Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Γιώργος Καλαντζής - Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος!

Πληροφορίες

  • Τραγούδι: Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος
  • Μουσική: Γιώργος Καλαντζής
  • Στίχοι: Ελένη Φωτάκη

Όταν νιώθεις τη μουσική, ξέρεις να επιλεγείς και να αναμένεις εκείνα τα τραγούδια που θα μπορούν να ακολουθούσουν τα βήματα ενός ατομικού χορού. Ένα τραγούδι για όσους ξέρουν να στέκονται μόνοι, να κυκλώνουν και να κυκλώνονται από σε μνήμες και με το τσιγάρο τους να καινέ θυμίαμα έντονα συναισθήματα. Η αναμονή για την σωστή στιγμή λέγεται ωρίμανση και ο Γιώργος Νταλάρας γνωρίζει , νιώθει, , και επιλεγεί να περιμένει για την κατάλληλη συνεργασία, ώστε να μοιραστεί με το κοινό του ένα δυνατό τραγούδι, σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή και στίχους της Ελένης Φωτάκη .”Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος “ το νέο album που θα κυκλοφορήσει σύντομα για να γεμίζει τις μοναξιές και τις καρδιές μας.

Τίτλος: Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος

Στίχοι: Ελένη Φωτάκη

Μουσική: Γιώργος Καζαντζής

CD: Έρωτας ή τίποτα

Εταιρεία: Minos EMI

 

Κάθε νέο τραγούδι είναι μία γέννα. Πηγή έμπνευσης, συναισθημάτων, έκφρασης και επαφής. Η ομάδα του musicity.gr κάθε εβδομάδα επιλέγει και εμπνέεται από ένα τραγούδι για το οποίο γράφεται μία νέα ιστορία. Διαβάστε την ακούγοντας το τραγούδι της εβδομάδας.

Ο καπνός από το τσιγάρο του ήταν ακόμα στο δωμάτιο. Στον καθρέφτη μόνο η σκιά της. Την κοιτά με θλιμμένα μάτια . Αυτή τη φορά δεν έχει κάτι να της πει. Όλα έγιναν γρήγορα και όπως κάθε φορά.

Για ώρες τριγυρνούσε μέσα στο σπίτι. Καθώς ο ήλιος έδυσε μόνο ο αναπτήρας τάραζε το σκοτάδι. Και μετά βήματα, βαριά ανάσα και η καύτρα από το τσιγάρο... το πρώτο, το δεύτερο, το πέμπτο... μέσα στο μικρό του σύμπαν να διαγράφει τροχιές και κάθε φορά να σβήνει με ένα μακρόσυρτο φύσημα του αέρα.

«Δεν πρόλαβες», ακούστηκε ένας ψίθυρος. Εκείνη γύρισε απότομα προς το παράθυρο, Δεν ήταν κάνεις εκεί. Μόνο ο αντικατοπτρισμός της στο τζάμι.

Είχε υποσχεθεί πως σήμερα θα γύριζε νωρίς. Ήταν σημαντικό να βρίσκεται εδώ πριν από εκείνον. Ένα τηλεφώνημα όμως την κράτησε στο γραφείο. Καμία απάντηση στις δικές τις κλήσεις. Έπρεπε να ήταν εδώ.
Άφησε την τσάντα στην καρέκλα, έπιασε τα μαλλιά της ψηλά με ένα στυλό και πήγε στην κουζίνα. Πέταξε τα αποτσίγαρα έπλυνε τα ποτήρια και ξεκίνησε να ξεντύνεται. Ένα μπάνιο θα την έκανε να σκεφτεί με ηρεμία.

Τα φωτά άναβαν και έσβηναν καθώς εκείνη άλλαζε δωμάτια. Εκείνος άναψε ένα ακόμα τσιγάρο και άνοιξε το παράθυρο του αυτοκίνητου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Με εκείνη να κατεβαίνει και να χάνεται στην αγκαλιά του πριν ακόμα μιλήσουν. Τώρα όμως η πόρτα δεν άνοιξε.

Γύρισε τον διακόπτη..

Το νερό την ηρεμούσε και ξέπλενε κάθε μνήμη. Άφηνε τον άνθρωπο που είχε γίνει να πνίγεται στο σιφόνι της, τη στιγμή που εκείνη με μανία τρίβει στο δέρμα της κάθε σκουριά από τη μεταλλική της επικάλυψη, όμορφα δημιουργημένη για να μοιάζει στις προδιαγραφές . Από αγάπη...

Η μηχανή άναψε και ασυναίσθητα χέρια και τα πόδια του συγχρονίστηκαν για την εκκίνηση του νέου του ταξιδίου. Δεν μπορούσε να μείνει άλλο. Δεν υπήρχε κανείς να τον κρατήσει για μια ακόμα φορά. Εκείνος πάντα ήταν που γύριζε. Από αγάπη...

Η νύχτα έμεινε μονή της σε μια γωνία, χαζεύοντας τις σκιές να προσχωρούν μονές. Κανείς δεν μίλησε ποτέ για εκείνη τη μορφή που κόπηκε στα δύο όταν το φως του δρόμου έσβησε.

 

Στίχοι:

Και με γέλια και με κλάματα
έτσι σ' έχω ονειρευτεί
να πεθαίνω και χαράματα
να φωνάζεις: ζήσε.

Και με γέλια και με κλάματα
έχει μέσα μου γραφτεί
πως σκουριά μες τα μαλάματα
και σκοτάδι είσαι.

Μόνος ήρθα, μόνος έφυγα
και πηγαίνω μόνος
θα με σταματούσες λέγοντας
πουθενά μην πας.

Πάντα στα μισά του έρωτα
βγαίνει ο δολοφόνος
και γυρνά σαν ίσκιος κλαίγοντας
όταν μ' αγαπάς.

Γύρνα να σε δω κατάματα
ρίξε πίσω τα μαλλιά
πριν τα γέλια και τα κλάματα
γίνουν όλα πόνος.

Κι όταν σπάσουνε τ' αγάλματα
κι ερημώσουν τα κελιά
μες σε γέλια και σε κλάματα
θα μας σώσει ο χρόνος.

 

 

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη