Είδαμε: "Το βαλς με τα παραμύθια", της Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο Κιβωτός. "Ο Γιόχαν Στράους των παραμυθιών"!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Κιβωτός
  • Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
  • Παίζουν: Άντα Αθανασοπούλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Αντώνης Παπαδάκης, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία μας περίμενε την προηγούμενη Κυριακή καθώς ο Γιόχαν Στράους επισκέφτηκε αυτοπροσώπως την παραμυθένια σκηνή του θεάτρου Κιβωτός.

Πώς έγινε αυτό; Για τη βιεννέζικη ατμόσφαιρα υπεύθυνη είναι η Κάρμεν Ρουγγέρη που έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση "το βαλς με τα παραμύθια". Τα παιδιά γνώρισαν τη μουσική του μεγάλου συνθέτη μέσα από έξι παραμύθια που είχαν να πουν το καθένα τη δική του ιστορία και να μεταφέρουν τα δικά του μηνύματα.

Στο βασιλιά Κοκκινοτρίχη, η κακομαθημένη βασιλοπούλα παντρεύεται έναν ζητιάνο που καταφέρνει να αγαπήσει για την εργατικότητα και την καλοσύνη του. Η μεταμέλεια της ανταμείβεται καθώς ο ζητιάνος δεν είναι άλλος από τον βασιλιά. Στη βασιλοπούλα και το βάτραχο, η βασιλοπούλα θυσιάζεται φιλώντας το βάτραχο που η αγάπη της μεταμορφώνει σε βασιλιά. Στο σπόρο του αυτοκράτορα, κερδίζει η τιμιότητα και η ειλικρίνεια ακόμα και όταν δεν έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Στους μουσικούς της Βρέμης ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις επιθυμίες μας και με τους τρόπους που μπορούν αυτές να επιτευχθούν. Η συνεργασία είναι απαραίτητο συστατικό. Στον Πινγκ και την Πονγκ καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι να στηριζόμαστε στα πόδια μας. Τέλος στη χήνα με τα χρυσά φτερά βλέπουμε πως η καλοσύνη και το δίκαιο είναι αξίες που βγαίνουν νικήτριες στις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Οι ηθοποιοί ανταποκρίνονται επάξια στους γρήγορους ρυθμούς της παράστασης, στις κινησιολογογικές απαιτήσεις και στην εναλλαγή των υπέροχων κοστουμιών. Αξιοσημείωτη και η απόδοση των τραγουδιών. Εντυπωσιακά σκηνικά στροβιλίζονται στους ρυθμούς του βαλς. Πανέμορφες οι πολύχρωμες περούκες. Ξεχωριστή η σκηνή με το πολύχρωμο γαϊτανάκι στην κινούμενη πλατφόρμα!

Άλλος είσαι με αυτά που φοράς, η αγάπη όμως είναι ίδια. Αν σπείρεις καλοσύνη θα θερίσεις φίλους. Ανθρώπινες αξίες σημαντικές για τη ζωή όλων δοσμένες μέσα από την αμεσότητα των παραμυθιών. Μια παράσταση που συνδυάζει την κλασσική μουσική με διαχρονικές αξίες. Ένας δύσκολος αλλά επιτυχημένος συνδυασμός από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τον πολλά υποσχόμενο θίασο της στο θέατρο Κιβωτός.

info

Η παράσταση "Το βαλς με τα παραμύθια" παρουσιάζεται κάθε Κάθε Κυριακή 11:15 & 15:00 στο θέατρο Κιβωτός.

Περισσότερα... κλικ εδώ

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη