Μυρτώ Βασιλείου & Κώστας Τσίρκας - Μαζί το Χειμώνα / Νέο Άλμπουμ!

 
Μυρτώ Βασιλείου & Κώστας Τσίρκας
«Μαζί το Χειμώνα» 
   

Η Feelgood Records παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά του Κώστα Τσίρκα με ερμηνεύτρια την πρωτοεμφανιζόμενη Μυρτώ Βασιλείου, με τίτλο «Μαζί το Χειμώνα».

Ο Κώστας Τσίρκας εμφανίστηκε πριν από έντεκα χρόνια μέσα από το διαγωνισμό ανάδειξης Νέων Καλλιτεχνών της «Μικρής Άρκτου» και τον δίσκο «Εκατό Μικρές Ανάσες», με στιχουργό τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και ερμηνεύτρια τη Νατάσσα Μποφίλιου (επίσης στον πρώτο της δίσκο). Η νέα αυτή δισκογραφική δουλειά αποτελεί την επιστροφή του Κώστα Τσίρκα στο μουσικό προσκήνιο, ενώ συνεργάζεται και πάλι με τους πρώτους του συνεργάτες και φίλους: ο Γεράσιμος έχει γράψει στίχους σε τρία από τα τραγούδια του δίσκου. Η νέα και υποσχόμενη Μυρτώ Βασιλείου ξεκίνησε μέσα από εμφανίσεις σε μικρές μουσικές σκηνές. Η αμεσότητα της ερμηνείας της και η ζεστή και καθαρή φωνή της μας αιφνιδιάζουν ευχάριστα σε αυτό το πρώτο της δισκογραφικό βήμα.

Η ιδέα γι’ αυτή τη δουλειά ξεκίνησε με έξι τραγούδια και πολύ σύντομα με τη συνδρομή φίλων δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος δίσκος, σαν ένα πολύχρωμο και καλοστημένο παζλ.Το άλμπουμ «Μαζί το Χειμώνα» περιλαμβάνει 10 νέα τραγούδια σε μουσική του Κώστα Τσίρκα και στίχους του ίδιου, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, του Γιάννη Γιαννακόπουλου και της Αργυρώς Βοντζαλίδου. Ο Κώστας Τσίρκας, εκτός από το δημιουργικό κομμάτι, αναλαμβάνει και το ερμηνευτικό σε τρία τραγούδια, τα δύο εξ’ αυτών σε ντουέτο με τη Μυρτώ Βασιλείου. Οι ενορχηστρωτικές ιδέες ανήκουν στον Ηλία Βαμβακούση.

Ανάμεσα στα τραγούδια συναντάς γλυκόπικρες μπαλάντες και ρυθμικές μελωδίες που σαν οδηγό τους ακολουθούν την απλότητα μιας κιθάρας. Η κιθάρα με τη σειρά της συνοδεύεται διακριτικά, αλλά καταλυτικά, από κλασικά όργανα (πιάνο, μπάσο, τύμπανα) αλλά και πιο ασυνήθιστους ήχους (ούτι, κοντραμπάσο, γαλλικό κόρνο, μεταλλόφωνο, μαντολίνο, hammond). Δέκα τραγούδια γεμάτα εικόνες από στιγμές της καθημερινότητας, μιλούν για το χαμένο έρωτα, για τον αισιόδοξο έρωτα, για τη φιλία, για την απαισιοδοξία, αλλά και την ελπίδα.

Το «Μαζί το Χειμώνα» είναι ένας δίσκος που δημιουργήθηκε από φίλους και εκφράζει μια ολόκληρη γενιά, τη νέα γενιά που παλεύει και δε χάνει τα όνειρά της, προβληματίζεται και δε σταματάει να δημιουργεί και να αλληλεπιδρά. Εκφράζει τους νέους ανθρώπους κάθε γενιάς και εκπροσωπεί το ελληνικό τραγούδι που γνωρίσαμε μέσα από τις μουσικές παρέες των τραγουδοποιών που αγαπήσαμε. Ένας δίσκος που χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα, τη συναισθηματικότητα αλλά και τη φρέσκια ματιά αυτής της γενιάς τόσο σε εικόνες και λόγο, όσο και σε μελωδίες και νέες μουσικές ιδέες.

“Θα πρέπει να γράψουμε και σημείωμα δίσκου; Καλά, θα γράψω κάτι ψυχρό εγώ, κι εσύ μετά θα το διανθίσεις με συναίσθημα. Όχι Μυρτώ, δε θα ευχαριστήσουμε ονομαστικά όλες τις φίλες σου, δεν είμαστε στα όσκαρ.”

“Γεια σου Μυρτώ, τι κάνεις; Είμαι η Νατάσσα. Σε πήρα γιατί είμαι εδώ με τον Κώστα. Ετοιμάζει ένα νέο δίσκο και ψάχνει για τραγουδίστρια. Σκέφτηκα να του προτείνω εσένα. Θα ήθελες να συναντηθούμε κάποια μέρα σπίτι μου να πιούμε καφέ;”

Το τηλεφώνημα έγινε καφές, κι ο καφές καθημερινότητα. Είχε ήδη προηγηθεί, αρκετούς μήνες πριν, ένα άλλο τηλεφώνημα από το Φοίβο: “Ρε συ, γιατί δε μιλάς με το Βαμβακούση να σε βοηθήσει να κάνετε αυτό το album;

Άκουσες το δίσκο του τον τελευταίο; Έχει βγάλει καταπληκτικό ήχο!” Και ξεκινήσαμε. Έχοντας ως στόχο ένα mini album με έξι τραγούδια, αλλά χωρίς φωνή. Στην πορεία προσθέσαμε, απορρίψαμε, επανεφηύραμε, και γράψαμε νέα.

“-Το τραγούδι αυτό το έχει γράψει η Αργυρώ και είναι ντουέτο, δεν ξέρω αν πρέπει να μπει στο δίσκο.

-Θα μπει οπωσδήποτε, και θα είναι και ο τίτλος!

-Θα πρέπει όμως να βρεις κάποιον να το πει μαζί σου.

-Ωραία, ας κάνουμε ένα ντέμο οι δυο μας και βλέπουμε”

Μαζί το Χειμώνα.

“Γεράσιμε, να σου στείλω μια μουσική για να βάλεις στίχους αν σου αρέσει;Είναι για το δίσκο με τη Μυρτώ. Καταλήξαμε ότι θέλουμε κάνα δύο κομμάτια ακόμα.”

Μυρτώ | Κώστας

Μυρτώ Βασιλείου & Κώστας Τσίρκας - Μαζί το Χειμώνα

Κυκλοφορία: 7/12/ 2016
 
Εταιρεία: Feelgood Records
 
Tracklist
 

01. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας – Μυρτώ Βασιλείου

02. Καθημερινά – Μυρτώ Βασιλείου

03. Ατελείωτες μέρες – Μυρτώ Βασιλείου

04. Μαζί το χειμώνα – Μυρτώ Βασιλείου, Κώστας Τσίρκας

05. Φωτογράφος – Μυρτώ Βασιλείου

06. Η χώρα μου – Μυρτώ Βασιλείου

07. Τα καλοκαίρια σου – Μυρτώ Βασιλείου

08. Λουξεμβούργο – Κώστας Τσίρκας

09. Λαμπραντόρ – Μυρτώ Βασιλείου

10. Χαμένα κομμάτια – Κώστας Τσίρκας, Μυρτώ Βασιλείου

 

video

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη