Είδαμε: «Οικογένεια Addams» στο θέατρο Βέμπο. Μια διασκεδαστική φιλοσοφία της ζωής!

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Βέμπο
  • Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλου
  • Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Μαρία Σολωμού, Ευαγγελία Μουμούρη, Κων. Καζάκος, Demy, Άρης Μακρής, Βασ. Αξιώτης

Οικογένεια Addams στο Θέατρο Βέμπο

Μια διασκεδαστική φιλοσοφία της ζωής!

Η «Οικογένεια Addams» είναι από τις παραστάσεις που έκαναν αίσθηση την χρονιά που μας πέρασε. Αυτός πιθανολογώ είναι και ο λόγος που συνεχίζεται και φέτος στο θέατρο Βέμπο κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Η θρυλική πια ιστορία των Addams, που έχει περάσει από όλα τα στάδια τέχνης και έχει εμπνεύσει από εικαστικούς και κειμενογράφους, μέχρι σκηνοθέτες κινηματογράφου και μουσικούς δεν είναι παρά μια φιλοσοφημένη ματιά πάνω στο φαινόμενο της ζωής. Και αυτό το τόσο βαθύ και κάποιες φορές αβάσταχτο θέμα, είναι τόσο ωραίο να παρουσιάζεται ανάλαφρα μέσα από χορό και τραγούδι.

Η Θέμις Μαρσέλου δημιούργησε μια παράσταση στα μέτρα μας, κάνοντας μια απόδοση του κειμένου των Marshall Brickman και Rick Elice η οποία είναι γαργαριστή, ρέουσα, έχει χιούμορ και μιλιέται πάνω στην σκηνή, αποφεύγοντας τις, ακαδημαϊκού τύπου, μεταφράσεις που συνηθίζουμε να βλέπουμε στα ελληνικής απόδοσης musical που πολλές φορές ψάχνεις να βρεις το νόημα της φράσης. Επίσης δημιούργησε ωραίους νέους στίχους πάνω στους αγγλικούς του Andrew Lippa που συνέχιζαν τις αρετές της μετάφρασής της. Στη δε σκηνοθεσία της δημιούργησε ωραίες ατμόσφαιρες, έντονες εναλλαγές και γρηγοράδα. Εκείνο που θα ήθελε μια προσοχή – αν και μπορεί να συνέβη λόγω πρεμιέρας - είναι το όλο εγχείρημα σε κείμενο και σκηνοθεσία να είναι πιο «σφιχτό». Υπήρξαν κάποιες λίγες στιγμές φλυαρίας.

Η Μαρία Σολωμού υπήρξε η ιδανική Morticia Addams. Μέσα από την, επίτηδες, στυλιζαρισμένη ερμηνεία της, έβγαζε γέλιο, ήταν απολαυστική και γοητευτική. Εξ' ίσου καλή στο χορό και στο τραγούδι. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος στον ρόλο του Gomez Addams επαναλάμβανε για ακόμη μια φορά αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Είχε χιούμορ, ήταν εντός του κλίματος στις πιο συγκινητικές στιγμές και έφερε στα μέτρα του τον χορό και το τραγούδι. Κάποιες φορές του έλειπε το κέφι. Το ζεύγος Καζάκου – Μουμούρη ταιριαστό και κεφάτο υποκριτικά με την Ευαγγελία Μουμούρη να είναι απολαυστική στα σόλο της. Ο «θείος» του Βασίλη Αξιώτη και η «γιαγιά» της Θέμιδας Μαρσέλου ήταν δύο ευχάριστες νότες στην παράσταση ενώ το νεαρό ζευγάρι Demy – Άρη Μακρής, ταιριαστό και εξαιρετικό στα μουσικά κομμάτια, αλλά και στην πρόζα, με τον Άρη Μακρή να μην έχει ξεκαθαρίσει μέσα του την διαφορά θεατρικής σκηνής και συναυλιακού stage.

Απολαυστικές χορογραφίες από την Άννα Αθανασιάδη, ιδανικά κοστούμια από την Παναγιώτα Κοκκορού και εμπνευσμένα σκηνικά από την Μαίρη Τσαγκάρη και όμορφοι λειτουργικοί φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Για να μην φλυαρώ ήταν μια δουλειά συνόλου που λειτούργησε σκηνικά. Αξίζει να αναφέρουμε τον Ηλία Καλούδη ο οποίος μέσα από την μουσική διεύθυνση και την διδασκαλία της ορχήστρας έκανε μια επταμελή ορχήστρα να ακούγεται τόσο «μεγάλη» που κάποιες φορές νόμιζες ότι ακούς το cd.

Η «Οικογένεια Addams» του Μεταξουργείου έχει ζωντάνια, είναι φρέσκια, ζωηρή, με άποψη και θέση στην ζωή και την τέχνη.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη