Λέοναρντ Κοέν - Ο λογοτέχνης της μουσικής στις εκδόσεις Ιανός!

«Με βαθιά θλίψη ενημερώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης, Leonard Cohen απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές της μουσικής. Ένα μνημόσυνο θα λάβει χώρα στο Λος Άντζελες στο μέλλον. Η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους της».

Με αυτό το λιτό μήνυμα, από την επίσημη σελίδα του στο Facebook , δημοσιοποιήθηκε ο θάνατος του μεγάλου Καναδού λογοτέχνη, συνθέτη και τραγουδιστή Λέοναρντ Κοέν, που έφυγε από τη ζωή στις 10 Νοεμβρίου 2016 στα 82 χρόνια του.

Δύο βιβλία του, μεταφρασμένα στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις IANOS, στη σειρά IANOS ο Μελωδός. «Το βιβλίο του πόθου» σε μετάφραση Ιωάννας Αβραμίδου που περιλαμβάνει και σχέδια του ίδιου. Πρόκειται για μια εξαιρετική ποιητική συλλογή, εμπλουτισμένη με χιουμοριστικά και προκλητικά σκίτσα του συγγραφέα. Το βιβλίο περιέχει όλα τα στοιχεία της καλλιτεχνικής γλώσσας του Λέοναρντ Κοέν, που του προσέφερε διεθνή αναγνώριση.

Και «Η μουσική του ξένου Επιλογή από ποιήματα και τραγούδια» σε μεταγραφή της Λίνας Νικολακοπούλου, στο οποίο καταθέτει την αγωνία και την ταραχή του για τους ανθρώπους και τον κόσμο, όπως τον προσλαμβάνει εκείνος.

Επίσης, από στη σειρά Μικρός ΙΑΝΟS κυκλοφορεί και το βιβλίο του Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη «Τροβαδούροι». Ένα βιβλίο με κείμενα για τον Κοέν και τον Ντύλαν, για τον Βαν Μόρισον και τον Νηλ Γιάνγκ, τον Τζον Λένον και τον Τζόνι Κας, που είναι πάντα παρόντες με τις μελωδίες τους, με το ήθος τους, με τον τρόπο ζωής τους.

 

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη