Είδαμε: Μαρινέλλα στο Παλλάς. "Η Μαρινέλλα αλλιώς"!

Πληροφορίες

Η Μαρινέλλα αλλιώς

Στο Παλλάς

 

Κάποιοι ακούγοντας τα τραγούδια της ταξίδεψαν, κάποιοι αισθάνθηκαν πως αγγίζουν τον άπιαστο, άτρωτο, ίσως λυτρωτικό έρωτα, άλλοι πόνεσαν, λύγισαν και βρήκαν το μαγικό αντίδοτο στο άκουσμά τους. Άλλοι πάλι γαλουχήθηκαν και ενηλικιώθηκαν με τη συντροφιά τους.

Γενιές και γενιές έχουν σιγοτραγουδήσει τα τραγούδια της, μιας που η μουσική δεν γνωρίζει από χάσματα, ηλικίες και κανενός είδους διαχωριστικές γραμμές. Αν ακόμα παραμένει νεφελώδες για ποιά παλιά γνώριμη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου μιλάμε, δύο είναι οι λέξεις κλειδιά: Ελληνικός κινηματογράφος. Με σήμα κατατεθέν την παρουσία της σε ποικίλες ταινίες του κλασσικού πλέον, ελληνικού κινηματογράφου, η Μαρινέλλα δεν έντυσε απλώς μουσικά ορισμένες σκηνές, αλλά κατάφερε να βρει τη θέση που της αρμόζει στην καρδιά του κοινού. Και πρόκειται πράγματι, για μια φωνή κρυστάλλινη, αλώβητη και ανθεκτική στο χρόνο. "Χρόνος πανδαμάτωρ" συνήθιζαν να λένε οι γηραιότεροι, όμως εκείνη φαίνεται πως έχει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του, ίσως επειδή τα τραγούδια της αγγίζουν τη διαχρονικότητα, ίσως επειδή διατηρεί το κέφι και το μπρίο της αναλλοίωτα.

Είχαμε λοιπόν, την ευκαιρία να απολαύσουμε μια από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού ρεπερτορίου στο θέατρο Παλλάς σε μια εμφάνιση διαφορετική από αυτές που μας έχει συνηθίσει. Στην σκηνή ξεδιπλώθηκε μια "άλλη" Μαρινέλλα ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια της και όχι μόνο, σε διασκευές που φέρουν την υπογραφή του Νικόλα Αναδολή και σε εκτέλεση από την Φιλαρμονική Ορχήστρα "Ομόνοια" Γαστουρίου Κέρκυρας. Την πλαισίωνε δε, η 60μελής χορωδία Αχαράβης, "Νικόλαος Πουλίασης", ο τενόρος Παντελής Κοντός και η Αγάθη Κοσκινά, ενώ τα ορχηστρικά κομμάτια που απέδωσε η φιλαρμονική μας ταξίδεψαν στην επτανησιακή μουσική παράδοση και κουλτούρα και περιπλανηθήκαμε για λίγο στα γραφικά καντούνια της αρχόντισσας των Επτανήσων.

Το έναυσμα για την έναρξη της βραδιάς έδωσε η φιλαρμονική, ενώ στη συνέχεια ο τενόρος Π. Κοντός με νοσταλγική διάθεση ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο το λαϊκό τραγούδι "Με τον Βοριά" και συνέχισε με το "Τόσα καλοκαίρια". Νότες αισιοδοξίες πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα καθώς η Μαρινέλλα εμφανίστηκεμε το ξεσηκωτικό "Και καλύτερα". Σύντομα το σκηνικό αλλάζει με κάποια από τα ωραιότερα ερωτικά της τραγούδια, όπως το "Δεν φταίμε εμείς" και το "Είσαι ποτάμι". "Τα λόγια είναι περιττά" ερμηνεύει στη συνέχεια, ενώ η ρομαντική διάθεση επιστρέφει με το "Αγάπη μου" και το τραγούδι της Δ. Γαλάνη, "Τα γαλάζια σου γράμματα". Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείψει από τη βραδιά το περίφημο "Άνοιξε πέτρα", ενώ επιλέγει να διανθίσει τη μουσική παράσταση με μελωδίες σπουδαίων λαϊκών συνθετών όπως του Μ. Χιώτη και του Κ. Χατζή. Έτσι, ακούμε κομμάτια σαν τα ακόλουθα: "Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει", "Κι η γη γυρίζει", "Αφού το θες" ή το "Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω". Η μουσική της παλέτα περιλαμβάνει ακόμα Τσιτσάνη και Μαρκόπουλο.

Η Μαρινέλλα καθήλωσε το κοινό της με την άψογη σκηνική της παρουσία, τη ζωντάνια και την αγέραστη φωνή της, απαντώντας στην πρόκληση ενός διαφορετικού μουσικού ύφους, παρουσιάζοντας εν τέλει ένα μωσαϊκό μουσικών μέσα από ποικίλες διασκευές. Άψογη οικοδέσποινα όπως πάντα, καταχειροκροτήθηκε από το κατάμεστο Παλλάς αν και δεν έλειψαν οι "αχόρταγες" φωνές που ζητούσαν μια μικρή παράταση στη διάρκεια της μουσικής παράστασης.  

Info για τις επερχόμενες συναυλίες της Μαρινέλλας:

Η Μαρινέλλα στο θέατρο Παλλάς - Προστέθηκε και 3η συναυλία

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Διαβάστε περισσότερα...

.......................................................................................................................................................

Η Μαρινέλλα και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστουρίου Κέρκυρας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Διαβάστε περισσότερα...

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.