Μαρίνα Σάττι και Fones στο Θέατρο Θησείον!

Μαρίνα Σάττι
Fones
"Circle-Singing Session"
Στο Θέατρο Θησείον
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

 

Οι "φωνές" πλημμύρισαν το θέατρο θησείον εκείνη την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, το κοινό κατέκλυσε την αίθουσα και το αίτημα για επανάληψη του Circle-Singing Session από την Μαρίνα Σάττι και τις Fonέs γίνεται πραγματικότητα!

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20:30, στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, οι Fonέs - μαζί και με άλλες φωνές - θα τραγουδήσουν ξανά acappella τραγούδια από όλον τον κόσμο και θα μας παρασύρουν και πάλι στον πανανθρώπινο ρυθμικό κόσμο του τραγουδιού. Όπως και την προηγούμενη φορά, στο πρώτο συναυλιακό μέρος, οι οχτώ γυναίκες θα παρουσιάσουν μια επιλογή από παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια απ' όλες τις ηπείρους, και με αφετηρία αυτούς τους χαρακτηριστικούς ήχους θα δώσoυν τη σκυτάλη στους θεατές για να τραγουδήσουν αυτοσχεδιαστικά μαζί τους σε κύκλο.

Το circle-singing session, που επιμελείται η Μαρίνα Σάττι, έννοια που καθιέρωσε ο Bobby McFerrin με τον οποίο έχει συνεργαστεί και επί σκηνής, είναι ένα αυτοσχεδια-στικό, ομαδικό παιχνίδι με μοναδικά εργαλεία τη φωνή και τους ήχους που μπορεί να παράξει το σώμα.

Ένα "φωνητικό τζαμάρισμα" από μια ομάδα ανθρώπων που θα συναντηθούν για πρώτη φορά και θα δημιουργήσουν μουσική μαζί, χωρίς παρτιτού-ρες. Μέσα από παιχνίδια που επιστρατεύουν τη φαντασία και ενεργοποιούν τα αντα-νακλαστικά, γεννιούνται επαναλαμβανόμενες μελωδίες, αρμονίες και ρυθμοί, συνθέ-τοντας πρωτότυπα τραγούδια χωρίς λόγια, μοναδικά ως προς την κάθε στιγμή. To παιχνίδι δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες. Απευθύνεται σε όλο το κοινό ανεξαιρέ-τως, ανεξάρτητα από τις μουσικές γνώσεις κάθε συμμετέχοντα, ενώ η μουσική μπο-ρεί να είναι σύνθετη ή απλή ανάλογα με το «μαέστρο» και τους συμμετέχοντες. Φυ-σικά, υπάρχει πάντα η επιλογή του ακροατή για το κοινό που επιθυμεί να απολαύσει τα παραδοσιακά ακούσματα, βιώνοντας με αυτό τον τρόπο το ιδαίτερο αυτό εργα-στήριο. Κάθε κύκλος είναι μια μοναδική εμπειρία, που διαρκώς επαναπροσδιορίζεται από το υπόβαθρο και την προσωπικότητα των μελών του.

 

 

 Πληροφορίες:

 Ημερομηνία: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

 Ώρα έναρξης: 20:30

 Τιμή εισιτηρίων: 10€ 

 Διάρκεια: 90 λεπτά

 Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου: 17:00 – 20:30 (ανοικτό μόνο τις ημέρες των              παραστάσεων) και στην Ticket services, Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσματζόγλου),          Τηλεφωνική αγορά 210 7234567 και Online: www.ticketservices.gr

 Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3255444

Θέατρο Θησείον

Διεύθυνση: Τουρναβίτου 7, Ψυρρή

Τηλέφωνο: 210 3255444

Facebook page: www.facebook.com/theseumtheatre/

  Χάρτης

 

Σχετικά Άρθρα:

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη