Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Μίλτος Πασχαλίδης - Κλόουν!

Πληροφορίες

Κάπου σε κάποιο συρτάρι κοιμάται χρόνια ένα τραγούδι και κάπου αλλού σε μια κιθάρα κρέμεται μια μελωδία και είναι και μια δυνατή αναπνοή που φέρνει την ανατροπή σε πράγματα και ιστορίες. Δυνατή τόσο, ώστε ένα χαρτί με μελάνι ποτισμένο θα βρεθεί να αναπνέει κοντά στην καρδιά του κάθε ακροατή. Είναι κάποιες συναντήσεις δυνατές που γεννούν εκρήξεις στο χρόνο και μένουν σημάδια στο σύμπαν. Ένα τέτοιο σημάδι είναι το σημερινό τραγούδι. Είναι τα λόγια του Αλκή Αλκαίου που έγιναν η πυρίτιδα στη φωτιά της μελωδίας του Μάριου Τόκα και η φωνή του ώριμου Μίλτου Πασχαλίδη φτάνει το βεληνεκές στα πέρατα της ψυχής των ανθρώπων της κάθε εποχής. Ανάμεσα σε ήχους βεγγαλικών και μασκαράδες , να προσέχετε τον «Κλόουν» που δακρύζει όταν επιστρέφει σπίτι, έχει δώσει κάτι από τον ίδιο για να είστε ευτυχισμένοι σε κάποια βράδια χωρίς σερπαντίνες....

Τίτλος: Κλόουν

Στίχοι: Άλκης Αλκαίος

Μουσική: Μάριος Τόκας

Εταιρεία: Cobalt Music

 

Κάθε νέο τραγούδι είναι μία γέννα. Πηγή έμπνευσης, συναισθημάτων, έκφρασης και επαφής. Η ομάδα του musicity.gr κάθε εβδομάδα επιλέγει και εμπνέεται από ένα τραγούδι για το οποίο γράφεται μία νέα ιστορία. Διαβάστε την ακούγοντας το τραγούδι της εβδομάδας.

Δεν θέλει πολύ η αγάπη να απαλύνει την μέρα που πέρασε.

Θέλει μια βόλτα με το αμάξι και ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο. Θέλει και τον άλλο να είναι εκεί. Να νιώσεις την ένταση της αγωνίας του, να πάρει από πάνω σας όλη την μεταμφίεση της καθημερινότητας. Να νιώσεις τη σπιθαμή εκείνη του κορμιού, που θα αναριγήσει και την καρδιά που ψιθυρίζει, «Εδώ είναι όλα καλά. Ηρέμησε». Θέλει και εσύ να είσαι εκεί.
Δεν θέλει φώτα πολλά η νύχτα να φανερώσει την αγάπη. Θέλει μερικές λάμψεις ανάμεσα από τα φύλλα των δέντρων για να γίνουν ετερόφωτοι οι πλανήτες των ματιών σου και να μπορεί ο συνταξιδιώτης να ανακαλύψει το σύμπαν.

Δεν θέλει πλούτο η στιγμή για να γίνει αιώνια. Μόνο να έχει, εκείνος ο άλλος, την δύναμη να κάνει χρυσό το χαμόγελο και να ασημώσει τη φωνή ώστε να μείνε πάντα δυνατή, όταν την σκεπάζει η ομίχλη της αμφιβολίας .

Είναι το ζεστό παλτό που μπορεί να κρύψει και τους δυο, όταν η απογοήτευση τρυπά τα συναισθήματα και πονά τις πρόσφατες αναμνήσεις και πάνω στο δέρμα σου με πινέζες κρεμά τα όνειρα, που δεν μπόρεσαν να γίνουν πραγματικότητα.

Και τι με αυτό; Θα πάρω το χρώμα του σύννεφου και θα καλύψω την επιδερμίδα του προσώπου μου και λίγο μετά εκείνο της καρδίας και μου ζωγραφίσω ένα κόκκινο χαμόγελο και μια μύτη που δεν θα μεγαλώνει με τα ψέματα, αλλά θα φουσκώνει με τα όνειρα και θα με κάνει να πετώ. Και εσύ θα γελάς σ΄ένα δικό σου ουρανό, που άστρα θα είναι οι λέξεις μου και ήλιος το μικρό σημάδι στο μάγουλο σου. Και εκείνο το δάκρυ που συνήθως μένει το ξημέρωμα, θα το σβήσω. Θα το κάνω διαμάντι του λεπτού που έχω το «μαζί» και θα είναι όλα αληθινά και ας πονούν τελικά όλα του κόσμου τα «μακριά».

 

Στίχοι:

Δως μου μια μέρα αληθινή
μες στην ψευτιά και την ντροπή
Χίλιες μια νύχτες με μεθάς
κλειστά χαρτιά μη μου κρατάς

Τα όνειρα μας παίξαμε
στον κόσμο δε χωρέσαμε
Ψύχραιμοι τώρα και ταπί
ας δούμε αλήθεια τι θα πει

Κι αν η χαρά μας πέρασε
κι αν η ζωή μας γέλασε
εγώ είμαι εδώ και μη μου σκας
Κλόουν θα γίνω να γελάς
Της νύχτας μου βασίλισσα
τα χρόνια μου ξεφύλλισα
Μες την ψευτιά και την ντροπή
δως μου μια μέρα αληθινή.

Δως μου μια μέρα αληθινή
τι παει χαμένο και τι ζει
Πού θα ‘μαι αύριο αδιαφορώ
Το «εδώ και τώρα» σου ζητώ

Οι απαντήσεις λιώσανε
κι οι ρήτορες τελειώσανε
Σε μια παράλογη εποχή
η λογική μου είσαι εσύ.

 

 

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη