Nana Simopoulos στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου!

Nana Simopoulos
στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου
Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

 

Η Nana Simopoulos, διακεκριμένη μουσικοσυνθέτης που κινείται στη σκηνή της world jazz τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα και σιτάρ, καταφθάνει στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη, όπου ζει και εργάζεται, για να εμφανιστεί σε μία μοναδική στο είδος της συναυλία στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 24 Ιουλίου, στις 9 μ.μ.

Η Nana και το κουαρτέτο της θα παρουσιάσουν μια συναυλία με δικές της συνθέσεις. Τα μέλη της ορχήστρας είναι: o ιταλός σαξοφωνίστας Samuel Marlieri, o μπασίστας Μανος Λούτας και στα ταμπλας και σαροντ ο Γιωργος Γλινός. Έκτατη συμμετοχή απο την αμερικανίδα Caryn Heilman στα κρουστά και στα φωνητικά.

H υποβλητική και γοητευτική μουσική της Nanas Simopoulos - ένα μείγμα που συνδυάζει ελληνικούς ρυθμούς χρησιμοποιώντας όργανα όπως το αυστραλέζικο ντιτζεριντού, το ινδικό σιτάρ, μαζί με νοτιοαμερικάνικα και αφρικάνικα όργανα – οδηγεί το κοινό με μαγικούς δρόμους και έχει διακριθεί στο εξωτερικό.

Η μοναδικότητα της Nana πηγάζει από τον συνδυασμό ασυνήθιστων ήχων και υφών. Παίζει με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο ινδικό σιτάρ, jazz κιθάρα και μπουζούκι δημιουργώντας ηχητικές δονήσεις που είναι βαθιά μυστικιστικές και δίνουν την αίσθηση του νερού που ρέει. Οι συναυλίες της είναι βιωματικού χαρακτήρα, σε αντίθεση με τον τυπικό ήχο ενός κουαρτέτου jazz. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών είναι ένας συνεχής διάλογος που άλλες φορές εναρμονίζεται κι άλλες φορές οδηγεί σε ιδιαίτερους αυτοσχεδιασμούς. Επίσης, καλεί το κοινό να συμμετέχει με τη δημιουργία δικών του ήχων, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο κάθε ερμηνεία της. Όταν ο χώρος το επιτρέπει, χρησιμοποιεί κινούμενες multimedia προβολές που συνοδεύουν τα live της.

Το τελευταίο έργο της, «Daughters of the Sun», βρέθηκε στην πρώτη θέση στα τσαρτς των ραδιοφωνικών σταθμών της Νέας Παγκόσμιας Μουσικής της Αμερικής (NAV New Age and World radio charts) ενώ έχει συνθέσει κομμάτια για παραστάσεις μοντέρνου μπαλέτου των ομάδων Joffrey Ballet και Dance Theatre of Harlem.

Επίσης σημαντικές είναι οι συνεργασίες της Nana με κορυφαίους καλλιτέχνες εκπροσώπους της jazz, όπως ο μπασίστας Charlie Haden, ο τρομπετίστας Don Cherry και στα κρουστά, ο βραζιλιάνος Cafe Da Silva. Έχει εμφανιστεί με τη διάσημη σοπράνο Lauren Flanigan στο θέατρο Symphony Space της Νέας Υόρκης και στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον με τη Mary Ann McSweeney στo πλαίσιο του festival, «Γυναίκες της Jazz».

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τη Νana όλο και πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της με εμφανίσεις και συνεργασίες με έλληνες καλλιτέχνες. «Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα βρίσκω όλο και περισσότερους ταλαντούχους μουσικούς και εξαιρετικούς χώρους για την εκτέλεση της jazz», λέει η Nana.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nana Simopoulos είναι καθηγήτρια Κινηματογραφικής Μουσικής (Professor of Music for Film) στο Τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης (School of Visual Arts).

Παίζουν:
Nana Simopoulos– κιθάρα, φωνή, μπουζούκι, σιτάρ.
Μάνος Λούτας –μπάσο
Samuel Malieri – σαξόφωνο
Γιωργος Γλινός ταμπλας και σαροντ
Caryn Heilman – κρουστα, φωνή

Also check:
http://nana.net/music/montreux-jazz-fest-live/
http://nana.net/video/sept-11-st-john-the-divine/
http://nana.net/dancescores/music-in-motion/
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=394361
http://jumpingfish.gr/culture/specialevents/7503
https://soundcloud.com/nana-simopoulos/don-to-earth
http://www.youtube.com/watch?v=gFCTaVvmFVI
https://soundcloud.com/nana-simopoulos/vessel
https://soundcloud.com/nana-simopoulos/elements
http://nana.net/biography

Χορηγοί επικοινωνίας:
www.jazzonline.gr

 

 Πληροφορίες:

 Ημέρες: Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

  Ώρα έναρξης: 21.00

 Τιμή εισιτηρίων: ελεύθερη είσοδος

 Υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live

Κήπος του Νομισματικού Μουσείου

Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0363 2057

  Χάρτης

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη