«Πώς βρεθήκαμε εδώ!» - Σπύρος Νικολάου και «Ανδρομέδα». Συμμετέχει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης!

Σπύρος Νικολάου - Ανδρομέδα

Πώς βρεθήκαμε εδώ!

Συμμετέχει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης

Είναι τόσο ωραίο οι άνθρωποι να ακολουθούν τα όνειρά τους. Να ακολουθούν τις πορείες που οραματίστηκαν. Να μην πλακώνονται από τα εμπόδια, αλλά να τα μετατρέπουν σε λίπασμα για τα άνθη της ψυχής τους. Κάπως έτσι αντιλήφθηκα το cd που έφτασε στα χέρια μου με τον τίτλο «Πώς βρεθήκαμε εδώ», όπου ο Σπύρος Νικολάου και η παρέα του από την «Ανδρομέδα», έναν χώρο για το τραγούδι στο Αγρίνιο, δημιούργησαν μια δισκογραφική δουλειά, έτσι όπως υποθέτω ότι την ονειρεύονταν.

Δεκατρία τραγούδια σε μουσική και στίχους του Σπύρου Νικολάου και τον ίδιο να ερμηνεύει τα περισσότερα από τα τραγούδια, με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη να τον ξεκουράζει σε δύο. Το μεν «Δίκιο» σε στίχους του ποιητή και αγωνιστή της Δημοκρατίας Κώστα Χατζόπουλου και το «Αυτονόητο», μια πιο ερωτικά λαϊκή στιγμή.

Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι ενορχηστρώσεις του Κωστή Πατσιαλού που έχουν παραχθεί εξαιρετικά και φτάνουν στα αυτιά μας ολοκληρωμένοι και απόλυτοι.

Σε γενικές γραμμές στο δίσκο – βιβλίο «Πώς βρεθήκαμε εδώ» θα βρείτε τραγούδια λαϊκής έκφρασης και μουσικής, ωραία λόγια, πολύ συναίσθημα, ωραίες φωνές και μια ολοκληρωμένη παραγωγή. Τα λόγια και οι ιστορίες που συνοδεύουν έντυπα το δίσκο είναι ξεχωριστές και έχουν κάτι να προσθέσουν σε αυτό που ακούς.

Προσωπικά ξεχώρισα το «Πώς βρεθήκαμε εδώ», το «Δίκιο», το «Αυτονόητο» και το «Φυσάει φυγή». Τραγούδια προσωπικά που καταφέρνουν να γίνονται, αυτό που χοντρικά θα λέγαμε... της παρέας.

Οι μουσικοί του δίσκου: Τάκης Φωλιάς στις κιθάρες, Διονύσης Ρηγάλος στο μπουζούκι, τζούρα, μπαγμαμά, Κωστής Πατσιαλός στα πλήκτρα, ακορντεόν, μπάσο και τσέλο, ο Βασίλης Σκουμάτζος στα κρουστά, Γιώργος Αθανασόπουλος στην κρητική λύρα και το λαούτο, Δημήτρης Σελεβίστας στην τρομπέτα, Θάνος Πατσιαλός στο σαξόφωνο και η Πένυ Καραματσούκη στη δεύτερη φωνή.

Θα σας έλεγα να αναζητήσετε αυτό το νέο δίσκο – βιβλίο και αν βρεθείτε στο Αγρίνιο να περάσετε από την «Ανδρομέδα», κάτι μου λέει ότι θα περάσετε καλά!

Διονύσης Χριστόπουλος

 

 

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτογραφιών, video & κειμένων για αναδημοσίευση χωρίς την άδεια μας ή/και αναφορά του musicity.gr και του συντάκτη / φωτογράφου ως πηγή.

video

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη