Συνέντευξη: Jamming Funkers «Η κρίση φέρνει τέχνη»!

Πληροφορίες

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Παραστάσεις σε επανάληψη | Θέατρο

Ποιες παραστάσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μία χρονιά; ... Περισσότερα...

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Δημοφιλείς Νέες Παραστάσεις | Θέατρο σεζόν 2023 - 2024

Οι πιο δημοφιλείς νέες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν Περισσότερα...

Jamming Funkers

Η κρίση φέρνει τέχνη

 

Οι Jamming Funkers, ένα συγκρότημα γεμάτο τρέλα και φαντασία, ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς τις μουσικές του περιπλανήσεις και με διάθεση για πειραματισμούς υπόσχεται πολλά.
Εμείς συναντήσαμε δύο από αυτούς λίγο πριν την πρεμιέρα τους στο «Γυάλινο Upstage» και…ιδού το αποτέλεσμα…

 


M.C: Ας ξεκινήσουμε με… τις συστάσεις!

Ι.Ν: Ερρίκος Σπηλιωτόπουλος στο μπάσο, Πλάτωνας Παπαδημητρίου στην ηλεκτρική κιθάρα, Σπύρος Τσοπελάκος στα τύμπανα, Όλγα Γαλανάκη στα πλήκτρα και Ιώ Νικολάου στο τραγούδι. Όλοι μαζί είμαστε οι JammingFunkers, ένα συγκρότημα του οποίου οι μουσικές επιλογές δεν εξαρτώνται από ένα συγκεκριμένο είδος, παίζουμε από pop, rock, funkμέχρι RnBκαι soul.

M.C: Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον Ερρίκο και τον Πλάτωνα και σιγά- σιγά εισχώρησαν και τα υπόλοιπα μέλη. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξουν τη φωνή της μπάντας, πώς, ακούγοντάς σε να τραγουδάς με το Μίμη Πλέσσα, σκέφτηκαν πως εσύ θα ταίριαζες σε μία τέτοια ιδέα ;

Ι.Ν: Όταν μου πρότειναν τα παιδιά να συνεργαστούμε δεν ήξεραν ότι εγώ είχα συνεργασία με τον Κ. Μίμη Πλέσσα. Η πρότασή τους με βρήκε αμέσως θετική, γιατί ήταν μια ιδέα που πάντα μου άρεσε και περίμενα χρόνια να βρω μια ευκαιρία για να υλοποιήσω αυτή τη μεγάλη μου επιθυμία. Το κομμάτι της συνεργασίας μου με τον Κ. Πλέσσα είναι κάτι ξεχωριστό, μια τρίχρονη εμπειρία ανεπανάληπτη για μένα, που μου προσέφερε πάρα πολλά  και ακόμη και τώρα μου προσφέρει. Για παράδειγμα, το πρώτο κομμάτι μας που θα κυκλοφορήσει είναι το «Lalunanegra», μια διασκευή του «Με πήρε η νύχτα» του Κ. Πλέσσα που τραγούδησε η Κα. Τζένη Βάνου. Εμείς το παρουσιάζουμε με νέο, «πειραγμένο» ήχο και ισπανικούς στίχους της συγγραφέως Χρυσούλας Μολογιάννη. Ένα κομμάτι, που «από τα χέρια μου» περνάει για δεύτερη φορά, μιας και στο παρελθόν το έχω ερμηνεύσει ξανά για τις ανάγκες της ταινίας του Ερρίκου Ανδρέου, «Μοιραία σχέση».

M.C: Σε κάθε ομάδα υπάρχουν συγκεκριμένες γραμμές ισορροπίες ,που ακολουθούνται προκειμένου να μην επικρατήσει το χάος. Στη δική σας ομάδα, πώς έχουν μοιραστεί οι «αρμοδιότητες» ;

Ι.Ν: Η αλήθεια είναι πως δεν έχω συναντήσει πιο δημοκρατική μπάντα (γέλια)! Δεν υπάρχουν ρόλοι ή αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στον καθένα ξεχωριστά. Φυσικά, ο καθένας καταθέτει τις απόψεις του με βάση το προσωπικό γούστο και την εμπειρία του αλλά στο τέλος η απόφαση για το οποιοδήποτε θέμα λαμβάνεται με τη συναίνεση όλων.

M.C: Σήμερα που , πολλές φορές, η ποσότητα παίρνει μαζί της στην «κατηφόρα» και την ποιότητα, δε φοβάστε πως κάποια στιγμή θα υπάρξουν εμπόδια που θα σας αναγκάσουν να επιλέξετε μια διαφορετική οδό, από αυτή που προτιμάτε ;

Ι.Ν: «Η κρίση φέρνει τέχνη», αυτό είναι το δόγμα στο οποίο προσωπικά πιστεύω. Εξαιρώντας το οικονομικό κομμάτι, τώρα είναι μια καλή περίοδος για να αναδειχθεί η καλή και ποιοτική δουλειά. Τα εμπόδια είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άλλωστε, η επιτυχία δεν ήταν ποτέ απλή υπόθεση. Εάν κάνεις αυτό που αγαπάς δε φοβάσαι το ρίσκο. Ακόμη κι αν αποτύχεις, απλώς αλλάζεις τους στόχους σου.

M.C: Και η λέξη «δισκογραφική» τι σας λέει ;

I.N: Προς το παρόν δε μας λέει (γέλια). Από τη στιγμή που τα CDsδίνονται δωρεάν με περιοδικά και εφημερίδες δεν έχουμε και πολλά πράγματα να πούμε με μια δισκογραφική εταιρεία.

Π.Π: Δυστυχώς, ο τομέας της δισκογραφίας έχει φθάσει σε ένα τέλμα. Πλέον, πρέπει να επωμίζεσαι προσωπικά το κόστος μιας δουλειάς, κάτι που ,δεδομένης της κατάστασης, δεν είναι πάντα εφικτό. Σ’ αυτό σαφώς έχει συμβάλλει και το διαδίκτυο, το οποίο έχει σταματήσει τα πάντα. Γι’ αυτό, ό, τι νέο έχει να παρουσιάσει κάποιος, το παρουσιάζει μόνο πάνω στη σκηνή, πια. Εμείς γι’ αυτό ακριβώς ενδιαφερόμαστε. Θέλουμε να φτιάχνουμε κομμάτια τα οποία θα υποστηρίζουν την ομάδα μας και θα παρουσιάζονται στα liveμας, όχι για να τα «πουλήσουμε». Θα κυκλοφορήσουν πιθανόν και μέσω διαδικτύου, αλλά όχι σε βινύλιο. Οι εραστές του βινυλίου πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται τους «JammingFunkers» (γέλια).

M.C: Θα ήσασταν θετικοί στην πρόταση μιας δισκογραφικής η οποία θα ζητούσε να μπει η δουλεία σας σε μια συγκεκριμένη «φόρμα» ;

Π.Π: Σαφώς και όχι. Θα μας χαροποιούσε η πρόταση μια εταιρείας, η οποία θα ήθελε να προωθήσει τη δουλειά που κάνουμε, χωρίς να την αλλάξει. Το να μπούμε σε δρόμους που θα μας αποκόψουν από αυτό που θέλουμε πραγματικά να κάνουμε, δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχουν χρήματα πια, ας μας μείνει τουλάχιστον η μουσική που αγαπάμε.

M.C: Κι όσον αφορά τα κομμάτια που ετοιμάζετε…

Ι.Ν: Τα περισσότερα είναι ημιτελή αλλά δουλεύουμε συνεχώς και σε μικρό χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμα. Βέβαια, έχουμε ήδη ένα κομμάτι, το «Lalunanegra», όπως ανέφερα και πριν, το οποίο είναι ήδη έτοιμο και θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Κάπου εδώ, πρέπει να αναφερθώ στη Χρυσούλα Μολογιάννη, μια επιτυχημένη συγγραφέα, η οποία μας έκανε την τιμή να γράψει τους στίχους σε αυτό όπως και σε άλλο ένα κομμάτι μας. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, μια συνεργάτιδα που μας έχει βοηθήσει όσο κανένας και έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα μας.

M.C: Τελειώνοντας, θα ήθελα να μας πείτε για τις εμφανίσεις στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Π.Π: Θα παίζουμε κάθε Πέμπτη στο «Γυάλινο Upstage», εκτός από την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου και σε κάθε live θα είναι μαζί μας ένας ιδιαίτερος καλεσμένος. Στην πρεμιέρα θα είναι μαζί μας ο Κ. Πλέσσας, ο οποίος θα παίξει στο πιάνο το κομμάτι μας στην αρχική του μορφή και η Ραλλία Χρηστίδου, μία ,υπερβολικά ταλαντούχα και απαλλαγμένη από κάθε είδους κόμπλεξ, καλλιτέχνιδα, η οποία μας κάνει την τιμή να τραγουδήσει για εμάς. Την αγαπάμε πάρα πολύ και μας τιμά ιδιαίτερα η συμμετοχή της, γι’ αυτό κι εμείς ετοιμάζουμε «εξέδρα» για τα liveτης(γέλια)! Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μαζί μας το Νίκο Μίχα. Οι άλλοι δύο καλεσμένοι είναι έκπληξη! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε δίπλα μας όμορφους ανθρώπους, οι οποίοι μας στηρίζουν, γι’ αυτό οφείλουμε σε όλους τους ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

M.C: Καλή αρχή! Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

video

Με την υποστήριξη μας:

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα