Boris Berezovsky για ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου | Θέατρο Παλλάς!

Boris Berezovsky
Ο μεγαλύτερος δεξιοτέχνης πιανίστας της εποχής μας
Για ένα ρεσιτάλ
Στο Θέατρο Παλλάς
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

 

Μια σπάνια εμπειρία θα έχει την δυνατότητα να ζήσει το αθηναϊκό κοινό, στις 25 Οκτώβριου στο Παλλάς, όπου θα δώσει ρεσιτάλ ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής , ο Μπορίς Μπερεζόφσκι (Boris Berezovsky) .

O Boris Berezovsky έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό αισθητήριο.

Περιγράφεται ως «ο μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθειά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα Times του Λονδίνου.

Ο Ρώσος καλλιτέχνης έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Είναι σεμνός, δωρικός, και επικοινωνιακός με το κοινό, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του βγαλμένος από τα σπλάχνα της Σχολής Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Ο Boris Berezovsky κέρδισε, μεταξύ άλλων, το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Tchaikovsky της Μόσχας το 1990, ενώ δύο χρόνια πριν είχε κιόλας κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο όπου οι κριτικοί τον αποθέωσαν.

"Τίποτε δεν φοβίζει τον Boris Berezovsky που παίζει... με ακατανίκητη δύναμη , σιγουριά και τεχνική τελειότητα" έγραψε το περιοδικό (Pianist magazine) .

Έκτοτε ηχογραφεί και εμφανίζεται ανελλιπώς ως σολίστ με τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου (Berlin Philharmoniker, New York Philharmonic, κλπ) σε ένα ευρύ ρεπερτόριο με έμφαση στα δυσκολότερα έργα της παγκόσμιας παγανιστικής εργογραφίας, όπως τις 12 Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας του List, τις 24 Σπουδές του Chopin και Chopin/Godowsky, τις Σπουδές- Etudes-tableaux του Rachmaninoff, τις Σονάτες του Beethoven, Liszt, Brahms, Rachmaninoff και αντίστοιχα τα μεγάλα κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα όπως το Δεύτερο του Brahms. Έχει λάβει πληθώρα βραβείων για τις ηχογραφήσεις του όπως το BBC Music Magazine Award και στην Γαλλία, το βραβείο Choc de la Musique.

Το ρεσιτάλ είναι μια μοναδική ευκαιρία για να τον δεί και να τον ακούσετε ζωντανά ( live) στην Αθήνα για πρώτη φορά σε ένα πρόγραμμα ρεσιτάλ αντιπροσωπευτικό του ρεπερτορίου του, σε αριστουργηματικά έργα του Παγκόσμιου Ρεπερτορίου της εποχής του Ρομαντισμού:
Θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος '- Franz Liszt: Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας (Études d'exécution Transcendante), S.139 (αποσπάσματα), και στο δεύτερο μέρος - Pyotr Ilych Tchaikovsky: Σκηνές από ένα Ρωσικό Χωριό (Dumka), Op. 59,- Sergei Rachmaninoff: Σπουδές (Études Tableaux), Op.39 (αποσπάσματα)

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων σε Καρδία και Πνεύμονα "Σκυτάλη" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων και Δωρεάς Οργάνων.

 Πληροφορίες:

 Παραστάσεις: Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

 Ώρα έναρξης: 8:30

 Τιμές εισιτηρίων: 10 (φοιτ), 16, 20, 22, 25, 28, 32, 38, 44, 50, 55, 60, 75 Ευρώ

 Προπώληση : 211 1000 365, www.ticket365.gr και στα Ταμεία του Παλλάς ,                      Βουκουρεστίου 5, (Σύνταγμα-City Link) πληροφορίες 210 -3213100.

 

 

Θέατρο Παλλάς

Διεύθυνση: CityLink, Βουκουρεστίου 5

Τηλέφωνο: 210 3213100

  Χάρτης

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη