Δ. Παπαδημητρίου, Δ. Καψάλης, Γ. Φλωράκης - Οι μπαλάντες της οδού Ατθίδων / Νέο Άλμπουμ!

Δημήτρης Παπαδημητρίου - Διονύσης Καψάλης
«Οι μπαλάντες της οδού Ατθιδών»

 


«Οι μπαλάντες της οδού Ατθίδων» είναι ο νέος δίσκος του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε ποίηση Διονύση Καψάλη. Ερμηνεύει ο Γιώργος Φλωράκης.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υπογράφει τη σύνθεση, ενορχήστρωση, εκτέλεση όλων των οργάνων στα κομμάτια του δίσκου, ενώ το θέμα του εξωφύλλου είναι του Βαγγέλη Ρήνα.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, λέει γι αυτά τα τραγούδια:

Πρόκειται για τραγούδια μυστικά, χειροποίητα, πολύ «δικά μου». Ειδικού κραδασμού και μιας αίσθησης «απ’ αλλού φερμένης» (Θα τα αντέξει ο κόσμος;). Φερμένης ίσως από τα παληά. Όταν το παληά γραφόταν με Ήτα. Ή ίσως πάλι από εκείνα τα μελλούμενα που μας οφείλονταν κάποτε. Έπαιξα όλα τα όργανα ο ίδιος, με σκοπό να αποτρέψω τις διαφυγές ενός αισθήματος δεμένου με τα δάκτυλα και την αναπνοή μου. Ο Καψάλης είναι ένας μεγάλος σύγχρονος ποιητής που η Ιστορία της Ελληνικής Ποίησης τον έχει ήδη τυλίξει με το φως της. Είναι ο δίσκος αυτός προϊόν ενός αληθινού θαυμασμού και μιας αυθαίρετης ταύτισης (όπως ίσως κάθε μελοποίηση που επιχείρησα ως τώρα). Ο Γιώργος Φλωράκης διαθέτει φωνή ανδρική, βαθειά αισθαντική, με μουσικότητα απολλώνιας προσέγγισης. Στέκομαι στην ερμηνεία: πολυσχιδής, δουλεμένη και «χωνεμένη» στον εσωτερικό μουσικό χώρο του ερμηνευτή και όχι στον εξωτερικό «θεατρικό». Σε κάνει να την εισπράττεις υπόγεια χωρίς ωστόσο να μπορείς να την εντοπίσεις, ή τεχνικά να την αποκωδικοποιήσεις.

Δηλαδή ο Φλωράκης υπηρετεί το πιο δύσκολο είδος της μουσικής ερμηνείας, την στιβαρή και άδηλη. Αυτή που ελευθερώνει το μουσικό κείμενο στον αιώνιο υπαινιγμό του. Προϊόν ταλέντου και σοβαρής εργασίας. Μα πάνω από όλα μουσικού ήθους. Τα τραγούδια γράφτηκαν σε μεγάλο χρονικό εύρος. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια. Το τελευταίο («Μη Σπέρνεις Γύρω Σου Σκοτάδι») γράφτηκε πρόσφατα. Την «Αυτοβιογραφία» πρωτοερμήνευσε στο Ηρώδειο -και υπέροχα- ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Δημήτρης Παπαδημητρίου - Διονύσης Καψάλης - Οι μπαλάντες της οδού Ατθιδών

Κυκλοφορία: Μάιος / 2018
Κυκλοφορεί σε όλα τα καταστήματα δίσκων και τις ψηφιακές πλατφόρμες από την MLK . 
 
Tracklist
01. Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΤΘΙΔΩΝ
02. ΕΤΣΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΛΙΩΣΕΙ
03. ΑΠΟΨΕ
04. ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
05. ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ
06. ΜΗ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙ
07. ΑΣΥΛΟ
08. ΜΙΑ ΦΙΛΗ
09. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ
ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟ
10. ΙΟΥΛΙΟΣ
11. ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΡΙΕΛvideo

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη