Το Τραγούδι της εβδομάδας

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας!

Η Γεωργία Νταγάκη μας έχει μάθει το πάθος της φωνής. Εκείνοτο επικίνδυνο που διαπερνά το κορμί σα σπαθί και τελικά αποκαλύπτει όλες τις προηγούμενες πληγές , και καθώς εκείνη τραγουδά εκείνες λειαίνουν για το επόμενο δυνατό συναίσθημα. 

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Δεύτερα κλειδιά!

Η Ελεωνόρα μετακόμισε και πέρασε καιρός... τώρα πιο ώριμη αλλά και περισσότερο δοσμένη στην ζωή επιλεγεί τα «Δεύτερα Κλειδιά» να τα μοιραστεί με όλους εκείνους που τόλμησαν να αλλάξουν, να ξεπεράσουν φόβους, να μείνουν μόνοι, να αναζητήσουν συντροφιά, αλλά να κρατήσουν ακέραιες τις σχέσεις εκείνες που στο χρόνο μένουν ατόφιες σαν το πιο ακριβό μέταλλο.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Παντελής Θαλασσινός - Μαύρο Τρυγόνι

Ενώθηκαν λοιπόν οι σκέψεις ενός ποιητή, οι λέξεις ενός στιχουργού, οι νότε ς ενός συνθέτη και όλα πήραν πνοή από τις φωνές του Παντελή Θαλασσινού και του Θοδωρή Νικολάου.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Livin R- Ανδριάνα Μπάμπαλη - Δημήτρης Υφαντής - Νεράιδα!

Ένα υπέροχο παραδοσιακό τραγούδι συναντά το μέλλον και δένει γερά με το παρόν του, μέσα από δημιουργικές φωνές και ανήσυχα μυαλά. Η φωνή της Ανδριάνας Μπάμπαλη ρέει ανάμεσα στο χρόνο των στίχων που γράφτηκαν για το μύθο, ενώ στα φωνητικά η χροιά του Δημήτρη Υφαντή μοιάζει με ριπή ανέμου που δίνει πνοή στη Νεράιδα, τη στιγμή που νιώθεις τα μαλλιά της να σε αγγίζουν. Όλα αποτυπωμένα σε ένα ιδιαίτερο βίντεο από τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανταζή, που βοηθά τους άπιστους να γίνουν μέρος ενός μύθου. Ένας ακόμα κρίκος όμορφα κλεισμένος για να ενώσει λίγο μετά την έλευση της νέας χρόνιας το “πριν” και το “μετά” και να τονίσει πως τίποτα δεν παλιώνει, αρκεί να έχει μέσα ένα κομμάτι ιστορίας και αγάπης για δημιουργία.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Πάνος Μουζουράκης - Μαρίζα Ρίζου - Μονόλογο για δύο!

Ένα μοντέρνο ταγκό, ρυθμός που φέρνει το ζευγάρι τόσο παθιασμένα κοντά τον ένα στον άλλο, αλλά με στίχους που δηλώνουν την πικρία μιας σχέσης, ο Μανώλης Φάμελλος ενώνει κόντρα ρόλους και δίνει την ένταση ενός ερωτευμένου ζευγαριού. Μια ανατροπή στην οπτική του ακροατή που υποστηρίζεται άψογα από τις ερμηνείες του Πάνου Μουζουράκη και της Μαρίζας Ρίζου. Ακολουθούν τον ρυθμό με ένταση πάνω σε λόγια ειπωμένα από τους δυο στο παραλήρημα ενός ερωτευμένου ζευγαριού και αποδεικνύουν την επιτυχία μιας ακόμα συνεργασίας τους. «Ένας μονόλογος για δυο», το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Μάιο, αλλά θα μας ταξιδέψει στο χρόνο για πολύ ακόμα.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Μπάμπης Στόκας - Σ' έχασα!

Είναι λίγα τα τραγούδια που μπορούν να σε κάνουν να κοιτάξεις εντός σου. Σε εκείνη την βαθειά σκέψη που μοιάζει «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας». Είναι δύσκολο να μπορείς να παραδέχεσαι την ήττα σου. Μια σκιά στο δωμάτιο των σκέψεων. «Σ’ έχασα» φωνάζεις και καίγεται η ψυχή στο τελευταίο τσιγάρο από το πρωινό επισκεπτήριο. Αυτό το τραγούδι, ενώνει την μοναξιά με την παρουσία, τον απολογισμό και την αποδοχή της ήττας. Είναι η ερμηνεία του Μπάμπη Στόκα που σε κάνει να σπας τη σιωπή σου και να μετράς τις ημέρες προς την απελευθέρωση με τους στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, αυτό συμβαίνει στο κουπλέ, γιατί στο ρεφρέν η μουσική του Γιώργου Σαμπάνη δίνει τη δύναμη στον ακροατή να σπάσει τα τείχη οποιασδήποτε φυλακής.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Αρλέτα - Δεν είναι ένα τραγούδι των Χριστουγέννων!

«Δεν είναι αυτό ένα τραγούδι Χριστουγέννων» είναι η φωνή της Αρλέτας που μας μαθαίνει την άλλη πλευρά της φανταχτερής γιορτής. Εκείνη την γλυκιά ζεστασιά που νιώθεις όταν ακούς μια αγαπημένη χροιά να σου μιλά. Οι στίχοι της Sunny Μπαλτζή κρεμάστηκαν σα χριστουγεννιάτικα στολίδια στη μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου στην γωνιά της πόλης. Στο δέντρο που λίγοι θα φωτογραφηθούν μαζί του , αλλά που θα έχει την λάμψη της καθαρής αγάπης για όλους. Εκείνης που διαρκεί περισσότερο από την ενέργεια πολλών αλκαλικών μπαταριών.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Νένα Βενετσάνου - Μη μιλάς!

Μια γουλιά από τη φωνή της Νένας Βενετσιάνου και «Μη μιλάς», όλα θα τα οδηγήσει η ενορχήστρωση του Κώστα Παρίσση, ώστε όσα ονειρεύτηκες να γίνουν πραγματικότητα. Ένα κουμπί στο ραδιόφωνο του αυτοκίνητου αφυπνίζει τον καλό μας εαυτό, ας το γυρίσουμε και ας απολαύσουμε το τραγούδι αυτής της συνάντησης.

Ευρετήριο

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη