Angry Birds η ταινία! Από 12 Μαΐου στους κινηματογράφους!

Angry Birds The Movie
Το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι γίνεται ταινία
Από 12 Μαΐου στους κινηματογράφους

 

Το AngryBirds, το διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι που έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία, κάνει το πέταγμά του στη μεγάλη οθόνη καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία animation. Στο σκηνοθετικό τους ντεμπούτο οι ClayKaytis και FergalReilly εξαργυρώνουν την εμπειρία που έχουν αποκομίσει δουλεύοντας σε ταινίες του ίδιου είδους, ο πρώτος στο τμήμα κινουμένων σχεδίων στα Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα, Ψυχρά κι Ανάποδα και Μαλλιά Κουβάρια και ο δεύτερος ως εικονογράφος στα Ξενοδοχείο για Τέρατα και Βρέχει Κεφτέδες.

Σύνοψη:

Ο Red/ Ρεντ (το κόκκινο πουλί του παιχνιδιού), αφού χαλάει σε καθημερινή βάση τη
διάθεση και το κέφι των πάντων, εισάγεται εσπευσμένα σε μια ειδική κλινική, ώστε να καταφέρει να διαχειριστεί το οξύθυμο του χαρακτήρα του. Εκεί θα γνωριστεί με διάφορα άλλα, επίσης «προβληματικά», πουλιά και θα αναπτύξουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια. Τα πράγματα κυλάνε αρκετά ήρεμα, ώσπου εμφανίζονται τα γουρούνια και οι ισορροπίες ανατρέπονται. Όταν τα πράγματα σκουραίνουν, θα χρειαστεί να καταφύγουν σε έναν αετό-γκουρού, για να τους προσφέρει καθοδήγηση.

12 Μαΐου στους κινηματογράφους, μεταγλωττισμένο, με υπότιτλους και σε 3D

Διάρκεια:99'

Social Media / Visit:

https://www.facebook.com/AngryBirdsMovie.GR/?fref=ts
https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr
http://feelgoodentertainment.gr/

#AngryBirdsMovie
#AngryBirdsΗΤαινια

#RED
#MightyEagle
#HAL
#STELLA
#BUBBLES

Γιατί τόσος θυμός;

Ήταν Δεκέμβριος του 2009, όταν άνθρωποι από όλον τον κόσμο ξεκίνησαν να κατεβάζουν μαζικά και να παίζουν ένα παιχνίδι στο κινητό τους. Σύντομα το παιχνίδι αυτό θα γινόταν ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή παγκοσμίως. Μικρά πράσινα γουρούνια προσπαθούν να κλέψουν τα αυγά από κάποια πουλιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα πτήσης. Τα πουλιά τσαντίζονται άσχημα. Και πως να μην τσαντιστεί κανείς;! Είναι σαν να έρχεται κάποιος σπίτι σου και να προσπαθεί να πάρει τα παιδιά σου. Το Angry Birds έχει γίνει πιο πολλές φορές download από κάθε άλλο παιχνίδι. Έτσι, λοιπόν, ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή το concept να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με τον παραγωγόJohnCohen (DespicableMe) η ίδια η δομή του κλασικού πλέον παιχνιδιού αποτέλεσετο σημείο από όπου θα ξεκινούσαν οι παραγωγοί. "Στον ίδιο τον πυρήνα του παιχνιδιού βρίσκονται εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν τους σπόρους για μια υπέροχη κωμωδία κινουμένων σχεδίων" σχολιάζει. "Είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε εκτενώς κάποιους χαρακτήρες. Έτσι, θα δείτε ξεχωριστές προσωπικότητες και ιδιοσυγκρασίες. Η βάση της ιστορίας, όμως, παραμένει η ίδια με το παιχνίδι. Τα μοχθηρά γουρούνια έκλεψαν τα αυγά των πουλιών. Εκείνα τα πήραν στο κρανίο και ετοίμασαν μια αποστολή σωτηρίας, ώστε να πάρουν ξανά πίσω τα παιδιά τους".

«Σε όλο αυτό το project συνεργαστήκαμε πολύ στενά με τη ομάδα της Rovio. Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, ένα από τα πρώτα πράγματα που ρωτήσαμε ήταν: "Γιατί τόσος θυμός;"», θυμάται χαρακτηριστικά ο Cohen. "Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε πως ξεκίνησε η διένεξη. Από τη μία έχουμε κάποια πουλιά που δεν μπορούν να πετάξουν και από την άλλη έχουμε τα κακά πράσινα γουρουνάκια. Να, λοιπόν, η ευκαιρία μας να δημιουργήσουμε τον μύθο. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν μια σύνδεση με ένα παιχνίδι. Σπάνια, όμως, το παιχνίδι κρύβει μια ιστορία πίσω από τη δημιουργία του".

O Clay Kaytis που σκηνοθετεί την ταινία μαζί με τον Fergal Reilly, σχολιάζει: "O κόσμος θεωρεί πως επειδή έχει παίξει το παιχνίδι, γνωρίζει και τα θέματα που πραγματεύεται η ταινία. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές στην ταινία".

Έτσι λοιπόν οι παραγωγοί δημιούργησαν μια νέα ιστορία βασιζόμενοι, όμως, σε πολλά στοιχεία που προϋπήρχαν στο παιχνίδι. Σκοπός τους ήταν να κάνουν μια κωμωδία που θα βασιζόταν πολύ στους χαρακτήρες της. "Ο Ρεντ είναι σίγουρα ένα οξύθυμο πουλί. Ο Τσακ και ο Μπομπ έχουν τα προβληματάκια τους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παρεάκι απροσάρμοστων πουλιών" σχολιάζει ο Reilly. "Νοιάζεσαι για αυτούς τους τύπους, γιατί δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τα δικά τους θέματα, αλλά πρέπει να δουν τι θα κάνουν και με τα γουρούνια. Δεν είναι ήρωες, αλλά πρέπει να σώσουν το είδος τους", καταλήγει.

Ο Cohenπροσθέτει ότι αποστολή του Ρεντ είναι να καταφέρει να διαχειριστεί το θυμό του. Ο καθένας μας μπορεί να ταυτιστεί μαζί του. "Κάθε γονιός και κάθε παιδί κάποια στιγμή στη ζωή τους τα βρίσκουν σκούρα και προσπαθούν να βρουν τα μέσα, για να ανταπεξέλθουν. Πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να έχουν σαν παράδειγμα τον Ρεντ:να καταφέρουν δηλ. να εκτονώσουν δημιουργικά την... έξτρα ενέργειά τους".

Η έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας ξεκίνησε το 2011.Την αρχική ιδέα την είχε ο παραγωγός DavidMaisel. "Κάποια στιγμή άκουσα την ογδοντάχρονη γιαγιά μου να βρίζει κάτι γουρούνια τη στιγμή που ήταν ευλαβικά προσηλωμένη στο iPad της. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι το παιχνίδι παίζεται από τα παιδιά, τους γονείς, αλλά και τους παππούδες τους. Είναι ένα από τα λίγα πράγματα που μοιράζονται στις μέρες μας όλες οι γενιές".

O Maisel ήρθε αμέσως σε επαφή με τονMikael Hed, επικεφαλής της Rovio και στη συνέχεια συμπαραγωγό της ταινίας. "Με πήραν τηλέφωνο από το Hollywood, ρωτώντας με αν θα μπορούσαν να κάνουν ταινία τα Angry Birds. Έτσι ξεκίνησε η κινηματογραφική περιπέτεια των πουλιών" σχολιάζει ο Hed.

Πιάνουν πουλιά στον αέρα

"Κινηθήκαμε έχοντας υπόψη μας δύο βασικά στοιχεία: Έπρεπε αρχικά να βρούμε τα βασικά κωμικά στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων και κατά δεύτερον να προσεγγίσουμε την αιτία του γιατί τα πουλιά θυμώνουν" σχολιάζει ο Reilly. "Ο Jon Vitti προσέγγισε αυτά τα δύο στοιχεία και έγραψε ένα τρομερά αστείο σενάριο. Το κλειδί για να ξεκλειδωθούν όλες οι πτυχές την ιστορίας είναι η σχέση μεταξύ του Ρεντ, του Τσακ και του Μπομπ.

Ο ΡΕΝΤ είναι πραγματικά ένα πολύ θυμωμένο πουλί. Ζει στο νησί των πουλιών που απαρτίζεται από αφελείς και χαριτωμένους χαρακτήρες. Όπως μπορεί να γίνει πολύ εύκολα αντιληπτό, ο Ρεντ δεν κολλάει με όλους αυτούς. Τα πουλιά εκεί είναι κοινωνικοποιημένα και ζουν μια ανέμελη και χαλαρή ζωή σε αντίθεση με το κόκκινο πουλί που έχει ελάχιστους φίλους και προτιμάει να ζει μόνος του στα περίχωρα της πόλης. Ξεχειλίζει από ιδιοτροπίες, σαρκασμό και είναι γνωστός για το δύσθυμο του χαρακτήρα του. Από την άλλη, όταν φτάνουν τα γουρούνια και καταστρώνουν τα καταχθόνια σχέδιά τους, μόνο αυτός ψυλλιάζεται τη φάση και ξεκινάει τις ερωτήσεις. "Στην καθημερινή μας ζωή τα νεύρα μας δοκιμάζονται ουκ ολίγες φορές" αναλύει ο Cohen. "Μπορεί να είναι ο τύπος στην ουρά για να παραγγείλεις καφέ που στέκεται πολύ κοντά πίσω σου ή το άτομο που κάθεται δίπλα στον κινηματογράφο και βήχει και φταρνίζεται κατά τη διάρκεια όλης της ταινίας. Ο καθένας από εμάς θα είχε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις με κάποιον κοινωνικά αποδεκτό τρόπο. Ο Ρεντ από την άλλη θα συμπεριφερθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Λέει και κάνει πράγματα που όλοι θα επιθυμούσαμε να είμαστε σε θέση να κάνουμε βάζοντας στην άκρη τις όποιες κοινωνικές επιταγές. Όσο βλέπεις την ταινία καταλαβαίνεις πολύ καλά για ποιο λόγο είναι τόσο τσαντίλας".

Ο ΤΣΑΚ είναι τρομερά γρήγορος. Μιλάει και κινείται με ταχύτητα αστραπής. Καμιά φορά όλη αυτή η φάση του τον βάζουν σε μπελάδες. Είναι σίγουρα καλόψυχος, γενναιόδωρος με τα συναισθήματά του και σε κάθε περίπτωση θέλει να κάνει νέους φίλους. Όταν ο Ρεντ χρειαστεί τη βοήθειά του, αυτός θα «τρέξει» με χαρά.

O ΜΠΟΜΠ είναι ένας καλόκαρδος γίγαντας. Είναι ευγενικός και καλοσυνάτος... τις περισσότερες φορές. Έχει απλά ένα μικρό πρόβλημα: πάσχει από μια σπάνια εκρηκτική διαταραχή. Αν κάποιος του κάνει μια έκπληξη ή τον τσαντίσει ή τον τρομάξει, αμέσως εκρήγνυται - kaboom. Προσπαθεί βέβαια, να είναι συγκρατημένος και να μην αφήσει τίποτε να τον επηρεάσει. Όταν καταφθάνουν τα γουρούνια, θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα μπορέσει να συγκρατηθεί με τίποτα.

HΜΑΤΙΛΝΤΑκάποτε είχε πολύ θυμό μέσα της. Αυτή τη στιγμή έχει αναγεννηθεί και έχει γίνει πολύ πιο Ζεν. Χρησιμοποιεί πλέον την εμπειρία της ως δασκάλα σε κέντρο διαχείρισης θυμού. Τελικά όλα τα πουλιά θα αντιληφθούν ότι η Ματίλντα κρύβει μέσα της μια εσωτερική οργή που μπορεί κάτω από ορισμένες συνθήκες να βγει στην επιφάνεια. Υπάρχει τελικά ένας έντονος συναισθηματισμός που κρύβεται βαθιά μέσα της. Κατά βάση λέει αρκετές αερολογίες και όταν μιλάει δεν μπορεί κάποιος να τη σταματήσει εύκολα. Λίγο πολύ είναι στη φασάρα της 24 ώρες την ημέρα. Τελικά, ίσως και η ίδια χρειάζεται κάποια συνεδρία που και που στο κέντρο της".

O ΛΕΟΝΑΡΝΤ είναι ο επικεφαλής των γουρουνιών. Είναι τρομερά εγωμανής, περήφανος και τρελά ματαιόδοξος. Είναι στην πραγματικότητα ένα κανονικό γουρούνι, οπότε μην σας εκπλήξει το γεγονός ότι θα την πέσει στον Ρεντ για τα καλά, όταν ο τελευταίος αντιληφθεί τα πραγματικά σχέδια του αρχιγούρουνου.

O ΣΟΥΠΕΡ ΑΗΤΟΣ είναι ένας πραγματικός μύθος στο νησί. Κυριολεκτικά το άγαλμα του δεσπόζει στο νησί. Δεν τον έχει δει κανείς για πολλά χρόνια και τα πουλιά έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν για την ύπαρξή του. Όταν τελικά ο Ρεντ, ο Τσακ και ο Μπομπ δεν έχουν που αλλού να στραφούν, καταφεύγουν για συμβουλές στον μυστηριώδη ηγέτη, ο οποίος, βέβαια, έχει κάπως μεγαλώσει και δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φόρμα. Θα προσπαθήσει, όμως, με κάθε τρόπο να μάθει στα νέα πουλιά τον τρόπο, για να γίνουν ήρωες.

Η ιστορία στα «πεταχτά»

Καλως ήρθατε στο νησί των Πουλιών, όπου πουλιά -ανίκανα να πετάξουν- ζουν μια ευτυχισμένη και ράθυμη ζωή. Εκεί μπορείς πας να ψωνίσεις σκουλήκια από το supermarket για το φαγητό σου ή ακόμη και να πας να κάνεις μανικιούρ στα φτερά σου. Ολόκληρη η ύπαρξη των πουλιών βρίσκεται γύρω από τα αυγά τους, αφού -δικαίως- έχουν την πεποίθηση πως το μέλλον βρίσκεται στα παιδιά.

Βέβαια, όπως λένε, δεν υπάρχει κανένα μήλο χωρίς ένα σκουλήκι (τρομερή παροιμία). Στην περίπτωσή μας, το σκουλήκι είναι ο Ρεντ, ένα θυμωμένο από τη φύση του πουλί. Βασικά, δεν είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη όλο αυτό. Δεν μπορεί απλά να αφήσει να πέσει τίποτε κάτω! Αυτός ο εκρηκτικός χαρακτήρας του θα τον οδηγήσει τελικά σε ένα γκρουπ διαχείρισης θυμού, όπου και θα γνωρίσει και τους άλλους δύο απροσάρμοστους: Τσακ και Μπομπ.

Στο νησί δεν υπάρχει καθόλου τεχνολογία, ούτε ηλεκτρικό. Τα πουλιά έχουν γίνει πια αρκετά αφελή και δεν έχουν καμία ιδέα για τον κόσμο που τους περιβάλλει γύρω τους. Όλα κυλάνε πολύ ήρεμα, ώσπου μια μέρα ένα πλοίο καταφθάνει που έχει για επιβάτες κάποια πράσινα μυστήρια γουρούνια. Για τα περισσότερα πουλιά, ο ερχομός των γουρουνιών είναι το μεγαλύτερο eventπου έχει συμβεί ποτέ στη ζωή τους. Έτσι, λοιπόν, όταν έρχονται τα γουρούνια, τα πουλιά τους υποδέχονται με ανοιχτές φτερούγες. Και γιατί όχι άλλωστε; Τα γουρούνια φέρνουν μαζί τους την εκπληκτική τεχνολογία τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τη μοιραστούν απλόχερα με τα πουλιά. Έχουν μαζί τους TNT δυναμίτη με το οποίο μπορούν και ανατινάζουν πράγματα. Έχουν και μια άλλη συσκευή που ονομάζουν τραμπολίνο και μια άλλη πολύπλοκη κατασκευή που έχει τον τίτλο σφεντόνα.

Μόνο ο Ρεντ έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτά τα γουρούνια έχουν αρχίσει και τον εκνευρίζουν πραγματικά. Αυτός, ο Τσακ και ο Μπομπ θα χρησιμοποιήσουν το θυμό τους για να ενώσουν όλα τα πουλιά, ώστε να καταφέρουν να αντιληφθούν τι είναι αυτό που πραγματικά επιδιώκουν τα απαίσια πράσινα γουρούνια. (Spoileralert: Τα αυγά θέλουν)

FunFacts

• Ολόκληρη η ιστορία διαδραματίζεται σε δύο νησιά. Στο νησί των πουλιών και στο νησί των γουρουνιών.
• Στην υποτιτλισμένη εκδοχή τη φωνή στον Ρεντ δανείζει ο Jason Sudeikis, στον Τσακ ο Josh Gad, ενώ στον Μπομπ η μεγάλη περσόνα DannyMcBride και στον σούπερ αητό ο σούπερ Peter Dinklage.
• Η μουσική της ταινίας είναι διανθισμένη από διάφορα είδη. Θα βρούμε, λοιπόν, στοιχεία κάντρι από τον superstar του είδους Blake Shelton, αλλά και πιο electro pop ρυθμούς με την υπογραφή του Steve Aoki.
• Μια από τις πιο μεγαλύτερες προκλήσεις που είχαν να διαχειριστούν οι παραγωγοί ήταν το πως να απεικονίσουν τους απλά σχεδιασμένους δυσδιάστατους χαρακτήρες του παιχνιδιού σε έναν 3D κινηματογραφικό κόσμο. Μόνο για τον Ρεντ έπρεπε να γίνουν 100 σχέδια, πριν καταλήξουν στην τελική απεικόνιση.
• Χρωματικά μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι μόνο ο Ρεντ -για ευνόητους λόγους- είναι κόκκινος. Έτσι, όταν βλέπουμε ένα πλήθος από πουλιά, είναι εύκολο να εντοπίσουμε που βρίσκεται ο οξύθυμος πρωταγωνιστής μας.
• Ένα από τα πιο ωραία location που σχεδιάστηκαν είναι το σπίτι του Ρεντ. Μπορεί να βρίσκεται κάπως μακριά από την πόλης (Ρεντ=Αντικοινωνικός!?), αλλά είναι δίπλα στον παραλία. Το εξωτερικό της κατασκευής είναι κάπως τραχύ, οι παραγωγοί ήθελαν να συμβολίσουν με αυτόν τον τρόπο την εξωτερική συμπεριφορά του πουλιού.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:

Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μαίρη Συνατσάκη, Σπύρος Μαργαρίτης, Γιάννης Ζουγανέλης, Άρης (REC) Λουμάκης

12 Μαΐου στους κινηματογράφους, μεταγλωττισμένο, με υπότιτλους και σε 3D

Credits:
Σκηνοθεσία: Clay Kaytis, Fergal Reilly
Σενάριο: Jon Vitti
Ακούγονται: Peter Dinklage, Kate McKinnon, Bill Hader, Danielle Brooks, Jason Sudeikis, Josh Gad (η ταινία θα κυκλοφορήσει και μεταγλωττισμένη)

 

Έξυπνη αναζήτηση:

Που εμφανίζεται ο κάθε ηθοποιός ή τραγουδιστής;


"Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα" = Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις του καλλιτέχνη