Το Τραγούδι της εβδομάδας

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας!

Διαβάζω τα mails που έχουν συσσωρευτεί μετά από τις διακοπές και κάνω μια «βουτιά» στη φωτογραφία που κόλλησα πριν λίγο στην άκρη της οθόνης. Κοιτώ τα χαμόγελα μας και βρίσκομαι μαγικά εκεί. Οι ομιλίες των συναδέλφων με επαναφέρουν. Μιλούν για την νέα εποχή, για τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν, για το τέλος του καλοκαιριού.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Πάνος Μουζουράκης - Αύγουστος!

Διαβάζω τα mails που έχουν συσσωρευτεί μετά από τις διακοπές και κάνω μια «βουτιά» στη φωτογραφία που κόλλησα πριν λίγο στην άκρη της οθόνης. Κοιτώ τα χαμόγελα μας και βρίσκομαι μαγικά εκεί. Οι ομιλίες των συναδέλφων με επαναφέρουν. Μιλούν για την νέα εποχή, για τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν, για το τέλος του καλοκαιριού.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Μαρίνα Καλογήρου - Τίποτα δεν ήτανε

Θυμάσαι τότε που η μητέρα σταματούσε να λέει πως χρειάζεται να φόρας το μπουφάν σου και απλά σου θύμιζε να πάρεις τη ζακέτα. Έμοιαζε να σε ελευθερώνει από ζυγό! Είναι και αυτό το άρωμα που ξεχύνεται και μοιάζει να φωνάζει μες το κεφάλι σου να βγεις έξω από το σπίτι. Κατεβαίνεις τα σκαλοπάτια δυο-δυο και με την κιμωλία σχηματίζεις στο οδόστρωμα τα τετράγωνα. Γράφεις τους αριθμούς και ξεκινάς να μετράς τα βήματα. Μια πέτρα τη φορά και στοχεύεις το νούμερο. Μερικά πηδήματα και ένα, δυο,τρία,πάει και αυτή η δοκιμασία. Έφτασες στην άκρη με το ένα γόνατο λυγισμένο. Κουτσό και χοροπηδητό λίγο πριν τη δύση και η μέρα μεγαλώνει όπως το χαμόγελο σου.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Σελεμίδου Δήμητρα - Συννεφιασμένα Βλέμματα!

Κάτι τέτοιο πρέπει να έφερε κοντά τρεις νέους ανθρώπους, το στιχουργό Γιάννη Βασιλόπουλο, τον συνθέτη Σπύρο Παρασκευάκο και την ερμηνεύτρια Δήμητρα Σεμελίδου, που παρά το νεαρό της ηλικίας δείχνουν αντίστροφος ανάλογα, ώριμοι να μας τονίσουν άξιες που κρύψαμε στο πέρας του χρόνου και μας τρομάζουν. Υπό την καθοδήγηση στην ενορχήστρωση του Γιώργος Ανδρέου και στην παραγωγή του Παρασκευά Καρασούλου μας δίνουν τα εχέγγυα της πλήρης και ασφαλής διέλευσης σε νέες μουσικές πραγματικότητες.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Πάνος Παπαϊωάννου & Μαρία Παπαγεωργίου - Αυτός Που Αγαπάς

Είναι η χροιά της Μαρίας Παπαγεωργίου και του Πάνου Παπαϊωάννου, που ενώνονται για να εκφράσουν τα σύνθετα συναισθήματα των στίχων του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους . Και όλα ξεπλέκονται με τη σύνθεση του Χρυσόστομου Καραντωνίου για να γίνει η ανάσα μεγαλύτερη στο άκουσμα τους και να χαρίσεις το πιο γλυκό χαμόγελο όταν σε κοιτά «Αυτός που αγαπάς». Ένα ακόμα τραγούδι από το δεύτερο δίσκο των Παπαϊωάννου – Καραντωνίου – Παπαχαραλάμπους με τίτλο «Τα Φώτα Στην Πλατεία», εκεί που συναντιούνται οι σκέψεις όλων και οι σκιές μας σπάνε την σιωπή τους.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Σταύρος Ξαρχάκος - Το δηλητήριο που πίνεις!

Το στυλό χρώμα μαύρο, ούτε το χρώμα αντέχεις. Μονό εκείνη την εναλλαγή στο μαύρο κόκκινο καθώς ανακατεύεις τα φύλλα για να δεις την επομένη απάντηση. Πάνε πέντε μέρες που δεν έχεις μιλήσει σε άνθρωπο. Κάνεις δε σου τηλεφωνεί και αν κάποιος το κάνει δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εσένα.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Δύσκολη Σιωπή!

Νόμιζα πως ήξερα την διαδρομή. Στεκόμουν δίπλα σου. Θυμάμαι μέσα στο αμάξι να μη μιλά κανείς και το ραδιόφωνο και αυτό κλειστό. Μόνο οι σταγόνες της βροχής μετρούν τα δευτερόλεπτα και δίνουν το ρυθμό στην καρδιά μου. Ναι,εκείνη την στιγμή ήθελα πολύ ένα σου φιλί, μια αγκαλιά.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Γιάννης Μαθές - Μάνος Σαγκρής - Παιδί!

Ξέρω μια καλή γωνιά για να κρυφτώ από τον μεγάλο μου εαυτό. Ψάχνω να βρω τους υπολοίπους κάθε που ξεκινά το απόγευμα. Σε κάποια κολόνα της ΔΕΗ θα είναι κρυμμένοι και περιμένουν να απομακρυνθώ από το σημείο που φυλάω. Φτου και βγαίνω και σε ψάχνω. Παιδί. Και πάλι τρέξιμο μη τύχει και κάποιος φτάσει πρώτος. Δεν θέλω να ξαναφυλάξω.

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη