Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας: Πέννυ Μπαλτατζή - Το κορίτσι!

Πληροφορίες

  • Τραγούδι: Το κορίτσι
  • Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
  • Στίχοι: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Δεν θα γινόταν διαφορετικά, μόνο έτσι τόσο γλυκά και κοριτσίστικα τόσο ροζ και απαλά. Σαν ένα χάδι την ώρα που κοιμάσαι. Γιατί «το κορίτσι» αυτό είναι σαν να ξέρει πως η ζωή είναι το παραμύθι που ψιθυρίζει μέσα στην καρδιά του καθενός μας. Έτσι λοιπόν λιτά και τρυφερά γίνεται η νεραΐδα, η πριγκίπισσα και η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Και ξεκινά να μοιραστεί τα λόγια του παραμυθά μέσω των στίχων και της μουσικής του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, γιατί στη ζωή όλα είναι πιθανά . Απολαύστε το τραγούδι αλλά μη ξεχάσετε να δείτε το αισθαντικό video clip που φανερώνει την αλήθεια των λόγων και έζησαν αυτοί καλά....

Τίτλος: Το κορίτσι

Στίχοι: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Κάθε νέο τραγούδι είναι μία γέννα. Πηγή έμπνευσης, συναισθημάτων, έκφρασης και επαφής. Η ομάδα του musicity.gr κάθε εβδομάδα επιλέγει και εμπνέεται από ένα τραγούδι για το οποίο γράφεται μία νέα ιστορία. Διαβάστε την ακούγοντας το τραγούδι της εβδομάδας.

Ξαφνικά είδα τα μάτια σου και έμεινα εκεί χωρίς να έχω ορατότητα. Και όλα ξεκινούν όταν το μαύρο της κόρης του ματιού μεγαλώνει και γίνεται άβυσσος. Σε ρουφά και συ πηγαίνεις χωρίς να φοβάσαι και ενώ δεν ξέρεις, δεν σε ταράζει, μα περιμένεις να ξαναζήσεις.

Και όλα ξεκινούν μ’ ένα χαμόγελο από το πουθενά, όταν εκείνο λαμπιρίζει και μοιάζει στο σύννεφο που μόλις πετά. Ναι μόλις πετά. Και εγώ εδώ να προσπαθώ να μην αφήσουν τα πόδια μουτο χορτάρι. Μα πως μπορεί ένα το δα μικρό αεράκι από τη φωνή σου να με πάρει μακριά(;).

Και εγώ απλά να στέκομαι στην άκρη εκεί της σκάλα και να κοιτώ χωρίς να έχω ούτε σπιθαμή από φως. Χαμένη σε εκείνο το μαύρο που όλο μεγαλώνει και με τραβά κοντά του. Νιώθω το σώμα μου να γίνεται κομμάτια και να με λούζει ένα άρωμα , εκείνο το υγρό από τα μάτια σου και να μη νιώθω, εκείνο τον πόνο που μέχρι τώρα με έσφιγγε σε κάθε παρόμοια συνάντηση.

Και ξαφνικά τα μάτια αυτά με πλησιάζουν και εκείνη η άγνωστη μέχρι τότε σκιά μεγάλωσε και με αγκάλιασε και δεν φοβάμαι, ούτε κλαίω και ξέρεις... όλα εδώ είναι αλλιώς. Και μάλλον χρόνια τώρα έκανα λάθος. Προσπαθούσα μέσα στο σκοτάδι να με δω. Δεν θα μπορούσα. Πρέπει εκείνο να έρθει κοντά και όχι εσύ να προσπαθείς να γίνεις ένα με αυτό.

Και κοιτά τώρα όμορφα που είναι όλα. Είναι απλά μια νύχτα, που ξεκινά στα μάτια του άλλου. Μια γλυκιά σκοτεινιά που μαγεύει τους δυο και γίνονται ένα στη μαύρη πλευρά του ματιού. Χωρίς να λες θέλω να γίνω, απλά να γίνεσαι ο άλλος και χωρίς να θες αλλιώς, απλά να μένεις σταθερός σε αυτό που χρόνια μεγαλώνεις και να το ξέρεις, ως την αυγή δεν θα χαθεί γοβάκι ούτε φιλί. Θα είναι όλα όπως πριν, χωρίς σκιές και υπεκφυγές. Γιατί θα είσαι αυτός που πάντα ήσουν και εγώ εκείνη που απλώς θυμήσου με είχες αφήσει. Έτσι απλά, μια σελίδα που γέμισε με χρόνια και πλάσματα κενά μέχρι να την διαβάσουν τα μάτια σου. Και τότε άλλαξε και ήρθε το νέο μας βιβλίο. Έτσι απλά.

 

Στίχοι:

Το κορίτσι απόψε σε θέλει
Δυο λογάκια να πεις τρυφερά
Να του πεις πως για κείνο μια φλόγα
Κρύβεις μες στην καρδιά

Το κορίτσι απόψε σε θέλει
Να του πεις μες τ αυτί πως το θες
Και πως έχεις στο κόσμο λιμάνι
της καρδιάς του της ακτές

Ρααααααα ρα ρα ρα

Το κορίτσι απόψε σε θέλει
Να σου πει πως φοράει φτερά
Του τα χάρισαν χίλιοι αγγέλοι
Απ την πρώτη σας ματιά

Το κορίτσι απόψε σε θέλει
Και το νιώθει πως θέλεις και συ
Να του πεις πως για κείνο πεθαίνεις
Κι είναι όλη σου η ζωή

Ρααααα ρα ρα ρα

Το κορίτσι απόψε σε θέλει
Να το πας το φεγγάρι να δει
Όπως κάνουν οι ερωτευμένοι
πριν χαράξει η αυγή

Το κορίτσι απόψε σε θέλει
Να του πεις πως για κείνο είσαι εσύ
Πως ενώθηκαν κάποτε τ άστρα
Και σας φέραν μαζί

Ραααααααα ρα ρα ρα

Το κορίτσι απόψε κοιμάται
Στου αγοριού τη ζεστή αγκαλιά
Βλέπει όνειρα πεταλουδένια
Κι έχει μόνο χαρά

Το κορίτσι κρατά στην καρδιά του
Ένα φόβο τρελά μη χτυπά
Μα απο τότε που γνώρισε εσένα
Έχει μάθει να αγαπά

Μα από τότε που γνώρισε εσένα
Έχει μάθει ν αγαπάαααα

 

 

Έξυπνη αναζήτηση Μουσικής:

Γράψε τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη και βρες το τραγούδι που θέλεις:


Tip: Γράψε μία λέξη κλειδί ή το επίθετο του καλλιτέχνη