Το Τραγούδι της εβδομάδας

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας!

Ξάπλωσα. Έκλεισα το φως και σκέπασα το μόνο κορμί. Ένιωσα το κρύο να περνά από το σπασμένο τζάμι του παιδικού μου εφιάλτη. Ακόμα πιο παγωμένο το σπαθί που κρατώ κάτω από το μαξιλάρι για να σκοτώνω που και που το δράκο. Τα πόδια μου είναι κρύα. Δεν είσαι εδώ.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας | Ρίτα Αντωνοπούλου - Θανάσης Αλευράς - Έλα και πάμε!

Με επίσημο κουστούμι ξαπλωμένος στο πάτωμα, δυο ποτήρια με κόκκινο κρασί και γύρω κεράκια που δείχνουν τη σκιά μου μεγαλύτερη. Θέλω να κάνω την πρόταση. Δεν είσαι εδώ. Κοιτώ το φως από πάνω μου και ψάχνω τον ήλιο. Κρέμεται ακίνητο. Το ίδιο και ο ήλιος. Κρέμεται και μένει ακίνητος. Ψέμα. Αυτός ταξιδεύει.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Πάνος Παπαϊωάννου - Χρυσόστομος Καραντωνίου - Τα φώτα στην πλατεία!

Τα φώτα σβήνουν, η πόρτα κλείνει και εσύ αφήνεις τα κλειδιά με ανακούφιση στη τσάντα πριν την ταχτοποιήσεις στην πλάτη. Περίμενες μια εβδομάδα για αυτή τη μέρα. Πριν λίγο γύρισες τις σελίδες από το επιτραπέζιο ημερολόγιο, δεν αφήνειςποτέ την Παρασκευή να μένει εκεί για ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Νίκος Πορτοκάλογλου - Εισητήριο!

Και γυρνάς την κλεψύδρα... ξαναρίχνεις το ζάρι και τώρα μετακινείς περισσότερο το πιόνι σου. Κόκκινο είναι ή πράσινο;Αυτή τη φορά διάλεξες το κίτρινο. Κάθε φορά το ίδιο παιχνίδι... και πάντα να μην ξέρεις τις απαντήσεις και πάντα να προσπαθείς να φέρεις τις εξάρες. Δεν σου αρέσει αυτό το επιτραπέζιο. Εσύ πάντα έπαιζες μόνος στο σαλόνι με το τρένο σου. Το οδηγούσες πάνω στις ράγες και έκανες κύκλους, πολλούς γύρω σου. Μικρός ρωτούσες τη μητέρα που πηγαίνει... αργότερα εκείνη ρωτούσε εσένα.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας. Πάνος Μουζουράκης - Μη βιαστείς!

Κοιτάς το ρολόι, αφήνεις την κούπα στον πάγκο της κουζίνας, τρέχεις στην πόρτα κουβαλώντας τα απαραίτητα για το γραφείο. Προσπαθείς να ισορροπήσεις όσα κρατάς στα χεριά, την ώρα που γυρνάς το κλειδί. Έχεις αργήσει, επιλέγεις να κατέβεις από τις σκάλες, το ασανσέρ θα αργήσει να έρθει.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας. Ελένη Τσαλιγοπούλου - Το θεριό!

Κάποτε κοιτούσες κάτω από το κρεβάτι να δεις αν είναι εκεί. Αν άκουγες θόρυβο φώναζες τους γονείς. Το φως άναβε και εκεί· άλλος κανείς. Μόνο εσύ και οι γονείς. Μια τρυφερή αγκαλιά και όλα έμοιαζαν ιδανικά. Σταματούσαν όλοι οι θόρυβοι, παρόλο που ήσουν σχεδόν σίγουρος πως άκουγες την ανάσα του.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας! Παυλίνα Βουλγαράκη - Φέρ' τα μου όλα πίσω!

Με τη γροθιά σκουπίζει τα δάκρυα στο είδωλο, με τα νύχια σκίζει το στήθος να ακουστεί η ηχώ από την απουσία της καρδίας και ο καθρέφτης σπάει. Φυσά το μέσα της και την πετά στα αρχαία δράματα. Θυσίες και νίκες , θύματα και μνηστήρες και εκείνη στο βωμό. Σε ποιο θεό να ορκιστεί την επιστροφή των χαρισμένων και ποιανού των κεκτημένων.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας! Κώστας Τσίρκας - Μυρτώ Βασιλείου - "Η χώρα μου"!

Περπατάς στους δρόμους και νιώθεις να πετάς σε βροχερό ουρανό, τα ποτάμια στη άκρη του δρόμου είναι δάκρυα περαστικών, εκεί πνίγουν τα όνειρα τους. Δεν βλέπεις πρόσωπα μόνο γκρίζα σύννεφα. Το χρώμα έχει φυλακιστεί στην οθόνη μιας συσκευής. Ρουφά το βλέμμα σου - το καταπίνει.

Σχετικά άρθρα με λέξη κλειδί:
Σελίδα 1 από 14