Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη σε συμπαραγωγή OTE TV!

«Νοτιάς»,
Τάσος Μπουλμέτης

 

Ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη «Νοτιάς», σε συμπαραγωγή OTE TV. Η προβολή της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016, από την Feelgood Entertainment σε συνεργασία με την Rosebud 21.

Ο «Νοτιάς» είναι μια αισιόδοξη νεανική κωμωδία με ήρωα έναν χαρισματικό νέο που μεγαλώνει με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του '60, '70 και του '80, με εφόδια την ιστορία και τους μύθους της χώρας. Αποτελεί τη νέα δουλειά του Τάσου Μπουλμπέτη μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας».

Τα γυρίσματα του «Νοτιά» πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε άλλες χαρακτηριστικές τοποθεσίες, όπως η Στοά «Χόλιγουντ» (κατά κόσμον Πανταζοπούλου), το Θέατρο Τέχνης και ο Πειραϊκός Σύνδεσμος. Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, που επιστρέφει στη σκηνοθεσία 12 χρόνια μετά την «Πολίτικη Κουζίνα», περιγράφει: «Είναι μια ταινία που παρακολουθεί την ενηλικίωση ενός παιδιού - η ιστορία ξεκινάει στα μέσα του ΄60, συνεχίζει σε όλη τη δεκαετία του ΄70 και τελειώνει το ΄81.

Είναι ένας δημιουργικός νέος που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πρώτα σκιρτήματα της ερωτικής του ζωής και παρακολουθούμε τον τρόπο που προσπαθεί να τα διαχειριστεί στον κοινωνικό του περίγυρο, στην οικογένειά του και στο περιβάλλον του».

Συμπληρώνει ο πρωταγωνιστής, Γιάννης Νιάρρος, για τον ρόλο του: «Ο Σταύρος καμία διαφορά δεν έχει από έναν έφηβο του σήμερα. Όσο και να επηρεάζεται από τα πολιτικά δρώμενα...τότε ήταν άλλα, αλλά πάλι υπήρχε αστάθεια όπως υπάρχει και τώρα. Πάλι ο κάθε έφηβος πρέπει να βρει τον ρόλο του».

«Είμαστε χαρούμενοι που στηρίζουμε τη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, ενός δημιουργού με αναγνωρίσιμο ύφος και καλλιτεχνική ταυτότητα, έντονα και τα δύο μέσα από τις επιλεγμένες σκηνοθετικές δουλειές του. Μας αρέσουν οι ταινίες για την Ελλάδα, τους ανθρώπους και την ιστορία της και αυτό μας τράβηξε, μεταξύ άλλων, στον Νοτιά», δήλωσε ο Διευθυντής του ΟΤΕ TV, Δημήτρης Μιχαλάκης.

Ο «Νοτιάς» γιόρτασε το κλείσιμο των γυρισμάτων του με ένα πάρτι στο «ΑΘΗΝΕΟ» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, με τη συμμετοχή των ηθοποιών και συντελεστών της ταινίας.

Σύνοψη ταινίας:
Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του '60, '70 και '80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάσος Μπουλμέτης, ενώ στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται ο ανερχόμενος Γιάννης Νιάρρος -στον ρόλο του Σταύρου- και μαζί του οι Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος και ο μικρός Φοίβος Ταραμπίκος. Ειδική εμφάνιση κάνει η Zωζώ Σαπουντζάκη, σε ρόλο-έκπληξη.

Ο «Νοτιάς», μετά την έξοδό του στους κινηματογράφους, θα προβληθεί στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA του OTE TV, σε πρώτη προβολή.

«Νοτιάς» Credits:
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Παραγωγός: ΟΝΙΟΝ ΦΙΛΜΣ – Τάσος Μπουλμέτης
Σε συμπαραγωγή με: ΟΤΕ TV, VIEW MASTER, MAGIKON, Τάσο Μπουλμέτη, ROSEBUD21

Με την ευγενική χορηγία των:
Αθηναϊκή Ζυθοποιία - Μπίρα Amstel, Metaxa, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Ιωνία, Apivita, Aegean Airlines

Εκτέλεση Παραγωγής: View Master Films
Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος - Γιώργος Κυριάκος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Διανομή Ρόλων: Σωτηρία Μαρίνη
Ειδικά Εφέ: Magikon
Έρευνα – εκτέλεση φωτογραφικού υλικού: Ηώ Πάσχου
Κομμωτής: Χρόνης Τζίμος
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου

 

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη