Ω Θεέ μου. Με τον Γρηγόρη Βαλτινό | Θέατρο Δανδουλάκη!

Ω Θεέ μου!
σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα
Στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Από τις 17 Φεβρουαρίου 2017

 

Τι συμβαίνει όταν ο Θεός κατεβαίνει στη γη για μια απλή ψυχανάλυση;
Θα μπορέσει να σώσει τον εαυτό του κι εμάς;
Πόση πίστη και χιούμορ χρειάζεται τελικά, για να επιβιώσουμε και να βρούμε την ευτυχία;

Γέλιο, συγκίνηση, σκέψεις, πολλαπλά συναισθήματα. Ο Θεός και μια ψυχολόγος με το προβληματικό της παιδί ξετυλίγουν την υπέροχη ιστορία τους στο θέατρο ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, από τις 17 Φεβρουαρίου 2017. Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κατερίνα Διδασκάλου ξεκίνησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τη χειμερινή σεζόν από τη Θεσσαλονίκη με την πανελλήνια πρεμιέρα της παράστασης «Ω, Θεέ μου!» της Ανάτ Γκοβ, σε σκηνοθεσία της Λίνας Ζαρκαδούλα και συνεχίζουν την πετυχημένη πορεία της και στην Αθήνα.

Μαζί τους ο ανερχόμενος ηθοποιός Μίλτος Τσιάντος που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η παράσταση:

Η Άννα, μια ψυχολόγος, δέχεται ένα μυστηριώδη ασθενή που πάσχει από κατάθλιψη και χρειάζεται επειγόντως θεραπεία. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει ότι πίσω από την περίεργη αυτή επίσκεψη κρύβεται ένα θαύμα: η Άννα βλέπει μπροστά της τον ίδιο το Μεγαλοδύναμο!
Ο Θεός είναι απελπισμένος, γιατί ο κόσμος που έφτιαξε έχει λάθη, αδικίες, πολέμους, απληστία... Και θέλει να τον καταστρέψει! Η Άννα, έχει στη διάθεση της μόλις μία ώρα (!), όσο ακριβώς διαρκεί μια συνεδρία, για να του αλλάξει γνώμη. Θα τα καταφέρει;

Το Θεό υποδύεται ταπεινά και υπερκόσμια ο Γρηγόρης Βαλτινός.
Την ψυχολόγο ερμηνεύει με πάθος, έκσταση και πίστη η Κατερίνα Διδασκάλου.
Μαζί τους ο Μίλτος Τσιάντος.

Κριτικές παράστασης:

Filmnoir.gr: «Εξαιρετική η σκηνοθεσία της Λίνας Ζαρκαδούλα. Το ρόλο του Θεού ερμηνεύει μοναδικά ο πάντα καταπληκτικός Γρηγόρης Βαλτινός με πίστη και δύναμη, με ευαισθησία, τρυφερότητα και ειλικρίνεια, ενώ η απίθανη Κατερίνα Διδασκάλου δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο της ψυχολόγου. Πολύ καλός και ο Μίλτος Τσιάντος.

Thinkfree: «Πολλοί το είδαν στην πρεμιέρα του, πολλά έγραψαν για αυτό, εδώ θα παρουσιάσουμε επιγραμματικά γιατί κάποιος πρέπει να δει τη συγκεκριμένη παράσταση: Και μόνο το γεγονός πως παίζει ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ικανός λόγος/ Η εξαιρετική ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου/ Είναι μία πολύ καλή παραγωγή του Θεάτρου Αριστοτέλειον και της Θέασις Δράσεις Πολιτισμού που σέβεται το θεατή/ Γιατί «σπάει» το κλισέ που θέλει τις μεγάλες παραστάσεις να ανεβαίνουν πρώτα στην Αθήνα/ Γιατί θα σας δώσει τροφή για σκέψη/ Γιατί είναι τόσο χρήσιμη όσο μια συνεδρία σε ψυχολόγο/

Το κείμενο εκτός από ενδιαφέρον είναι και καλομεταφρασμένο/ Γιατί θα γελάσετε.../ ...και θα κλάψετε/ Γιατί ξεφεύγει από το τρίπτυχο βία-ρομάντζο-χρήμα./ Γιατί θα σας φτιάξει το κέφι: αν κοτζάμ θεός έχει τα ψυχολογικά του, τι να πούμε κι εμείς»

Musicity.gr: «Ω, Θεέ μου! Η θεϊκή κωμωδία, που ανατρέπει, όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, αλλά και τα θεατρικά δεδομένα, μας θυμίζει ότι όλα μπορούν να συμβούν, αν παραμερίσουμε τις προκαταλήψεις και τους φόβους μας και αφήσουμε να παρασυρθούμε από το μυστήριο της ζωής».

Life.gr: «Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου και μάλιστα αναφωνούν «Ω... Θεέ μου!!!». Ο λόγος για το ιδιοφυές, συγκινητικό, ξεκαρδιστικό και τρυφερό έργο της Ανάτ Γκοβ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα και μετάφραση Δημήτρη Ψαρρά»

KOOLNEWS.GR: «Εκείνος, ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της χώρας μας. Εκείνη, συνδεδεμένη με ρόλους που γράφουν θεατρική ιστορία. Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κατερίνα Διδασκάλου ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις στο έργο «Ω... Θεέ μου!». Ένα ιδιοφυές, συγκινητικό, ξεκαρδιστικό και τρυφερό έργο της Ανάτ Γκοβ ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η ιστορία αναφέρεται στην ψυχολόγο που δέχεται έναν μυστηριώδη ασθενή, ο οποίος της αποκαλύπτει την ταυτότητά του».

Thestival.gr: «Οι άνθρωποι είναι ικανοί να πιστέψουν οτιδήποτε εκτός από το προφανές. Ο Θεός κάνει ψυχανάλυση και σώζει την ψυχή του, αλλά και τους θεατές μιας παράστασης, γιατί όλοι κρύβουν έναν μικρό Θεό μέσα τους... Ο Γρηγόρης Βαλτινός αποδίδει με τον δικό του ξεχωριστό πάντα τρόπο (στα όρια της αριστοφανικής «θεϊκής» κωμωδίας), ερωτηματικά και ανασφάλειες της Ανώτερης Δύναμης, μπροστά σε μια αδύναμη, άπιστη (;) αλλά απόλυτα συγκροτημένη και με πάθος ψυχολόγο Κατερίνα Διδασκάλου».

Τύπος Θεσσαλονίκης: «Ο Θεός ανεβαίνει στην σκηνή του «Αριστοτέλειον». Ο Θεός έχει κατάθλιψη γιατί έχει κάνει λάθη, με κυρίαρχο λάθος τον άνθρωπο. Θέλει να καταστρέψει τον κόσμο. Πριν όμως πάει για ψυχανάλυση, αρκεί μία ώρα για να αλλάξει άποψη; Οι απαντήσεις στο θέατρο Αριστοτέλειον».

thessalonikicityguide.gr: «Ω, Θεέ μου! Η θεϊκή κωμωδία, που ανατρέπει, όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, αλλά και τα θεατρικά δεδομένα, αφού κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, μας θυμίζει ότι όλα μπορούν να συμβούν, αν παραμερίσουμε τις προκαταλήψεις και τους φόβους μας και αφήσουμε να παρασυρθούμε από το μυστήριο της ζωής. Μέχρι τώρα, όπου έχει παιχτεί, γίνονται θαύματα εξ ουρανού και ο Παντοδύναμος σκορπίζει αγαλλίαση στις ψυχές των θεατών!»

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Ανάτ Γκοβ
Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Σκηνικά: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσσα Κοτσοβού
Στίχοι Τραγουδιού παράστασης: Λουίζα Αρκουμανέα
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας

Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

Παραγωγή: Αφοι Τάγαρη

 Πληροφορίες:

 ΠαραστάσειςΑπό τις 17 Φεβρουαρίου 2017

 Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 18:15 (λαϊκή        απογευματινή) & 21:15 και Κυριακή στις 19:30

 Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (λαϊκή απογευματινή), 13 ευρώ  (φοιτητικό -  ανέργων – πολυτέκνων). Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.

 Διάρκεια παράστασης: 100 '

 Προπώληση: viva.gr
 

 

 

Θέατρο Δανδουλάκη

Διεύθυνση: Αγ. Μελετίου 61Α, Κυψέλη

Τηλέφωνο: 2108640414

  Χάρτης

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη