Το Τραγούδι της εβδομάδας

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας!

Ένα τραγούδι για τον άνθρωπο που ξέρει να αγγίζει τα παλιά σκαριά της ψυχής του καθενός μας, ο «Πατέρας, θείος, αδερφός» κόσμος ο Μάνος Ελευθερίου. Ένα τραγούδι γραμμένο από ένα άνθρωπο που γνωρίζει την τέχνη των λέξεων και πώς αυτές μπορούν να φυλακίσουν και να ελευθερώσουν ταυτόχρονα κόσμους, ο Κώστας Φασουλάς. Και ανάμεσα στις σκέψεις η μουσική του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, πνοή που γεννά τα σκίτσα των λέξεων και μπορούν πλέον να μιλούν με τις αξιόλογες και γνώριμες φωνές των Παντελή Θαλασσινού, Χρήστου Θηβαίου, Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη και Μπάμπη Στόκα.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας!

Λυγίζω τα γόνατα, όχι για να παραιτηθώ αλλά να πάρω φορά και πηδώ ψηλά. Τα χέρια ανοίγουν και αγκαλιάζω τον ουρανό. Κλείνω τα μάτια και νιώθω τον άνεμο. Βουτώ στο κενό. Κολυμπώ μες στο σύμπαν και χαμογελώ. Λαμπερά σχοινιά με κρατούν σε απόσταση από τους πλανήτες αλλά δεν νιώθω δέσμιος. Κλείνω τα χέρια και με αγκαλιάζω. Τα γόνατα πια βρίσκονται στο στήθος και εγώ ένας πλανήτης στο δικό μου κόσμο, που λάμπει μέσα από την ταχύτητα την ώρα που προσπαθεί να ακολουθήσει την σκέψη μου.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Υπνοβάτης!

Χαιρετώ στα γρήγορα και προχωρώ στην επόμενη στροφή. Αλλάζω πεζοδρόμιο, ακουμπώ τα δάχτυλα μου στους τοίχους των κτηρίων, γράφω την τροχιά μου. Σε λίγο θα είμαι στο σπίτι . Κλείνω την πόρτα. Ακουμπώ την πλάτη μου σε αυτή ξεφυσώντας τα λόγια που για ώρες προσπαθούσαν να με κρατήσουν άγρυπνο. Προχωρώ στο σαλόνι. Βγάζω και πετώ το μπουφάν στον καναπέ, τα παπούτσια χάνονται κάπου στο χαλί του διαδρόμου και προσγειώνομαι στο κρεβάτι με τα ρούχα.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Μπάμπης Στόκας - Υπομονή!

Περπατώ ανάμεσα τους και του προσπερνώ. Τρυπώνω σε κάθε του κενό και μόλις με αναγνωρίζουν, παραμερίζουν. Ανεβαίνω στη σκηνή και ανοίγω την αυλαία, είμαι εγώ εκεί και εσύ και όλοι στην πλατεία μας κοιτούν.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Δραμαμίνη - Όταν δίπλα μου δεν ήταν κανείς!

Στάθηκα στη στάση και έβλεπα τα κόκκινα φωτά του λεωφορείου. Και όλα τα πράσινα των φαναριών. Μακάρι και αυτός να καταλάβαινε τώρα. Έτσι χρόνια πριν, πνιγμένη σε σκέψεις και απογοητεύσεις. Κανείς δεν καταλάβαινε, κανείς δεν άκουγε, κανείς δεν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω. Ούτε εγώ.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Δήμητρα Γαλάνη - Ευστάθιος Δράκος - Ευτυχισμένοι άνθρωποι !

Γνωρίζεις πως είναι κάποιος εκεί που σε περιμένει όταν έχεις ακούσει το ήχο ανάμεσα στα βήματα σου, την αναπνοή σου λίγο πριν ξεκινήσει το όνειρο σου. Όταν έχεις νιώσει την αφή των δαχτύλων σου λίγο πριν ακουμπήσουν το πρόσωπο σου το πρωί την ώρα που πλένεις το πρόσωπο σου. Όταν έχεις γευτεί τα δάκρυα σου, που ξεγελάς στον καθρέφτη κάθε πρωινό λέγοντας πως είναι στάλες από το νερό.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Ψαραντώνης - Μάριος Λουπάσης - Κραυγή!

Γεννιέσαι στη ρωγμή της γης. Δεμένος σε δύο σύρματα, ένα του κέντρου της και ένα το Ήλιου. Κομμένος στα δύο. αποφασίζεις με ποιο εαυτό θα πορευτείς. Τα νύχια των χεριών σου γραπώνονται στα όρη και τα πόδια σου κολυμπούν στη λάβα.

Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας - Μίλτος Πασχαλίδης - Κώστας Παρίσσης Ο παλιός μου εαυτός!

Ζω σε ένα πάρτι που διοργανώνω καθημερινά εγώ και με προσκαλώ. Φουσκώνω τα μπαλόνια ένα-ένα, αλλά δεν δένω τις άκρες, απλά τα αφήνω να φεύγουν, εκτονώνοντας τον αέρα από το εσωτερικό τους. Προτιμώ τα κόκκινα. Μοιάζουν με τα δυο μου χείλια, όταν λέω όσα σκέφτομαι. Τα άλλα χρώματα τα αφήνω για τα σημαιάκια μου, εκείνα που καθημερινά στολίζουν μια νέα εικόνα. Τα πράσινα είναι οι κάκτοι στο ράφι κοντά στο παράθυρο για παρέα. Τα λευκά είναι τα σύννεφα, αυτά τα μαζεύω για φουλάρι στο λαιμό. Τα γαλάζια είναι εκείνα που δείχνουν το ορίζοντα όταν κάθομαι στην παραλία. Το πάρτι μου είναι εκεί.

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη