Petros Klampanis Orchestrette στο Κέντρο Πολιτισμου Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Petros Klampanis Orchestrette
"Jazz Chronicles"
Στο Κέντρο Πολιτισμου Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!
ΦΑΡΟΣ
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Με στήσιμο συναυλίας μουσικής δωματίου, που χαρακτηρίζεται από την εγγύτητα κοινού και μουσικών, ο Πέτρος Κλαμπάνης θα παρουσιάσει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος της δισκογραφίας του, καθώς και covers αγαπημένων του κομματιών - από jazz standards και indie έως ελληνική παραδοσιακή μουσική - με τη συνοδεία ενός σεξτέτου εγχόρδων.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και επηρεάστηκε τόσο από τη μεσογειακή όσο και από τη βαλκανική μουσική. Μετά τις σπουδές του στη μουσική σε Αθήνα και Άμστερνταμ, συνέχισε την πορεία του στη Νέα Υόρκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Όλες οι παραπάνω επιρροές συνδυάζονται με αναπάντεχους τρόπους στη μουσική του.

Το 2017 κυκλοφορεί το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, και ντεμπούτο του στη νεοϋορκέζικη δισκογραφική εταιρία Motéma Music -στην Ελλάδα κυκλοφορεί από την MINOS EMI. Το Chroma βραβεύβεται σαν το καλύτερο album Live Performance στα 16α Ανεξάρτητα Μουσικά Βραβεία και τυγχάνει θερμής αποδοχής από τον εγχώριο και διεθνή τύπο (συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα Jazz album gia to 2017 στο περιοδικό Downbeat, επιλέγεται σαν album της εβδομάδας στα γαλλικά ραδιόφωνα TSF και FIP, γράφουν τα περιοδικά Jazzmagazine και The New York Jazz Records. Τον επερχόμενο χειμώνα αναμένεται η κυκλοφορία του τέταρτου προσωπικού του δίσκου.

Εκτός από τους ιστορικούς χώρους του Carnegie Hall, του Lincoln Center, και του Kennedy Center στην Washington, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Jazzahead στη Βρέμη και στο XJazz στο Βερολίνο, καθώς και στα διεθνούς φήμης North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και Palatia Jazz Festival (Γερμανία). Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα "Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης" από το jazzonline.gr και ο δίσκος του, Minor Dispute, επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα Jazz albums στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR).

Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί | Migen Selmani, βιολί
Χαράλαμπος Καρασαββίδης, βιολί | Arjona Mucaj, βιόλa
Μαρίνα Κολοβού, βιολοντσέλο | Κατερίνα Τζίτζου, βίολα
Special guest / φωνητικά: Κατερίνα Ντούσκα

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος Ελέυθερη

Προπώληση:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

Διέυθυνση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

Περιοχή: Καλλιθέα

Τηλέφωνο: 216 8091000

Πρόσβαση: Mε λεωφορείο ή συνδυασμό μετρό λεωφορείου

Από Κέντρο
Γραμμές Β2, 550: Οι εν λόγω γραμμές διέρχονται από τον σταθμό μετρό Συγγρού – Φιξ στον οποίο μπορείτε να μετεπιβιβαστείτε. Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο» στην κάθοδο της Λ. Συγγρού και κινείστε νότια με κατεύθυνση προς τη θάλασσα μέχρι την οδό Ευριπίδου (συμβολή με παράδρομο Λ. Συγγρού).

Από Γλυφάδα
Γραμμές Β2, 550: Αποβιβάζεστε στη στάση «Ευγενίδειο» στην άνοδο της Λ. Συγγρού και χρησιμοποιείτε την υπόγεια διάβαση προς την Καλλιθέα.

Από Πειραιά
Γραμμές Α1, Β1: Αποβιβάζεστε στη στάση «Τζιτζιφιές» επί της Λ. Εθνάρχου Μακαρίου. Στη συνέχεια κινείστε επί της οδού με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα και δεξιά στην οδό Πεισιστράτου.

Τραμ: Αποβιβάζεστε στη στάση «Δέλτα Φαλήρου» και κινείστε προς τη θάλασσα μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου Τάε Κβον Ντο και της Εσπλανάδας έως ότου συναντήσετε τη σκάλα η οποία σας ανεβάζει στο επίπεδο της Εσπλανάδας.

  Χάρτης

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη