Συναυλίες & Lives

Είδαμε: H Άννα Βίσση στο Ηρώδειο

4.3k
Η Άννα Βίσση στο Ηρώδειο
ΧώροςΗρώδειο
ΣυντάκτηςΔιονύσης Χριστόπουλος

Μία τραγουδίστρια σύμβολο για τρεις τουλάχιστον γενιές, σταρ πρώτης γραμμής, εδώ και πολλές δεκαετίες, πρωτοπόρα, συνεχώς εξελισσόμενη και μεταβαλλόμενη, η Άννα Βίσση έβαλε στο λαμπερό ψηφιδωτό της 50χρονης καριέρας της ένα ακόμα κομμάτι. Μια μεγαλειώδη εμφάνιση στο Ηρώδειο, που επιβεβαιώνει τη φήμη της, την καριέρα και τον τίτλο της απόλυτης Ελληνίδας star.

vissi6.jpg

Την απάντηση στις αρχικές συζητήσεις για το αν ο χώρος είναι κατάλληλος για μια ερμηνεύτρια με το ρεπερτόριο της Άννας Βίσση, έδωσε το κοινό που εξάντλησε τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας της στο Ηρώδειο μέσα σε τέσσερις ώρες, προκαλώντας την ανάγκη και δεύτερης συναυλίας, που επίσης έγινε sold out σε χρόνο ρεκόρ.

vissi5.jpg

Σε αυτά τα δύο ρεκόρ, η Άννα Βίσση απάντησε με μία συναυλία, που ακόμα και οι πιο δύσπιστοι θα χειροκροτούσαν. Θα χειροκροτούσαν τον επαγγελματισμό της, το σκηνικό της μεγαλείο, τη σπάνια φωνή της, τις παθιασμένες ερμηνείες της και την ιδιαίτερη αισθητική της.

Όλα ξεκίνησαν με το intro του μουσικού συνόλου «Φιλαρμόνια» που αποτελούνταν κυρίως από έγχορδα, βιολιά και τσέλα, που υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη, πλημμύρισαν το Ηρώδειο με γνωστές μελωδίες τραγουδιών της Άννας Βίσση.

vissi76.jpg

Στην κορύφωση της μουσικής, η Άννα Βίσση με το στραφταλιζέ φόρεμά της περπατά τα σκαλιά της σκηνής του Ηρωδείου. Λούζεται από τη μουσική, το φως και τα χειροκροτήματα. Υποκλίνεται εν μέσω κραυγών και ξεκινά να ερμηνεύει τις πρώτες νότες. «Για ένα όνειρο ζούμε». Ένα από τα γνωστά τραγούδια της όπερας «Μάλα», ήταν αυτό που επέλεξε να ξεκινήσει τη συναυλία της. Εμφανώς συγκινημένη, αλλά με σταθερή φωνή και ερμηνεία στο τραγούδι ξεκίνησε ένα μουσικό ταξίδι που συνεχιζόταν με αμείωτο πάθος για τις επόμενες σχεδόν τέσσερις ώρες.

vissi67.jpg

Τα τραγούδια που επέλεξε για το πρώτο μέρος ήταν κυρίως οι γνωστές της μπαλάντες. Τραγούδια από τη «Μάλα», το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε σε μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή με τον τίτλο «Σ’αγαπώ (Αχ περιστέρι μου)», το πρώτο τραγούδι που της έγραψε ο Νίκος Καρβέλας με τον τίτλο «Κρύβαμε την αγάπη μας», αλλά και τραγούδια ταυτισμένα με την πορεία της όπως τα «Μαύρα γυαλιά» και το «Αυτή τη φορά», που αποθεώθηκαν από το κοινό.

Ανάμεσα στις «εκπλήξεις» ένα τραγούδι που η Άννα Βίσση δεν έχει πει ποτέ σε ζωντανή εμφάνιση από το άλμπουμ «Ρε», με τον τίτλο «Διαδήλωση», όπως είπε και η ίδια ένα από τα πιο «έντεχνα» τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ, αν και δηλώνει με τα λόγια και τις πράξεις της κατά των μουσικών διαχωρισμών.

vissi789.jpg

Στο πρώτο μέρος ξεχώρισε και το κομμάτι των πιο «ξεσηκωτικών» τραγουδιών, όπου με την ορχήστρα και μέλη της προσωπικής της μπάντας, έκαναν το Ηρώδειο να χορεύει σε ρυθμούς «Ρε» και «Ξανά Μανά». Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια unplugged ερμηνεία του τραγουδιού «Για τελευταία φορά», με τη συνοδεία μόνο της κιθάρας του Δημήτρη Σιάμπου.

Στο δεύτερο μέρος, μέσα στο μαύρο αστραφτερό κοστούμι της και με τη συνοδεία της Ακαδημαϊκής Χορωδίας Νέων, η Άννα Βίσση ερμήνευσε πρώτα το «Γιασεμί». Το παραδοσιακό τραγούδι της Κύπρου που αγαπά να ερμηνεύει. Ακολουθεί η «Ελένη», τα «Μαθητικά τα χρόνια», το «Αγάπη είναι», το «Ερωτευμενάκι» το εμβληματικό «Παραλύω», που με εισαγωγή με κλαρίνο και τη συνοδεία σαξόφωνου του δόθηκε μια ξεχωριστή θέση μέσα στο πρόγραμμα και αποθεώθηκε από το κοινό. Όσο η συναυλία προχωρούσε κορυφώθηκε σε ένα μεγάλο πάρτι. «Λάμπω», «Δεν σ’ αλλάζω», «Όσο έχω φωνή» έκαναν τους θεατές να σηκωθούν από τις θέσεις τους ενθουσιασμένοι από τις «γεμάτες» ενορχηστρώσεις του Αλέξιου Πρίφτη.

vissi89.jpg

Κάπου εκεί, λίγο πριν το τέλος ήταν η στιγμή του Νίκου Καρβέλα. Η Άννα Βίσση, τον ευχαρίστησε, τον σήκωσε στη σκηνή και οι νότες του πιάνου που τις «χτυπούσε» ο ίδιος με τον γνώριμο τρόπο του «μαρτύρησαν» το «Δώδεκα». Ίσως το πιο εμβληματικό τραγούδι της πορείας της, αρχικά η Άννα Βίσση το ερμήνευσε ως πιάνο-φωνή και στη συνέχεια τη συνόδευσε με υπέροχη ενορχήστρωση η «Φιλαρμόνια». Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Άννα Βίσση και Νίκος Καρβέλας είχαν ένα μικρό σκηνικό σόλο, αφού τραγούδησαν τους «Δαίνομες» σε μια ιστορική συνύπαρξη, ο Νίκος Καρβέλας αφιέρωσε στην Άννα Βίσση ένα νέο τραγούδι που έγραψε για εκείνη, ως δώρο για τα 50 της χρόνια στο τραγούδι, που συγκίνησε ιδιαίτερα την ίδια και ολοκλήρωσαν μαζί την παρουσία του συνθέτη στη σκηνή με το τραγούδι τους «Στα 79».

vissy56.jpg

Η βραδιά δεν είχε τελειώσει ακόμα, αφού μας επιφύλασσέ δύο ακόμα «μεγάλες στιγμές». Μια μοναδική ερμηνεία της Άννας Βίσση στο «Δε θέλω να ξέρεις» και ένα επιβαλλόμενο encore με το «Μην ψάχνεις την αγάπη».

vissi65.jpg

Η Άννα Βίσση θα μπορούσε να τραγουδά άλλες τρεις ώρες, εμείς θα μπορούσαμε να την ακούμε για άλλη μια ζωή, αλλά μία από τις πιο εμβληματικές και ιδιαίτερες βραδιές του Ηρωδείου τα τελευταία χρόνια έπρεπε να τελειώσει. Συγκινήθηκε και συγκίνησε, ταίριαξε στις υπέροχες ενορχηστρώσεις που Αλέξιου Πρίφτη που ανέδειξαν τη φωνή και τις μελωδίες των τραγουδιών της, έλαμπε μέσα στους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και ακουγόταν δυνατά και αστραφτερά σε όλο το Ηρώδειο.

vissi677.jpg

Η Άννα Βίσση έδωσε στον κόσμο που την τίμησε ευλαβικά για τα 50 χρόνια της στο Ηρώδειο ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που θα περάσει στα «ήμουν κι εγώ εκεί» των συναυλιακών ημερολογίων. Ακολουθεί δεύτερη συναυλία της την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, αλλά δυστυχώς για όσους δεν έχουν εισιτήριο είναι sold out.

vissi67.jpg

Η συναυλία ηχογραφήθηκε και θα κυκλοφορήσει από την Panik Gold σε special edition.

Μέρος των εσόδων από τις δύο συναυλίες θα διατεθούν για να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα. Από το 1937, με 220 άτομα, εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό και 6 κέντρα σε όλη την Ελλάδα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο, υποδέχεται καθημερινά 1.100 βρέφη, παιδιά αλλά και ενήλικες με αναπηρία και τους προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα αποκατάστασης.

Info:

Η Άννα Βίσση
θα δώσει μία ακόμα συναυλία στο Ηρώδειο
Στο Ηρώδειο την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Περισσότερα

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

Σχετικά Άρθρα

Ο Sting στο Ηρώδειο
Συναυλίες 2024 & Lives Αθήνα

Ο Sting στο Ηρώδειο

O Sting επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για μια συναυλία στο...

Τραβιάτα στο Ηρώδειο
Παραστάσεις προσεχώς

Τραβιάτα, του Τζουζέππε Βέρντι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο Ηρώδειο

ΤραβιάταΤζουζέππε ΒέρντιΣκηνοθεσία, χορογραφία, σκηνικά: Κωνσταντίνος ΡήγοςΣτο Ηρώδειο 27, 28, 30, 31 Ιουλίου...

Άννα Βίσση σε καλοκαιρινή περιοδεία
Συναυλίες & Lives: Καλοκαιρινές Περιοδείες 2024

Άννα Βίσση | Περιοδεία Καλοκαίρι 2024

Άννα Βίσση Καλοκαιρινή περιοδεία 2024 Αυτό το καλοκαίρι προτιμώ… Άννα Βίσση! Η...

Τόσκα Ηρώδειο
Παραστάσεις περιορισμένες

Τόσκα, του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Τόσκατου Τζάκομο ΠουτσίνιΣκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Ούγκο ντε Άναστο Ηρώδειο1, 2,...