπάς (ηλεκτρικό μπάσο), Lucretia De Manchione (ντραμς)
Παραδοσιακοί χοροί: Ευγενία Ζαχαρίου
Επικοινωνία: Pros & Comms

Η ομάδα Όμορος
Η θεατρική ομάδα Όμορος (ὅμορος < ὁμός + ὅρος που συνορεύει με) δημιουργήθηκε το 2013 από έξι νέους ηθοποιούς που μετά από ευτυχείς συνεργασίες στα χρόνια των σπουδών τους αποφασίζουν να ξαναμαζευτούν και να δουλέψουν με στόχο τη θεατρική έρευνα και δημιουργία. Με αφορμή το φεστιβάλ "Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ" σε διοργάνωση του Beton 7, η νεοσύστατη ομάδα Όμορος παρουσιάζει τον Μάιο 2013 την πρώτη της παραγωγή, το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Πολύ κακό για το τίποτα» σε σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου. Το φεστιβάλ είχε θέμα τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα. Η ίδια παράσταση επαναλαμβάνεται από την ομάδα Όμορος τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2014 στο θέατρο Αλκμήνη.


Links
Facebook: http://on.fb.me/1gV6Zlh 
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_qScPTyIR4t4czXGnIsKPw 

 

Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

Διεύθυνση: Κύπρου και Προύσσης

Τηλ.: 210-5565613

Πρόσβαση: 
Το Παλαιό Ελαιουργείο βρίσκεται στην παραλία της Ελευσίνας και η είσοδος στον χώρο γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Κανελλοπούλου.
Με λεωφορείο: Στάση "Τέρμα" (Αρ. Γραμμής 845 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Θηβών, 871 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Λ. Σχιστού, A16)
Γραμμή 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
Υπεραστικό Λεωφορείο ΜΕΓΑΡΩΝ, κάθε μισή ώρα έξω από σταθμό Θησείου. (Περνάει μέσα απ' την Ελευσίνα, μισή ώρα περίπου διαδρομή)
Με προαστιακό: Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά παίρνετε τα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Νοσοκομείο - Ελευσίνα)

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη