Two Fingers - Amon Tobin DJ Set @ Fuzz Club!

Two Fingers - Amon Tobin DJ Set
@ Fuzz Club
Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Για λόγους πέρα από τον έλεγχο του καλλιτέχνη και των διοργανωτών, οι δύο εμφανίσεις του Amon Tobin σε Αθήνα (20/3) και Θεσσαλονίκη (21/3), οι οποίες ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες, δυστυχώς αναβάλλονται.

Ευελπιστούμε να έχουμε νέες ημερομηνίες για τις εμφανίσεις του Amon Tobin στο άμεσο μέλλον. Μείνετε συντονισμένοι για σχετική ανακοίνωση!

Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 13 855 για την άμεση επιστροφή των χρημάτων τους.

 

O Amon Tobin ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς μουσικούς / παραγωγούς της παγκόσμιας electronica / trip hop / breakbeat / drum & bass σκηνής έρχεται στην Ελλάδα – κατευθείαν από την Αμερική - για δύο σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις, παρουσιάζοντας το alter-ego project του, "Two Fingers", την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα) και το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη)!

O Amon Adonai Santos de Araujo Tobin, όπως είναι το πλήρες όνομα του κορυφαίου Βραζιλιάνου συνθέτη και παραγωγού, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονική μουσικής, εδώ και δύο δεκαετίες. Γνωστός για την αδιάκοπη εξερεύνηση ήχων και νέων τεχνικών ηχογράφησης, θεωρείται ως το σημείο αναφοράς στο roster της περίφημης Ninja Tune Records, κάτω από την ετικέτα της οποίας έχει κυκλοφορήσει επτά studio albums - με κορυφαία τα "Bricolage" (1997), "Supermodified" (2000), "Foley Room" (2007), καθώς και το πιο πρόσφατο "ISAM" (2011) – ενώ η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε ταινίες (όπως το, υποψήφιο για τον Χρυσό Φοίνικα του 2002, "Divine Intervention" του Elia Suleiman, το "The Italian Job" και το "21"), τηλεοπτικές σειρές (όπως το "Top Gear"), video games (όπως τα "Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory" και το "Infamous").

Οι δουλειές του έχουν αποσπάσει τρομερές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου (το ντεμπούτο του κέρδισε ένα από τα σπάνια 10/10 από το Pitchfork Media), επικεντρώνοντας κυρίως στον ευρηματικό και εμπνευσμένο τρόπο με τον οποίο ο Amon Tobin χρησιμοποιεί samples από jazz όργανα και blues δίσκους, χαρακτηρίζοντάς τον ως "Quincy Jones και Miles Davis της ηλεκτρονικής σκηνής!"

Οι live εμφανίσεις του (υπό τη μορφή DJ Set, κατά βάση) προκαλούν ντελίριο ενθουσιασμού στο κοινό, ενώ η επιδραστικότητά του έχει εκφραστεί μέσα και από τις συνεργασίες του με άλλους εξαιρετικούς καλλιτέχνες (όπως οι Kronos Quartet, o Philip Glass, o Ryuichi Sakamoto, η Tessa Farmer κ.α.) σε διάφορες φάσεις της καριέρας του.

Το project των Two Fingers ξεκίνησε το 2007, όταν ο Tobin συναντήθηκε με τον Doubleclick, επίσης συνθέτη / παραγωγό της ηλεκτρονικής σκηνής, στο Brighton της Αγγλίας, όπου διέμενε εκείνη την εποχή. To ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 2009 (μέσω της Paper Bag Records στη Βόρεια Αμερική και της Big Dada στη Βρετανία), με βασικό τραγουδιστή και στιχουργό τον Άγγλο rapper Sway.

Το δεύτερο album, "Stunt Rhythms", ήταν πλέον μία solo προσπάθεια του Amon Tobin. Κυκλοφόρησε το 2012 (και πάλι για λογαριασμό της Big Dada Recordings) και ανέδειξε το μεγάλο μεγάλο hit "Fools Rhythm". Το όλο project διευρύνει το πεδίο των αναζητήσεων του καλλιτέχνη σε περισσότερα τοπία της σύγχρονης electronica, ενσωματώνοντας στη μουσική του στοιχεία από dancehall, dubstep και grime.

Τα τελευταία χρόνια, τα live / dj sets που πραγματοποιεί είναι ελάχιστα, καθώς πρόκειται για έναν δημιουργό που προτιμάει να δουλεύει στο studio. Η επίσκεψή του στην Ελλάδα δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας περιοδείας αλλά έρχεται στην Ευρώπη ειδικά για αυτές τις δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι πρόκειται για το απόλυτο γεγονός για τους πολυπληθείς φίλους της ηλεκτρονικής σκηνής στη χώρα μας, αλλά και μία σπάνια ευκαιρία για όλους μας να απολαύσουμε από κοντά μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου μουσικού στερεώματος!

www.twofingersmusic.com
www.facebook.com/pages/Two-Fingers/75852746738
www.amontobin.com
www.facebook.com/amontobinofficial

 Πληροφορίες:

 Εμφάνιση: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

 Ώρα έναρξης: Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30

 Τιμή εισιτηρίων: Η προπώληση - και για τις δύο βραδιές - ξεκινάει στα 24 ευρώ και για  περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 27 ευρώ. Στο  ταμείο, η τιμή θα είναι 29 ευρώ.

 Σημεία Προπώλησης: Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt

 on line: www.viva.gr  /  Τηλεφωνικά στο 11876

 

Fuzz live Club

Διεύθυνση: Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1

Περιοχή:  Ταύρος

Τηλέφωνο: 210-3450817 /  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Χάρτης

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη