Το Τραγούδι της εβδομάδας

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας!

Ένα χέρι χαράζει μια γραμμή. Δεν είναι καθρέφτης, ούτε τοίχος. Αφήνει την μια πλευρά να δει την άλλη, αρκεί να το θελήσει. Πότε όμως, είσαι έτοιμος να δεις; Σε εκείνη, την άλλη πλευρά κατοικεί ένα πλάσμα που είναι έτοιμο σχεδόν «από πάντα». Του μοιάζεις πολύ, μόνο που αυτό δεν έχει τόσο έντονα χρώματα την ώρα της γέννησης. Όχι από αδυναμία, αλλά από το μέσα του φως. Σε περιεργάζεται, σε προστατεύει, σου μιλά. Το ακούς;

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Σωκράτης Μάλαμας - Του ανέμου το φτερό!

Είναι η πνοή της όταν περνά από κοντά σου, που μοιάζει να σε παρασέρνει στην άκρη του γαλαξία. Είναι εκείνη η στιγμή που νιώθεις πως ο Θεός μέσα σου φυσά τη μικρή φλόγα και την κάνει δυνατή φωτιά, να λιώνει σίδερο. Αρχίζει τότε να σφυρηλατεί ρυθμικά την πυρωμένη μάζα. Περπατάς στα πιο απομακρυσμένα σοκάκια του μυαλού και ακούς γύρω σου τον ήχο της πιο βαριάς πανοπλίας που σε κρατά ριζωμένο σε πλάνες πρότυπων που όμως καθημερινά καταρρέουν.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Μανώλης Φάμελλος - Δυο κομμάτια!

Έχω μέσα μου δυο παιδιά, ένα άτακτο και ένα υπάκουο. Το ένα τρέχει στην περίμετρο της γης και αλλάζει τις μέρες σε νύχτες με τον βηματισμό του. Πετά στο γαλαξία και για παιχνίδι αλλάζει θέση στα αστέρια. Το άλλο μένει να με κοιτά στο πάτωμα ενός δωματίου και να παίζει τα παιχνίδια των καιρών. Στέκεται και περιμένει την τροφή από το στήθος της μητέρας. Το πρώτο πίνει γάλα από το σύννεφο και νερό από τον Κρόνο. Το φυλακισμένο κοιμάται τις νύχτες μέσα στα κάγκελα της κούνιας, το ελεύθερο κρέμεται από πλανήτες και κάνει κούνια.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Ρους - Λουλούδι του δρόμου!

Ο άνεμος περνά από το σοκάκι και αναστατώνει τα βαριά σιδερένια ρολά. Περνά ανάμεσα από τις σκουριασμένες μικρές τρύπες που η πολυκαιρία έχει δημιουργήσει και σφυρά. Μοιάζει στις σκέψεις μου για εμάς, που φέρνουν ζάλη. Εικόνες, αγκαλιές και ακόμα ακούω βήματα. Εκείνα που περίμενα όταν ερχόσουν. Εκείνα που με άφησαν παγωμένο το τελευταίο βράδυ να σε κοιτώ. Αυτά που με ακολούθου και αφήνουν πετραδάκια πίσω μου για να βρω και πάλι το δρόμο για τον εαυτό μου.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Γιάννης Κότσιρας - Ποιο παραμύθι να βρω!

Ξάπλωσα. Έκλεισα το φως και σκέπασα το μόνο κορμί. Ένιωσα το κρύο να περνά από το σπασμένο τζάμι του παιδικού μου εφιάλτη. Ακόμα πιο παγωμένο το σπαθί που κρατώ κάτω από το μαξιλάρι για να σκοτώνω που και που το δράκο. Τα πόδια μου είναι κρύα. Δεν είσαι εδώ.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας | Ρίτα Αντωνοπούλου - Θανάσης Αλευράς - Έλα και πάμε!

Με επίσημο κουστούμι ξαπλωμένος στο πάτωμα, δυο ποτήρια με κόκκινο κρασί και γύρω κεράκια που δείχνουν τη σκιά μου μεγαλύτερη. Θέλω να κάνω την πρόταση. Δεν είσαι εδώ. Κοιτώ το φως από πάνω μου και ψάχνω τον ήλιο. Κρέμεται ακίνητο. Το ίδιο και ο ήλιος. Κρέμεται και μένει ακίνητος. Ψέμα. Αυτός ταξιδεύει.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Πάνος Παπαϊωάννου - Χρυσόστομος Καραντωνίου - Τα φώτα στην πλατεία!

Τα φώτα σβήνουν, η πόρτα κλείνει και εσύ αφήνεις τα κλειδιά με ανακούφιση στη τσάντα πριν την ταχτοποιήσεις στην πλάτη. Περίμενες μια εβδομάδα για αυτή τη μέρα. Πριν λίγο γύρισες τις σελίδες από το επιτραπέζιο ημερολόγιο, δεν αφήνειςποτέ την Παρασκευή να μένει εκεί για ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Νίκος Πορτοκάλογλου - Εισητήριο!

Και γυρνάς την κλεψύδρα... ξαναρίχνεις το ζάρι και τώρα μετακινείς περισσότερο το πιόνι σου. Κόκκινο είναι ή πράσινο;Αυτή τη φορά διάλεξες το κίτρινο. Κάθε φορά το ίδιο παιχνίδι... και πάντα να μην ξέρεις τις απαντήσεις και πάντα να προσπαθείς να φέρεις τις εξάρες. Δεν σου αρέσει αυτό το επιτραπέζιο. Εσύ πάντα έπαιζες μόνος στο σαλόνι με το τρένο σου. Το οδηγούσες πάνω στις ράγες και έκανες κύκλους, πολλούς γύρω σου. Μικρός ρωτούσες τη μητέρα που πηγαίνει... αργότερα εκείνη ρωτούσε εσένα.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Σελίδα 1 από 14